Foça Halk Eğitim'in Büyüleyen Sergisi - Son Dakika
Yerel

Foça Halk Eğitim'in Büyüleyen Sergisi

Foça Halk Eğitim\'in Büyüleyen Sergisi

Foça Halk Eğitim Merkezi, Bağarası kursiyerlerinin 9 ay süren çalışmaları sonucu ortaya çıkan el emeği göz nuru eserler, Foça Belediyesi Halim Foçalı Salonu’nda halkın beğenisine sunuldu.

12.06.2014 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foça Halk Eğitim Merkezi, Bağarası kursiyerlerinin 9 ay süren çalışmaları sonucu ortaya çıkan el emeği göz nuru eserler, Foça Belediyesi Halim Foçalı Salonu'nda halkın beğenisine sunuldu.

Serginin açılış törenine; Kaymakam Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın eşi Derya Demirağ, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, İlçe Halk Eğitim Müdürü Ahmet Kutlu, Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Koldaş, kursiyerler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan İlçe Halk Eğitim Müdürü Ahmet Kutlu; "2013-2014 eğitim-öğretim yılı çok yoğun bir tempoda sürdü. Bağarası, Yeni Bağarası ve Ilıpınar'da, yetişkinler için el sanatları teknolojisi ve okuma-yazma 2. kademe kursu açıldı. Bu kurlara 70 kişi katıldı. Bunun dışında, Yeni Bağarası ve Bağarası okullarında, satranç ve öğrencilerimizi destekleyici kurslarımıza 190 öğrencimiz katıldı. Ilıpınar Özel Öğretim İş Merkezi'nde, 20 yaş üstü engelliler için 4 kurs açıldı. Bu kurslara 4 kursiyerimiz katıldı. Toplam 19 kursa, 280 kursiyerimiz katılmış oldu. Foça genelinde, başarılı bir dönem geçirmemize rağmen, Bağarası ve çevresi için isteğimiz kursiyer sayısına maalesef ulaşamadık. Önümüzdeki günlerde, halk eğitimi çalışmalarını, Bağarası'nda daha etkin bir şekilde tanıtacağız." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız da; "Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ'a çok teşekkür ediyorum. Bağarası'nda, harika bir salonu bize tahsis etti. Her zaman eğitime katkı yapıyor. Böyle bir salonumuz var; yazın serinletilip kışın ısıtılıyor, öğretmenlerimiz var. Öyleyse Bağarası halkımızın kurslarımıza çok büyük ilgi göstermesi gerekiyor. İstenilen her kursu açmaya hazırız. Önümüzdeki yılda, Bağarası'nın istediğimiz sayıda kursiyer sayısına ulaşacağını umut ediyoruz. Kursiyerlerimiz, bu yıl özellikle mis sabun ve süs kabağı yaparak, aile bütçelerine katkıda bulundular. Sayın Kaymakamımızın talimatıyla, Kozbeyli Meydanı'nda kursiyerlerimizin ürünlerini sergileyebildikleri ve satabildikleri stantlar açtık. Şimdi, okulların kapanmasının ardından, Foça Bedia Midilli İlköğretim Okulu yanındaki Öğretmen Evi lokalinin önünü, eserlerin sergilenmesi ve satışının yapılabilmesi için kullanacağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Foça Halk Eğitim Merkezi'nin Bağarası'nda açtığı kurslara katılarak belge almaya hak kazanan kursiyerlere, başarı belgeleri verildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Foça Halk Eğitim'in Büyüleyen Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement