Florida'da kıyı erozyonu sonucu 1800'lerden kalma ahşap gemi enkazı ortaya çıktı - Son Dakika
Güncel

Florida'da kıyı erozyonu sonucu 1800'lerden kalma ahşap gemi enkazı ortaya çıktı

Florida\'da kıyı erozyonu sonucu 1800\'lerden kalma ahşap gemi enkazı ortaya çıktı

DAYTONA BEACH ABD'nin Florida eyaletinin doğu kıyısında, kasırgaların neden olduğu şiddetli kıyı erozyonu sonucu 1800'lerden kalma ahşap gemi enkazı ortaya çıktı.

07.12.2022 14:33  Güncelleme: 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DAYTONA BEACH ABD'nin Florida eyaletinin doğu kıyısında, kasırgaların neden olduğu şiddetli kıyı erozyonu sonucu 1800'lerden kalma ahşap gemi enkazı ortaya çıktı.

Yetkililer, Ian ve Nicole kasırgalarının sebep olduğu erozyonun ardından sahil bölgesinde yaklaşık 200 yıl kumun altında kalan 25-30 metre boyutlarında olduğu tahmin edilen ahşap geminin bir kısmının ortaya çıktığını bildirdi.

Sahildeki bulguyu inceleyen arkeoloji ekibine liderlik eden deniz arkeoloğu Chuck Meide, "Sahilde bir gemi enkazı görmek her zaman inanılmaz bir olaydır. Bir gizem var, biliyorsunuz. Bir önceki gün orada olmayan bir şey ertesi gün orada, bu gerçekten hayal gücünü cezbediyor." dedi.

Meide, yapının inşa biçimi ve kullanılan demir cıvata gibi malzemelerden dolayı bir gemi enkazı olduğunu düşündüklerini anlattı.

1800'lerden kalma geminin bölgeden taşınmasına yönelik herhangi bir planın olmadığını aktaran Meide, bunun yalnızca maliyetin çok yüksek olması nedeniyle değil enkazın bulunduğu yerde korunduğu ve ıslak kuma sıkıştığı için de yapılamayacağını kaydetti.

Yaklaşık 2 hafta önce ortaya çıkan enkazın dalgalar nedeniyle tekrar kumla kaplandığı, arkeoloji ekibinin bu hafta geminin tüm uzunluğunu ortaya çıkarmanın yanı sıra daha detaylı bilgilere ulaşmak için bazı ahşap örnekleri almayı planladığı belirtildi.

Ian ve Nicole kasırgaları

Florida eyaleti, 28 Eylül'de "kategori 4 " şiddetinde ulaşan Ian Kasırgası'nın yıkımına uğramış, 1935'ten bu yana yaşanan en şiddetli kasırga nedeniyle eyalette yerel kaynaklara göre en az 125 kişi hayatını kaybetmişti.

10 Kasım'da ise ABD'nin Florida eyaletine ulaşan Nicole Kasırgası nedeniyle şiddetli yağmur ve sel baskınlarının meydana geldiği, 2 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Florida'da kıyı erozyonu sonucu 1800'lerden kalma ahşap gemi enkazı ortaya çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı
    13:59 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı

    135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı, Guangzhou'da başladı. Fuar için 215 ülkeden yaklaşık 149.000 alıcı ön kayıt yaptırdı. Yabancı alıcıların fuara ilgisi arttı ve 74.000 sergi standında 29.000'den fazla katılımcı bekleniyor.

  • TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı
    13:59 TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı

    Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık satma kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdığı ileri sürüldü. TMO, stoklarında bulunan kabuklu fındıkların bir kısmını belirli fiyatlarla satışa çıkardı. Fındık sanayicileri, TMO'nun bu kararının gelecek sezonun fiyatlarını belirleyeceğini ifade etti.

  • Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti
    13:58 Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinde yurt genelinde meydana gelen 6 bin 530 trafik kazasında 75 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Yerlikaya, trafikte denetim yoğunluğunun artmasıyla kazaların azaldığını vurguladı. Aşırı hız, kavşak ve geçitlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak, arkadan çarpma ve dönüş kurallarına uymamak en önemli kazaya sebepleri olarak belirlendi.

  • Erzurum Polisi FETÖ'den Hapis Cezası Bulunan Bir Şahsı Yakaladı
    13:57 Erzurum Polisi FETÖ'den Hapis Cezası Bulunan Bir Şahsı Yakaladı

    Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü, Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir öğretmenin yakalandığını duyurdu. Şahıs gözaltına alındıktan sonra cezaevine teslim edildi. Terör örgütleriyle mücadele kararlılıkla sürdürülecektir.


Advertisement