Football Manager Handheld 2012 - Son Dakika
Teknoloji

Football Manager Handheld 2012

Football Manager Handheld 2012

Futbol menajerliği oyunlarının efsanesi FM'nin Android versiyonu sonunda ülkemizden de satın alınabilir hale geldi. Belki de cep telefonunuzdan oynayabileceğiniz...

19.07.2012 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilgisayarın başına oturduğum ilk günlerden bu yana, menajerlik oyunlarının başında oldukça uzun bir süre harcadım. İlk kez Ultimate Soccer Manager ile tanıştığım bu türde oynadığım en iyi oyunda tabii ki daha sonrada Football Manager olarak anılmaya başlayacak olan Championship Manager serisiydi. Her yeni futbol sezonu ile birlikte yenilenen oyun, ilk kez 3D maç motoruna geçtiği 2009 yılı dışında beni hiç hayal kırıklığına uğratmadı. Zaten Football Manager 2012'yi bir seneye yakın süredir oynuyordum, fakat mobil versiyon olan FM Handheld'i şimdiye kadar hiç oynamamıştım.

Football Manager Handheld (FMH) 2012, adından da anlayabileceğiniz gibi popüler futbol teknik direktörlüğü oyununun taşınabilir versiyonu. 2006 yılında ilk kez PSP için piyasaya çıkan oyun, 2010 yılında ise iOS'lı cihazlara gelmişti. Son olarak geçtiğimiz Nisan ayında da oyunun Android versiyonu duyuruldu. Ülkemizde ise Football Manager Handheld 2012 ilk kez geçtiğimiz günlerde satın alınabilir hale geldi.

"Messi, bu çocuk neyin nesi?"

Androidli cihazınız için daha önce Google Play'den bir menajerlik oyunu indirdiyseniz, büyük ihtimalle hayal kırıklığına uğramışsınızdır. Oyunlar bir şekilde "oyun" olduklarını sizin gözünüze sokmayı başarıyorlar. Fakat FM oyuncuları tam tersine simülasyon aradıklarından, memnun kalmıyorlar. FMH 2012, şimdiye kadar oynadığım en iyi Android menajerlik oyunu, fakat yine de bir FM 2012 beklememek lazım.

Oyun genel olarak FM oyuncularının aşina olacağı şekilde, fakat daha küçük ekranlarda dokunmatik olarak oynanabilecek şekilde tasarlanmış. Bu yüzden de çok daha az, fakat mobilde oynarken kafa yormayacak kadar da fazla ayrıntıyla oyunu oynuyorsunuz. Örnek olarak scoutlarınızı (futbolcu gözlemcisi) gönderirken "Git bana genç oyuncu bul" ya da "Git tüm Afrika'yı dolaş" diyebiliyorsunuz. Scout abimiz de işini 4 - 5 günde bitirip geri geliyor. Normal sürümde yani FM 2012'de ise tüm Afrika'yı gezmeniz için en az yarım sezon aralıksız çalışacak 6 tane gözlemciye ihtiyaç duyuyorsunuz.

Türkiye liglerinde oynanmıyor, Galatasaray oyunda bile yok

Tabii ki bir FM'cinin en büyük keyfi, tuttuğu takımı kontrol edip ütopik bir takım kurmak. Bu yüzden de genelde ülkemizde ya memleketimizin takımı ya da 4 büyüklerden bir tanesini alıyoruz. Oyunda Türkiye ligini seçemiyorsunuz. Eklenen Türk kulüpleri arasında ise 4 büyüklerden sadece Galatasaray yok. Bunun sebebi de tabii ki GS'nin geçen yıl Avrupa kupalarında olmaması.

Türkiye ligi yok, fakat oyunda Avrupa'nın büyük ligleri ve Avustralya ile Brezilya ligini seçebiliyorsunuz. Bir de tabii ki Galler ligi var oyunda. Büyük lig diye midir, nedir? Hayır yani amacınız ne? (Atarlı giderli editör stayla)

Shooting özelliği geri geldi

FM serisini uzun süredir oynayanlar, CM zamanlarından kalma, genelleme bir shooting (şut çekme) özelliğini hatırlayacaklardır. İlerleyen oyunlarda bu özellik kaldırılıp yerine uzaktan şut, bitiricilik, soğuk kanlılık gibi şut çekmeyi etkileyen pek çok yeni özellik eklenmişti. FMH 2012'de ise yeniden forvetlerimizin değişmez özelliği Shooting olmuş. Ayrıca bunun dışında oyuncularımızın yine FM masaüstü versiyonu kadar ayrıntılı olmasa da 20'den fazla özelliği bulunuyor.

Sonuç

Football Manager Handheld 2012, Androidli ya da iOS'lu cihazınızda oynayabileceğiniz en iyi, hatta tek menajerlik oyunu. Her ne kadar hardcore FM fanatiklerini memnun etmeyecek bir veritabanına sahip olsa da, sonuçta cep telefonunda oynuyoruz.

Football Manager Handheld 2012'yi satın almak için tıklayın.

Tekno Kulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Football Manager Handheld 2012 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement