Florence Kasırgası Nedeniyle Anne ve Bebeği Can Verdi (Fotoğraflarla Yeniden) - Son Dakika
Dünya

Florence Kasırgası Nedeniyle Anne ve Bebeği Can Verdi (Fotoğraflarla Yeniden)

Florence Kasırgası Nedeniyle Anne ve Bebeği Can Verdi (Fotoğraflarla Yeniden)

Kategori 4 düzeyinden kategori 1 düzeyine gerileyen ve ABD'nin Güneydoğu kıyılarına ulaşan Florence kasırgası can kaybına yol açtı.

14.09.2018 23:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kategori 4 düzeyinden kategori 1 düzeyine gerileyen ve ABD'nin Güneydoğu kıyılarına ulaşan Florence kasırgası can kaybına yol açtı.

Kuzey Carolina'nın Wilmington kentinde, evlerinin üzerine ağaç düşen bir anne ve bebeği feci şekilde can verdi. Yaralanan baba ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kasırga nedeniyle çatısı çöken bir otelden de yaklaşık 70 kişi ilk yardım ekipleri tarafından kurtarıldı.

Cuma sabahı erken saatlerde, saatte 145 kilometre hızla kıyı kenti olan Wilmington'a ulaşan kasırga ve yoğun yağış nedeniyle Güney ile Kuzey Carolina eyaletlerinde en az 500 bin kişi elektriksiz kaldı.

Florence kasırgası, beklenmeye başladığı günden bu yana 2 bini aşkın uçak seferi iptal edilmesine yol açarken, Jacksonville kentinde bir otelin çatısını uçurdu. Otelde mahsur kalan yaklaşık 70 kişi ilk yardım ekipleri tarafından kurtarıldı.

Florence kasırgasının hızı kategori 4'ten  1'e gerilemiş olsa da kasırga ve birlikte getirdiği yağmur nedeniyle ABD'nin Güneydoğu kıyıları sel baskınları tehdidi altında bulunuyor.

Kuzey ve Güney Carolina eyaletlerinde 1,7 milyon kişiye zorunlu tahliye talimatı verildiği ancak bazı kişilerin bu uyarıyı önemsemedikleri belirtiliyor.

- York

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Florence Kasırgası Nedeniyle Anne ve Bebeği Can Verdi (Fotoğraflarla Yeniden) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında 212 okul hedef alındı
    17:19 İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında 212 okul hedef alındı

    Birleşmiş Milletler ile ortaklaşa gerçekleştirilen bir incelemeye göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında bölgedeki 212 okul doğrudan hedef alındı. Uydu görüntüleri, saldırıların başladığı tarihten bu yana en az 53 okulun tamamen yıkıldığını gösteriyor.

  • TİKA, Afganistan'daki yetimhanelerde iftar programı düzenledi
    16:49 TİKA, Afganistan'daki yetimhanelerde iftar programı düzenledi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzey vilayetlerindeki yetimhanelerde iftar programı düzenledi. Afganistan'ın kuzey vilayetlerinde bulunan 6 yetimhanede 1000 yetim için iftar programı düzenlendi. Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosluğu ve TİKA tarafından hazırlanan hediye paketleri de dağıtıldı.

  • Solingen'de Kundaklama Sonucu Çıkan Yangında Türkler Ölümden Kurtuldu
    16:47 Solingen'de Kundaklama Sonucu Çıkan Yangında Türkler Ölümden Kurtuldu

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan ve 4 kişinin ölümüne, 9 kişinin yaralanmasına neden olan yangında, binanın camlarından atlayarak kurtulan Türkler, yaşadıkları korku ve paniği anlattı. Yangının kundaklama sonucu çıktığı belirlendi ve olayın aydınlatılması istendi.

  • 22 yaşındaki hamile fenomen Sofia Amorim, dang ateşine yenik düştü
    16:47 22 yaşındaki hamile fenomen Sofia Amorim, dang ateşine yenik düştü

    22 yaşındaki hamile fenomen Sofia Amorim, Brezilya'da dang ateşi nedeniyle hayatını kaybetti. Hamileliğinin yedi ayındayken çoklu organ yetmezliğinden ölen Sofia'nın ölümü, ailesini, arkadaşlarını ve takipçilerini derin bir üzüntüye boğdu. Dang ateşi vakalarının artışı, Brezilya'daki sağlık yetkililerini endişelendiriyor.

  • Madagaskar'da Gamane Kasırgası: Ölü sayısı 18'e yükseldi
    16:38 Madagaskar'da Gamane Kasırgası: Ölü sayısı 18'e yükseldi

    Hint Okyanusundaki ada ülkesi Madagaskar'da etkili olan Gamane Kasırgası sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi. Ayrıca 3 kişi yaralandı ve 4 kişi kayboldu. Kasırga nedeniyle 20 binden fazla kişi yerinden oldu ve şiddetli yağışlar sele yol açtı.

  • DUP Lideri Jeffrey Donaldson Cinsel Taciz Suçlamaları Nedeniyle İstifa Etti
    16:29 DUP Lideri Jeffrey Donaldson Cinsel Taciz Suçlamaları Nedeniyle İstifa Etti

    İngiltere (Demokratik Birlik Partisi) DUP lideri Jeffrey Donaldson, beklenmedik cinsel taciz suçlamaların ardından istifa etti. Parti, Jeffrey'nin başkanlığının yargı sürecinin sonucuna kadar askıya alındığını ve geçici parti lideri olarak Gavin Robinson'un atandığını duyurdu.


Advertisement