FETÖ'den Yargılanan Eski Milli Futbolcu Zafer Biryol'un Tahliyesine Karar Verildi - Son Dakika
Güncel

FETÖ'den Yargılanan Eski Milli Futbolcu Zafer Biryol'un Tahliyesine Karar Verildi

FETÖ'nün futbol yapılanmasına ilişkin davada, eski milli futbolcu Zafer Biryol'un adli kontrolle tahliyesine karar verildi.

23.05.2019 11:26  Güncelleme: 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FETÖ futbol yapılanmasına yönelik olarak açılan davada silahlı terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle 5'i eski futbolcu 6 sanığın yargılandığı davada mahkeme, tutuklu sanık Zafer Biryol'un tahliyesine karar verdi, yurtdışına çıkış yasağı koydu.

"BUNLARIN NE OLDUĞUNU ANLAYINCA AYRILDIM"

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4'üncü celsesi görülen duruşmaya, tutuklu sanık Zafer Biryol getirildi. Tutuksuz sanık Ömer Çatkıç da duruşmada hazır bulundu. Tutuklu sanık Zafer Biryol savunmasında, "Bildiğim her şeyi anlattım. Bunların ne olduğunu anlayınca ayrıldım. 532 gündür tutukluyum. 3 çocuğum var. Eşim tek başına bakıyor. 18 aydır tutukluyum, tahliyemi talep ederim" dedi. Tutuksuz sanık Ömer Çatkıç ise eski ifadelerini tekrar ettiğini belirtti.

TAHLİYE EDİLDİ, YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI VERİLDİ

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Zafer Biryol'un suçun vasıf ve mahiyeti, dosyada gelinen aşama, delil durumu, sabit ikametgah sahibi oluşu, tutuklu kaldığı süre ve adli kontrol yeterli olacağından tahliyesine karar verdi. Heyet, sanık Biryol hakkında yurtdışına çıkış yasağı da koydu. Heyet, tespit edilen IMEI numaralarına kayıtlı telefonlara takılan hatların Bylock kullanıp kullanmadığının sorulması için emniyete yeniden yazı yazılmasına hükmetti. Beklenen cevap yazıları geldikten sonra dosyanın mütalaasını bildirmek üzere savcılığa gönderilmesine de karar verildi. Duruşma 3 Temmuz'a bırakıldı.

FETÖ'den Yargılanan Eski Milli Futbolcu Zafer Biryol'un Tahliyesine Karar Verildi
Zafer Biryol

İDDİANAME

İddianamede, eski futbolcular Bekir İrtegün, Zafer Biryol, Ömer Çatkıç, Uğur Boral, Ersin Güreler ve antrenör İsmail Şengül'ün, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapisleri talep ediliyor.

ZAFER BİRYOL KİMDİR?

Zafer Biryol 02.10.1976'da Rize'de doğdu. Beşiktaş altyapısında futbola başlayan Zafer Biryol, Beşiktaş'ta profesyonel oldu. Daha sonra Mersin İdman Yurdu, Edirnespor, Yeni Salihlispor ve Şekerspor'da forma giydi. Şekerspor'da oynarken 2000-2001 sezonunda attığı 20 golle dikkatleri üzerine çeken Zafer Biryol, Süper Lig'de Göztepe'ye oradan da Konyaspor'a transfer oldu.

Konyaspor forması ile 2003-2004 sezonunda 33 maçta 25 dolle gol kralı olan Biryol, bu performansı ile 2005-2006 sezonunda Fenerbahçe'ye transfer oldu. Burada fazla forma şansı bulamayan Biryol, 2006 yılında Fenerbahçe'den Bursaspor'a transfer oldu. Çaykur Rizespor forması da giydi.

TFF 2.Lig ekiplerinden Konya Şekerspor, 2009-2010 sezonunda Altay Spor Kulübü'nde forma giyen Zafer Biryol ile anlaştı. 2010 yılından itibaren Konya Şekerspor forması giymeye başladı. Kısa bir süre sonra futbolculuk kariyerini Konya Şekerspor'da noktaladı. Futbolu bıraktıktan sonra Kanada'ya yerleşen Biryol, Toronto'da kendisine ait futbol okulu kurdu.

FETÖ\'den Yargılanan Eski Milli Futbolcu Zafer Biryol\'un Tahliyesine Karar Verildi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel FETÖ'den Yargılanan Eski Milli Futbolcu Zafer Biryol'un Tahliyesine Karar Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • büyük kâhin Nusretdamus: Bu arada hakkımda bilinmeyen gerçekleri açıklıyorum,Ben 1500 lü yıllarda yaşamış büyük kâhin diye adlandırılan Nostradamus un yakını oluyorum,dedemin dedesinin nice zaman 1500 lü yıllara kadar ki dedem Nostradamusun amcasının eltisinin kızıyla gönül ilişkisi yaşamış kâhinliğim buradan geliyor cincon için gelecek hiç ümit verici değil yol yakınken takımınızı değiştirin 1 42 Yanıtla yavuz: Galiba beğeni hilesi yapıyorlar dostum,gs lilerin işi zaten sen kafana takma 1 3 Yok: Beyin.Dll bulunamadı 4 0
  • Reis Bey: Bu FB düşmanlığı ne kadar açık adam bjk alt yapısından çıkmış profesyonel olmuş FB de bir yıl bile oynamamış adamı FB formasıyla haber yapmanız siz var ya tam bir... 12 28 Yanıtla
  • büyük kâhin Nusretdamus: Parator terim 15 yıl sonra bütün hak yediği Anadolu takımları başta bjk trbznspor fb kulüplerinden taraftarlarından özür dileyecek 2 şampiyonluk bir kaç kupa dışında cincondayken kazandığım kupalar şikelidir diyecek bütün spor camiası ayağa kalkacak yer yerinden oynayacak 2 36 Yanıtla Boş : Yorum yapamıyorum ne kadar saçma komik olduğunu mu sanıyorsun Allah beyin vermiş kullanın biraz 1 0
  • büyük kâhin Nusretdamus: Parator terim yaşının ilerlemesi sebebiyle daha ileri gidecek,Uefa ve züpper gupamızda şaibeli aslında ben futbol topunu görsem bomba diye karakola götürürüm işim gücüm agresifçe saldırganca rakibi sindirmekti hakemler federasyon çok yardım 6s yi gazla maça çıkarırdım şaş ta benim gibi e tabi adanılıyık normal bunlar diyecek 4 27 Yanıtla
  • RIZELI: HERSEY GÜZEL OLACAK INSSALAH 2 12 Yanıtla
  • IMAMOĞLU: HERŞEY ÇOOOOOOOOK GÜZEL OLACAK 7 6 Yanıtla DELİ BOZKURT : Çok beklersin 2 4
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement