Foça, Beş Gün Sürecek Festivale Hazır - Son Dakika
Güncel

Foça, Beş Gün Sürecek Festivale Hazır

Foça, Beş Gün Sürecek Festivale Hazır

Foça Kültür, Sanat ve Balıkçılık Festivali'nin yoğun ve yaygın programıyla, ilgi görmesi bekleniyor.

09.09.2013 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

11–15 Eylül 2013 tarihleri arasında Foça Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan ''VIII. Uluslararası Foça Kültür, Sanat ve Balıkçılık Festivali'', insanları; kültürle, sanatla ve denizle buluşturacak. Festival boyunca; kültür-sanat toplantıları, sunumlar, gösteriler, söyleşiler ve paneller birbirini izleyecek.

Doğan Hızlan, edebiyat üzerine genel bir söyleşi yapacak. Gülsen Tuncer,''Ateşi ve İhaneti Gördük'' Nazım Hikmet'in Kuvayi Milliye Destanı'ndan bir yorum gerçekleştirirken, kendisine müziğiyle Gökhan Demirdöğmez eşlik edecek. Uğur Dündar ve Atilla Sertel, okurlarıyla buluşup, ülke gündemini değerlendirecekler. Foça'da yaşayan şairler, şiirlerini Foçalılarla paylaşacaklar, ayrıca Ataol Behramoğlu'nun şiirlerini sunacağı gecede, Müzisyen-Besteci Haluk Çetin ona eşlik edecek. Muzaffer İzgü, Semih Poroy ve Cihan Demirci "Yaşam ve Gülmece" isimli bir söyleşi gerçekleştirecek. Gürcistan ve Sırbistan gibi çeşitli ülkelerden gelen foklör ekipleri, köylere kadar yayılarak, gösterilerini sunacaklar. Nev, Makbule Kaya, Grupal Enfeksiyon ve Foça Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu; verecekleri konserlerde, kalabalıkları coşturacak.

Bu festival, Foça'nın her noktasında, yansıması görülen yaygın bir etkinlikler bütünü olacak.

Foça Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ; ''VIII. Uluslararası Foça Kültür, Sanat ve Balıkçılık Festivali'' hakkındaki görüşlerini şöyle belirtti;

''Sevgili Foçalılar, Değerli Foça dostları;

VIII. Uluslararası Foça, Kültür, Sanat ve Balıkçılık Festivali'ni, 11-15 Eylül 2013 tarihlerinde gerçekleştirmek üzere hazırlıklarımızı tamamlamış bulunuyoruz.

Dileğimiz, bu beş gün boyunca Foça'da sanatın, kültürün aydınlığıyla yenilenmek ve barış, dostluk, bütünlük ve dayanışma coşkusuyla kucaklaşmaktır. Alanlarında anıtlaşmış örnek aydınlarımız, bizlere bu konuda rehber olacaklar. Etkinliklerimiz, Foça'mızın her yanına yayılarak, bütün birimlerimize yansıtılacak. İlçemizin her noktasında festivalin esintisini hissettireceğiz.

Bir deniz kenti olmanın farkı ve güzelliğiyle, denizi yeniden keşfedercesine yaşayacağız. Yelkenlerimiz rüzgârla şişecek. Denizin ve denizcinin yüzü gülecek. Su Ürünleri Kooperatifimizin, Foça Esnaf ve Sanatkârlar Odamızın ve diğer kuruluşlarımızın değerli katkılarıyla, maviliklerin bize sunduğu zenginlikleri yaşayacağız, yaşatacağız.

Konserleri, halk dansları, söyleşileri ve üretmeye, paylaşmaya yönelik etkinlikleriyle bütün kesimlere seslenen bu şenliği, inanıyorum ki, umulmadık güzellikler ve katkılar daha da güzelleştirecektir.

Dileğimiz, coşkumuza coşkunuzu katmanızdır. Festivalde sizlerle olmak bize güç verecektir. Gelin, el ele, yürek yüreğe bu coşkuyu paylaşalım. Bu rüzgârı birlikte estirelim.

Çağrımız en yakındakinden, en uzaktakine kadar, herkesedir. Sizleri bekliyoruz. Katılımınız bize onur verecektir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Foça, Beş Gün Sürecek Festivale Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement