Fonları Yetmez" - Son Dakika
Politika

Fonları Yetmez"

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, CHP'nin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaybettiği tazminatları ödemek üzere oluşturduğu fona ilişkin, "Fona gerek yok. Hakikat ortaya konduğu zaman, herhangi bir hukuki yanlışlığa sebebiyet vermeden siyasi eleştiri getirilebilir.

10.01.2019 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, CHP'nin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaybettiği tazminatları ödemek üzere oluşturduğu fona ilişkin, "Fona gerek yok. Hakikat ortaya konduğu zaman, herhangi bir hukuki yanlışlığa sebebiyet vermeden siyasi eleştiri getirilebilir. Doğru, yanlış, yalan, iftira birbirine karıştırılarak bir yaklaşım sergilenecekse o zaman fonları yetmez." dedi.

Akbaşoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Parlamento Muhabirleri Derneğini ziyaret ederek, Mecliste görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın, "Benim bir teklifim var; bütün seçime girecekler bulundukları görevleri bıraksınlar. Meclis bu düzenlemeyi yapsın, o zaman bu tartışmalar da sona ersin. Buyursun herkes istifa etsin, biz de edelim." çağrısının hatırlatılmasının ardından değerlendirmesi sorulan Akbaşoğlu, Yıldırım'ın, bu çıkışının günün en önemli çağrısı olduğunu belirtti.

Binali Yıldırım'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı sürecinde hukuki olarak herhangi bir problem olmadığı konusunun dün ve önceki gün Mecliste gündeme geldiğini anımsatan Akbaşoğlu, "Hem milletvekillerimiz için hem Meclis Başkan ve Meclis Başkanvekillerimiz için böyle bir istifa zorunluluğu söz konusu değildir. Bu hakikaten üzerinde tartışılmayacak kadar açık ve net bir düzenlemedir. Bununla beraber Meclis Başkanımızın 'hodri meydan' demesi bence çok önemlidir." diye konuştu.

Anayasa'nın 94. maddesinin 1982, Siyasi Partiler Kanununun 24. maddesinin 1983 ve Mahalli İdareler Seçimi Kanunuyla ilgili düzenlemelerin 1984 tarihli olduğunu hatırlatan Akbaşoğlu, "Siyasi Partiler Kanunu'nun 24. maddesi, Anayasa'da geçen maddeyi olduğu gibi alıyor ve bir istisna getiriyor. 'Ancak' diye başlayarak, 'Meclis Başkanı, milletvekili adayı olabilmek için bu görevinden istifa etmek durumunda değil ve siyasi faaliyetlere de katılabilir, seçim propagandası yapabilir' diyor. Bu yeni bir düzenleme değil." ifadesini kullandı.

Akbaşoğlu, Meclis Başkanı ve Meclis Başkanvekillerinin aynı hukuki statüye tabi olduğunu anımsatarak, şunları söyledi:

"Uygulamada, Meclis Başkanvekillerimizin parti grup toplantılarına katıldıklarına şahit değil misiniz? Dolayısıyla sadece Anayasa'nın 94. maddesini ele alıp, bu maddenin nasıl uygulanacağını gösteren Siyasi Partiler Kanunu'nun 24. maddesini görmezden gelmek mümkün olabilir mi? Seçim kanunları bir bütün olarak kanun koyucu tarafından telakki edilmiş. Bir bütün olarak, Anayasa, Siyasi Partiler Kanunu ve Mahalli İdareler Seçimi Kanunu birlikte ele alınıp değerlendirildiğinde herhangi bir istifanın söz konusu olmadığı açık bir şekilde düzenlenmiş vaziyette."

Meclis Başkanı Yıldırım'ın çağrısının ardından istifa öncülüğünü kimin yapması gerektiği konusunda bir soru üzerine de Akbaşoğlu, "Her beraber, aynı anda, aynı konumda olan herkes istifalarını kamuoyu önünde açıklayabilirler. Bu usul belirlenebilir." ifadesini kullandı.

CHP'nin, Kılıçdaroğlu'nun kaybettiği davalara ilişkin tazminatları ödemek üzere oluşturduğu fona dair bir soru üzerine Akbaşoğlu, şunları kaydetti:

"Fona gerek yok. Hakikat ortaya konduğu zaman, herhangi bir hukuki yanlışlığa sebebiyet vermeden siyasi eleştiri getirilebilir. Doğru, yanlış, yalan, iftira birbirine karıştırılarak bir yaklaşım sergilenecekse o zaman fonları yetmez. Herhalde 1 milyon lirayı aşan bir ödemede bulunuldu."

Muhammet Emin Akbaşoğlu, ziyareti sırasında gazetecilere memleketi Çankırı'nın kaya tuzu ve yöresel ürünlerini hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Fonları Yetmez' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bakan Bayraktar müjdelerini Uşak'tan verdi
    11:06 Bakan Bayraktar müjdelerini Uşak'tan verdi

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'a gelerek çeşitli temaslarda bulundu. Bakan Bayraktar, esnaflarla buluştu, belediye çalışmalarını dinledi ve sektör temsilcileriyle bir istişare toplantısı gerçekleştirdi. Ayrıca, Uşak Belediyesi tarafından yapılan yeni aşevi binasında düzenlenen iftar programına katıldı. Bakan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada Uşak'a doğalgaz müjdesi verdi.

  • Kars Belediyesi Borç Batağından Kurtuldu
    11:06 Kars Belediyesi Borç Batağından Kurtuldu

    Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Ziya Polat, kayyum olarak göreve başladıklarında belediyenin borç batağında olduğunu ve birçok hizmette aksamalar yaşandığını belirtti. Polat, ilk olarak belediye borç yükünden kurtardıklarını, ardından başta alt yapı olmak üzere birçok projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Vatandaşlarla Buluştu
    11:03 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Vatandaşlarla Buluştu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarla bir araya gelerek hizmet çağrısında bulundu.

  • Sakarya'da 796 bin 924 seçmen sandık başına gidiyor
    11:00 Sakarya'da 796 bin 924 seçmen sandık başına gidiyor

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi çerçevesinde Türkiye yerel yöneticilerini seçmek için Pazar günü sandık başına gidecek. Sakarya genelinde toplam 2 bin 639 sandıkta 796 bin 924 seçmen oy kullanacak.

  • Elazığ'da Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan 27 Kişi Yakalandı
    11:00 Elazığ'da Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan 27 Kişi Yakalandı

    Elazığ'da polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 27 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslar arasında hırsızlık, uyuşturucu madde kullanmak, kasten öldürme ve yaralama gibi suçlardan hüküm giyenler bulunuyor. Zanlılar, adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu
    10:59 AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu

    AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, Bahçelievler ve 75. Yıl Cumhuriyet mahalleleri sakinlerine yönelik düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Çetinkaya, orucunu açan vatandaşlara teşekkür ederek, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğunu vurguladı. Daha sonra ise partisinin önceki dönem Karabük il başkanları, milletvekilleri, İl Gençlik Kolları başkanları ve Merkez ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

  • MHP'li Baki Ersoy, Sarız'a 2. Etap TOKİ müjdesini verdi
    10:54 MHP'li Baki Ersoy, Sarız'a 2. Etap TOKİ müjdesini verdi

    MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Cumhur İttifakı kapsamında MHP'nin aday çıkardığı ilçelerde çalışmalarına devam ediyor. Ersoy, Sarız İlçesine yapılacak olan 2. Etap TOKİ konutlarıyla ilgili müjdeyi sosyal medya üzerinden duyurdu.

  • Edirne Valisi Yunus Sezer, mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi
    10:45 Edirne Valisi Yunus Sezer, mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Menzilahir Mahallesi'nde vatandaşların istek ve taleplerini dinledi. Ayrıca Yıldırım Hacı Sarraf Mahallesi'ni ziyaret eden Sezer, Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından organize edilen iftar programına katılarak vatandaşlarla iftar yaptı.

  • Aydın'da yerel seçimler için oy güvenliği önlemleri alındı
    10:45 Aydın'da yerel seçimler için oy güvenliği önlemleri alındı

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın'da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, oy güvenliği çerçevesinde il genelinde toplam 5 bin 626 kolluk kuvveti görev yapacak.

  • Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapmak gündemimizde yok
    10:42 Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapmak gündemimizde yok

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, İzmir'de termik santral yapılması konusunun gündemlerinde olmadığını belirtti. Dağ, İzmir'in doğasına, havasına, suyuna ve yeşiline zarar verecek projelerin içinde olmadıklarını vurguladı.

  • Niğde'de 31 Mart Seçimleri İçin 1647 Kolluk Kuvveti Görevlendirildi
    10:40 Niğde'de 31 Mart Seçimleri İçin 1647 Kolluk Kuvveti Görevlendirildi

    Niğde'de 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 1647 kolluk kuvvetinin görevlendirildiği bildirildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, seçim günü ve öncesi alınması gereken tedbirlerin görüşüldüğü belirtildi. Seçimlerin güvenliği için Seçim Güvenliği İl Koordinasyon Merkezi oluşturuldu.


Advertisement