Foça'da da Laiklik İçin İnsan Zinciri - Son Dakika
Güncel

Foça'da da Laiklik İçin İnsan Zinciri

Foça\'da da Laiklik İçin İnsan Zinciri

İzmir kent merkeziyle aynı saatlerde Foça İlçesi'nde de laiklik için insan zinciri oluşturuldu.

06.05.2016 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir kent merkeziyle aynı saatlerde Foça İlçesi'nde de laiklik için insan zinciri oluşturuldu. TBMM Başkanı İsmail Kahraman ise laiklikle ilgili sözleri için eleştirildi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklikle ilgili sözlerine karşı CHP İzmir İl Başkanlığı'nca Güzelbahçe Sahili'nden Mavişehir Sahili'ne kadar devam eden 17 kilometrelik insan zincirinin bir benzeri de Foça'da yapıldı. Her iki etkinlikte aynı saatte 21.00'de gerçekleşti. Foça Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen aralarında CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ile belediye meclis ve bazı sivil toplum kuruluşları üyeleri, TBMM Başkanı Kahraman'a tepki gösterdi.

KAHRAMAN'A İSTİFA ÇAĞRISI

Topluluk adına basın açıklamasını yapan CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, "Laiklik ilesini kaldırmaya yönelik her teşebbüs, milli egemenliği kaldırmaya ve anayasayı zorla ilga etmeye yönelik bir suç girişimidir. Bütün haklarımızın temeli laiklik ilkesidir. Laiklik, Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleriyle; "asla dinsizlik olmadığı gibi, sahte dindarlıkla mücadele kapısını açtığı için gerçek dindarlığın gelişme imkanını temin etmiştir. Laiklik imgesinin yok edilmesine ya da laiklik ilkesinin sulandırılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. İsmail Kahraman yaptığı açıklamalarla TBMM'ni temsil etme yeteneğini kaybetmiştir. Oturduğu makam, kendisine büyük gelmektedir. Görevi bir an önce bırakmalı, istifa etmelidir" dedi.

BİR KİLOMETRELİK İNSAN ZİNCİRİ

Alkışlar ve "Türkiye Laiktir, Laik Kalacaktır" sloganlarıyla sona eren basın açıklamasının ardından katılımcılar, Küçük Deniz Limanı sahili boyunca el ele tutuşarak yaklaşık 1 kilometrelik insan zinciri oluşturdu. Düdük çalarak protestoları sürdüren katılımcılar, "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "Yaşasın Laiklik Mücadelemiz" sloganlarının yanı sıra "Güle Güle Ahmet Güle Güle" diye de bağırdı. Topluluk bir süre sonra eylemi sonlandırdı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Foça'da da Laiklik İçin İnsan Zinciri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement