Ford Explorer artık tamamen elektrikli! - Son Dakika
Otomobil

Ford Explorer artık tamamen elektrikli!

Ford Explorer artık tamamen elektrikli!

Ford, Alman mühendisliği ve Amerikan tarzını birleştiren tamamen elektrikli Explorer’ı tanıttı.

26.03.2023 19:21  Güncelleme: 19:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ford, Alman mühendisliği ve Amerikan tarzını birleştiren tamamen elektrikli Explorer'ı tanıttı.

Ford'un yenilikçi elektrikli otomobil modellerinin öncüsü olan Explorer, Avrupa pazarındaki beklentilere göre tasarlanmış. Orta boyuttaki crossover, iki sıra halinde beş kişilik koltuk düzenine sahip.

Explorer, dijital teknolojilerle öne çıkarken, sürücünün ve yolcuların hareket halindeyken bağlantıda kalmalarına yardımcı oluyor. Yol deneyimini zenginleştiren özellikleri arasında geniş ve hareketli dokunmatik ekran SYNC Move, iç mekana göre özel uyarlanmış sesli ve bağlantılı bilgi-eğlence sistemi, kablosuz uygulama entegrasyonu ve gelişmiş sürücü yardım teknolojisi bulunuyor.

Ford Explorer artık tamamen elektrikli!

Model, 470 litrelik bagaj hacmine, sürücü ve ön koltuktaki yolcu arasındaki 17 litrelik konsol, 15 inçlik bir dizüstü bilgisayar konulacak alana; özel bir dolap ve akıllı bagaj kapağına sahip.

Yalın bir tasarıma sahip Explorer, sportif koltukları, konsept otomobillere özgü sofistike ses sistemi gibi özelliklerle geliyor. Tamamen elektrikli model 25 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80'e hızlı şarj olma ve gelecek yıl Avrupa çapında 500 bin şarj noktasına erişim olanağı sunuyor.

Ford Model e Avrupa Genel Müdürü Martin Sander, "Explorer, yeni nesil ve heyecan verici Ford elektrikli otomobillerin öncüsü. Amerikan köklerimize sahip, ancak Avrupa'daki müşterilerimiz için Köln'de üretildi. Büyük maceralar için yolculuğa hazır ve müşterilerimizin sürüş sırasında günlük ihtiyaçlarını karşılayacak her şeye sahip" dedi.

Ford Explorer artık tamamen elektrikli!

Ford'un elektrikli otomobil hamlesine öncülük eden tamamen elektrikli yeni Explorer, şirketin Almanya'daki yeni Ford Köln EV Merkezi'nde geniş çapta üretilen ilk elektrikli otomobil. Otomobil, Ford'un Avrupa'da 2030 yılına kadar tamamen elektrikli binek araç portföyü sunma taahhüdünde dev bir adım niteliği taşıyor.

Aerodinamik dış tasarımı, geleneksel ızgara yerine kullanılan kalkan şeklindeki ızgara, yeni elektrikli otomobil hamlesinde Ford'un ikonik Amerikan SUV'sinin ruhunu ve stilini ortaya koyuyor.

Ford Explorer artık tamamen elektrikli!

Explorer'ın SYNC Move bilgi-eğlence sistemi yalnızca yolcuları bağlantıda tutmakla kalmıyor, aynı zamanda sürücüye uyumlu olacak şekilde yukarı ve aşağı kaydırılabilen ve değerli eşyalar için özel bir saklama alanını gizleyen hareketli 15 inç dokunmatik ekrana da sahip. İki büyük akıllı telefon taşıyabilen bölme, standart olarak bir kablosuz şarj özelliğiyle birlikte sunuluyor ve SYNC Move, Android Auto ve Apple CarPlay ile kablosuz uyumluluk sağlıyor.

Performans tutkunları için en önemli özelliklerden biri de Ford Explorer'ın yolda veya evde hızlı ve kolay şarj edilebilmesi. Explorer, yoldaki en uygun şarj noktalarını bulmaya yardımcı oluyor. Evde şarj ile daha düşük maliyetli elektrik kullanımı ile tam dolu bir pil ve önceden ısıtılmış kabin özelliği sunuyor.

Model ayrıca, sürücülerin ve yolcuların hedeflerine ulaştıklarında da yola çıktıkları zamanki kadar dinç ve yeniden yola çıkmaya hazır olmalarını sağlayacak birçok özellik sunuyor. Konforu artıran standart donanımda, ısıtmalı ön koltuklar ve direksiyon simidi, masaj yapan sürücü koltuğu ve sürücü ile ön yolcunun istediği sıcaklığı seçmelerine imkan sağlayan klima kontrolü bulunuyor. Standart anahtarsız giriş ve akıllı bagaj kapağı özellikleri otomobile binişi kolaylaştırıyor; otomobil sahipleri kolları dolu olduğunda bile arka tamponun altına ayaklarıyla basitçe dokunarak bagaja erişebiliyor.

Avrupa'da ilk kez bir Ford modelinde, gösterge koluna dokunarak sorunsuz ve güvenli bir şekilde şerit değiştirmek için Assisted Lane Change ve yoğun şehir merkezlerinde kapıları açmadan önce yaklaşan bisiklet sürücülerini bildiren Clear Exit Assist gelişmiş sürücü destek sistemleri sunuluyor.

Ford Explorer artık tamamen elektrikli!

