FMV Erenköy Işık Okulları'na Uluslararası Akreditasyon - Son Dakika
Güncel

FMV Erenköy Işık Okulları'na Uluslararası Akreditasyon

FMV Erenköy Işık Okulları\'na Uluslararası Akreditasyon

FMV Erenköy Işık Okulları eğitim kalitesinin uluslararası standartlara uygunluğunu belgeledi.

29.08.2012 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FMV Erenköy Işık Okulları, eğitim kalitesinin dünya standartlarında olması nedeniyle, dünyanın en saygın eğitim ödüllerinden biri olarak kabul edilen CIS Akreditasyonu'na(Council of International Schools) değer görüldü.

Velilerden öğrencilere, yöneticilerden çalışanlarına ve tüm tedarikçilerini de kapsayan detaylı bir öz değerlendirme çalışmasının ardından FMV Işık Okulları, Uluslararası Okullar Birliği'nin (Council of International Schools)yaptığı denetimler sonucu CIS Akreditasyonu almaya hak kazandı.

Akreditasyon sürecinde, dünyanın farklı ülkelerinden gelen üst düzey okul yöneticilerinden oluşan Uluslararası Okullar Birliği heyeti, Erenköy Işık Okulları'nı bir hafta süreyle ziyaret ederek okulun tüm üyelerinin temsilcileri ile toplantılar düzenleyip görüşlerini aldı. Heyet, çalışmanın neticesinde Erenköy Işık Okulları'nın sunduğu kampus imkanlarının ve eğitim kalitesinin uluslararası standartlarda olduğu onaylanmış oldu.

Ayazağa Işık Okulları CIS Akreditasyonu'nu 2008'de aldı, şimdi sıra Nişantaşı'nda

FMV Işık Okulları, ilk kez 2008 yılında Ayazağa kampüsü ile CIS Akreditasyonu'na değer görülmüştü. Nişantaşı kampüsünün uluslararası akredite edilme süreciyle ilgili çalışmalarda ise sona yaklaşıldı.

Uluslararası Okullar Birliği (Council of International Schools) Hakkında

CIS, ilköğretim ve lise düzeyindeki okulların, konsey tarafından öngörülen kalitede eğitim verip vermediğini denetleyen, dünyaca tanınmış saygın bir kuruluş. Konsey, üyesi olan okulları dünya standartlarında kalite kriterleri ile değerlendirmekte, kriterlere uygun okullara Türkçe'de "denklik" olarak ifade edebileceğimiz "akreditasyon" belgesi vermektedir.

FMV Işık Okulları

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları 126 yıllık köklü geçmişiyle, Osmanlı İmparatorluğu'ndan Türkiye Cumhuriyeti'ne uzanan döneme; ulusal egemenliğe, Atatürk İlke ve İnkılapları'na tanıklık etmiş ve 17 Aralık 1934 tarihinde kuruluşunun 49.yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk'ün onayı ile "Işık" adını almıştır. FMV Işık Okulları; Nişantaşı, Ayazağa, Erenköy ve Şile kampüslerinde; anaokulları, ilköğretim okulları, liseleri, fen lisesi ve üniversitesi ile devam ettirdiği eğitim-öğretim sürecinde, aynı zamanda yüce Önder Atatürk'ün öğrenim gördüğü Şemsi Efendi Mektebi'yle bütünleşen bir öğretim kurumu olmanın da haklı onur ve gururunu taşımaktadır.

"Önce iyi insan yetiştirmek" gayesiyle hareket eden Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları, günümüzün en gelişmiş eğitim ve öğretim sistemlerini uygulamakta ve insan haklarına saygılı, laik ve demokrat, bilimsel düşünen, sosyal yaşamlarında etkin nesiller yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel FMV Erenköy Işık Okulları'na Uluslararası Akreditasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement