Foça'da Fuel-oil Sızıntısının Kaynağı Bulundu - Son Dakika
Güncel

Foça'da Fuel-oil Sızıntısının Kaynağı Bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir’in Foça ilçesinde meydana gelen sızıntıyla ilgili, "Uydu görüntülerinden deniz kirliliği izlenerek ve TÜBİTAK raporlarıyla söz konusu atığın kaynağının Palau bayraklı Harrier isimli kuru yük gemisi olduğu tespit edilmiştir.

07.09.2018 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'in Foça ilçesinde meydana gelen sızıntıyla ilgili, "Uydu görüntülerinden deniz kirliliği izlenerek ve TÜBİTAK raporlarıyla söz konusu atığın kaynağının Palau bayraklı Harrier isimli kuru yük gemisi olduğu tespit edilmiştir. Söz konusu geminin ait olduğu firmaya 1 milyon 644 bin 742 TL idari para cezası kesilmiştir" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Foça ilçesindeki 2.5 kilometrelik alanda etkili olan fuel-oil sızıntıyla ilgili gemiyi tespit ettiklerini bildirdi. Kurum firmaya, 1 milyon 644 bin 742 TL idari para cezası kesildiğini ifade ederek, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"İzmir ili Aliağa İlçesi Nemrut Körfezi Bölgesinde meydana felen Fuel-Oil kaynaklı deniz kirliliğine sebep olan gemiyi tespit ettik. Denizdeki kirliliği tespit etmek amacıyla bölgede bulunan ve hareket eden gemilerden numuneler alınmış ve analiz yapılması için TÜBİTAK-MAM'a (Marmara Araştırma Merkezi) gönderilmiştir. Uydu görüntülerinden deniz kirliliği izlenerek ve TÜBİTAK raporlarıyla söz konusu atığın kaynağının Palau bayraklı Harrier isimli kuru yük gemisi olduğu tespit edilmiştir. Söz konusu geminin ait olduğu firmaya 1 milyon 644 bin 742 TL idari para cezası kesilmiştir." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Foça'da Fuel-oil Sızıntısının Kaynağı Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement