Folkart'ta İki Sergi Bir Arada Görücüye Çıkıyor - Son Dakika
Güncel

Folkart'ta İki Sergi Bir Arada Görücüye Çıkıyor

Folkart\'ta İki Sergi Bir Arada Görücüye Çıkıyor

FOLKART Gallery'nin öncülüğünde hazırlanan 'Dizelerin Renkleri' sergisi ile dünyaca ünlü Meksikalı heykeltıraş Jorge Marin'in 'Varlığın Yeniden İnşası' adlı heykel sergisi 13 Ekim'den itibaren Folkart Galley'de sanatseverlerle buluşacak.

11.10.2017 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FOLKART Gallery'nin öncülüğünde hazırlanan 'Dizelerin Renkleri' sergisi ile dünyaca ünlü Meksikalı heykeltıraş Jorge Marin'in 'Varlığın Yeniden İnşası' adlı heykel sergisi 13 Ekim'den itibaren Folkart Galley'de sanatseverlerle buluşacak.

Türk edebiyatının önde gelen şairlerinin şiirlerinin, farklı disiplinlerdeki ünlü sanatçılar tarafından yorumlanmasıyla meydana getirilen eserler ilk defa 'Dizelerin Renkleri' adlı sergide bir araya gelecek. Dünyaca ünlü Meksikalı heykeltıraş Jorge Marin'in 'Varlığın Yeniden İnşası' adlı sergisi ise, Bakü'deki Haydar Aliyev Kültür Merkezi'nin ardından Folkart'ın ev sahipliğinde Folkart Towers'da sanatseverlerle buluşacak.

ESERLERDEN GELECEK GELİR KORUNCUK VAKFI'NA

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk) yararına düzenlenen 'Dizelerin Renkleri' adlı sergide Türk şiirine yön veren, Namık Kemal, Nazım Hikmet, Sabahattin Ali, Rıfat Ilgaz, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Özdemir Asaf, Orhan Veli, Cemal Süreya, Attila İlhan, Cahit Külebi, Rüştü Onur, Fazıl Hüsnü Dağlarca gibi 37 ünlü şairin orijinal el yazmaları ile Zafer Gençaydın, Ali Kotan, Yusuf Taktak, Onay Akbaş, Devrim Erbil, Gören Bulut, Metin Yurdanur, İbrahim Örs, Hanefi Yeter, Habip Aydoğdu, Filinta Önalbaşta başta olmak üzere 37 ünlü ressam ve heykeltıraşların eserleri yer alacak.

Küratörlüğünü ve proje direktörlüğünü Fahri Özdemir'ın yaptığı ve 10 Aralık 2017 tarihine kadar Folkart Gallery'de sergilenecek olan eserler, İzmir'den sonra Ankara ve İstanbul'da da sanatseverlerle buluşacak. Eserler önümüzdeki aylarda Koruncuk Vakfı tarafından düzenlenecek açık arttırma ile satılacak ve elde edilen gelir 'Koruncukköy' - Urla Çocuk Köyü'nün ihtiyaçlarının giderilmesi için kullanılacak.

Meksikalı heykeltıraş Jorge Marin'in 'Varlığın Yeniden İnşası' isimli sergisinde ise varlığın inşa süreçlerini yansıtan 10 bronz anıt heykel yer alacak. İzmir'de Latin Amerikalı bir heykeltıraşın eserleri ilk kez Folkart Çarşı'da sergilenecek. Meksika Dışişleri Bakanlığı, Meksika Kalkınma İçin Uluslararası İşbirliği Ajansı (AMEXCID), Meksika Türkiye Büyükelçiliği, Folkart Gallery ve Cer Modern'in iş birliği sonucunca İzmir'e gelen sergi, 4 Mart 2017 tarihine kadar gezilebilecek.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Folkart'ta İki Sergi Bir Arada Görücüye Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hacca gitmek için bisikletle 1600 km yol katettiler
    21:09 Hacca gitmek için bisikletle 1600 km yol katettiler

    Hacı adayları 60 yaşındaki Boşnak Adem Aljic ile Arnavut kökenli Kuzey Makedonyalı 57 yaşındaki Qamuran Hirda, 1 Nisan'da Üsküp'ten yola çıkarak Konya'ya ulaştı. 16 gündür pedal çeviren bisikletçiler, Türk insanlarının gösterdiği sevgi ve ikramlardan memnun kaldıklarını belirtti. Gaziantep'ten sonra Suriye'deki savaş nedeniyle uçakla Ürdün'e geçecek olan Aljic ve Hirda, geri kalan yolu yine bisikletleriyle tamamlayarak Mekke'de hac yapmayı planlıyor.

  • Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını önerdi
    21:08 Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, TFF seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasını önerdi

    Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, bugün yapılan toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerinin haziran ayı başında yapılmasının uygun olduğunu belirtti. Koç, TFF'nin seçimi öne almaması durumunda yeterli imza sayısının birkaç gün içinde tamamlanacağını söyledi. Kulüpler Birliği Vakfı, seçim tarihinin değiştirilmesini tek gündem maddesi olarak görüyor ve seçimin en kısa sürede yapılması gerektiğini vurguluyor.

  • Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi
    21:04 Çorum Ortaköy'de Sulama Kanalı Temizlendi

    Çorum'un Ortaköy ilçesinde bulunan ve yaklaşık 600 dönüm araziyi sulayan kanal, belediye ekipleri tarafından temizlendi. Öz Çayı'ndan ayrılan kanallardan Tepelerarası mevkisindeki araziye su taşıyan kanal, bölgedeki vatandaşların talebi üzerine temizlik çalışması yapıldı. Belediye işçileri, erken saatlerde bölgeye giderek kazma, kürek ve bel gibi aletler kullanarak 4 kilometre uzunluğundaki kanalı temizledi. Kanalın tarımsal üretim açısından önemli olduğunu belirten belediye çalışanları, çevre faktörlerinden kaynaklanan tıkanıklıkların giderildiğini ve suyun akışkanlığının artırıldığını ifade etti.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi
    21:03 İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi

    İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, 2024-2029 döneminin ilk birleşimini gerçekleştirdi. Başkan Cemil Tugay başkanlığındaki oturumda, komisyonlarda görev alacak isimler belirlendi ve İZSU Genel Müdürlüğü'nün su tarifelerinde indirim yapılması önerisi karara bağlandı. Ayrıca, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nın yeniden kurulması önerisi görüşüldü ve 2023 denetim komisyon raporu okundu.

  • Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi
    20:59 Zagreb'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi

    Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Göstericiler, Almanya'nın Filistin Kongresi'ni sonlandırmasına tepki gösterdi.

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı hazırlıklarına başladı
    20:58 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı hazırlıklarına başladı

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarına başladı. Trabzonspor maçının ardından 3 gün izin yapan takım, antrenmanla maçın hazırlıklarına devam etti. Maç 22 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de BG Grup 4 Eylül Stadı'nda oynanacak.

  • Batman'da dereye düşen araçtaki 2 kişi kepçe ile kurtarıldı
    20:54 Batman'da dereye düşen araçtaki 2 kişi kepçe ile kurtarıldı

    Batman'ın Sason ilçesinde Sevgi Aydın A. yönetimindeki hafif ticari araç, Han Deresi'ne düştü. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, kepçe yardımıyla sürücü ve eşini kurtardı. Çift, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilerek hastaneye kaldırıldı.

  • CHP, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın Duruşmasını Takip Edecek
    20:54 CHP, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın Duruşmasını Takip Edecek

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da yargılandığı davanın yarınki duruşmasını takip etmek üzere Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever'den oluşan bir heyet görevlendirdi.

  • Samsun'da Otomobil Çarpışması: 8 Yaralı
    20:53 Samsun'da Otomobil Çarpışması: 8 Yaralı

    Samsun'un Vezirköprü ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Dursun Kuru idaresindeki bir otomobil ile Nihat Emeç'in kullandığı başka bir otomobil çarpıştı. Kazada, sürücülerin yanı sıra araçlardaki 6 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Vezirköprü Devlet Hastanesine kaldırıldı ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.


Advertisement