Ford, tamamen elektrikli yeni Explorer'ın yeteneklerini sergilemek için, "Lexie Limitless" olarak da bilinen ve dünyanın her ülkesini ziyaret eden tarihteki en genç macera tutkunu Lexie Alford ile dünya çapında sürecek bir macera için bir araya geldi. Bu iş birliğinde, 1920'li yıllarda Ford sponsorluğunda Model T ile dünya turu yaparak rekor kıran efsanevi kadın kaşif Aloha Wanderwell'den esinleniyor.

Explorer ve Explorer Premium olarak iki özel versiyona sahip olan tamamen elektrikli yeni Explorer, Avrupa pazarlarında bu yıl sonu itibariyle sipariş edilebilecek. Türkiye'de ise önümüzdeki dönemde kullanıcılarla buluşacak.

Ford Explorer artık tamamen elektrikli!

Ford Explorer artık tamamen elektrikli!

Ford Explorer artık tamamen elektrikli!

Ford Explorer artık tamamen elektrikli!

Ford Explorer artık tamamen elektrikli!

>

Kaynak: Carmedya.com

Son Dakika Otomobil Ford Explorer artık tamamen elektrikli! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum'un İspir ilçesinde şarampole devrilen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
    15:10 Erzurum'un İspir ilçesinde şarampole devrilen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

    Erzurum'un İspir ilçesinde, Afganistan uyruklu Hossiyn Mohammadi (26) idaresindeki otomobil, Yeni Panayır Alanı'nda şarampole devrildi. Kaza sonucunda ağır yaralanan sürücü, İspir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

  • Çin yapımı yeni enerjili araçlar Avrupa pazarında popülerlik kazanıyor
    14:13 Çin yapımı yeni enerjili araçlar Avrupa pazarında popülerlik kazanıyor

    Hollanda'da Çin yapımı elektrikli araç sayısı son üç yılda beş kat arttı. BYD Louwman'ın Genel Müdürü, BYD'nin Avrupa pazarında önemli bir rakip olduğunu belirtti. Avrupa'nın elektrifikasyona geçişiyle yeni enerjili araçların parlak bir geleceği bekleniyor.

  • Çorum'da Otomobil ile Motosiklet Çarpıştı: 2 Kişi Yaralandı
    13:51 Çorum'da Otomobil ile Motosiklet Çarpıştı: 2 Kişi Yaralandı

    Çorum'un Bahçelievler Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü ve yolcu yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Tuzla'da kontrolden çıkan otomobil inşaat alanına daldı
    13:00 Tuzla'da kontrolden çıkan otomobil inşaat alanına daldı

    Tuzla Yayla Mahallesi'nde meydana gelen kazada, direksiyon hakimiyetini kaybeden bir BMW marka araç sürücüsü, inşaat alanına daldı. Sürücü kazayı burnu bile kanamadan atlattı. Kaza sırasında kaldırımda yürüyen bir kadın ise ölümden kıl payı kurtuldu. O anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

  • Virajı alamayan otomobil 50 metreden aşağıya uçtu: Sürücü hayatını kaybetti
    12:59 Virajı alamayan otomobil 50 metreden aşağıya uçtu: Sürücü hayatını kaybetti

    Erzurum'un İspir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil virajı alamayarak uçuruma yuvarlandı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Kazanın fark edilmesi üzerine olay yerine giden vatandaşlar ve sağlık ekipleri müdahale etti ancak sürücü tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Sivas'ın Gürün ilçesinde meydana gelen kazada ölü sayısı 2'ye yükseldi
    12:15 Sivas'ın Gürün ilçesinde meydana gelen kazada ölü sayısı 2'ye yükseldi

    Sivas'ın Gürün ilçesinde bir tırın dorsesinde bulunan alçıpanların bir otomobilin üzerine devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ölü sayısı 2'ye yükseldi. Kazada otomobil sürücüsü hayatını kaybederken, tır sürücüsü ve diğer bir yolcu ise yaralandı. Yaralılar hastanede tedavi altına alındı.

  • Kış Lastiği Kullanımı Yaz Aylarında Kaza Riskini Arttırıyor
    12:01 Kış Lastiği Kullanımı Yaz Aylarında Kaza Riskini Arttırıyor

    Oto bakım ustası Ali Curu, kış mevsiminin bitmesine rağmen kar lastiği kullanımının kaza riskini arttırdığını belirtti. Kış lastiği kullanma zorunluluğunun 1 Nisan 2024'te sona ereceğini hatırlatan Curu, yaz aylarında kış lastiği kullanmanın yakıt artışına ve kaza riskine neden olduğunu vurguladı. Kış lastiklerinin fren performansının düştüğü ve yakıt tüketimini artırdığına dikkat çeken Curu, yaz lastiği kullanımını önerdi.

  • Mercedes-Benz G-Serisi: Efsanevi Bir SUV
    10:33 Mercedes-Benz G-Serisi: Efsanevi Bir SUV

    Mercedes-Benz'in efsanevi SUV modeli olan G-Serisi, sağlam yapısı, benzersiz tasarımı ve üstün performansıyla dikkat çekiyor. Hem arazi tutkunlarının hem de lüks araç sevenlerin beklentilerini karşılayacak şekilde tasarlanmış bir otomobil olarak öne çıkıyor.

  • Konya Ereğli'de Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı: 1 Yaralı
    09:56 Konya Ereğli'de Kontrolden Çıkan Otomobil Takla Attı: 1 Yaralı

    Konya'nın Ereğli ilçesinde gece saatlerinde meydana gelen kazada, kontrolden çıkan bir otomobil takla atarak durabildi. Kazada araçta bulunan bir kişi hafif şekilde yaralandı ve Ereğli Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Bingöl-Elazığ Karayolu'nda Kontrolden Çıkan Otomobil Kazası: 2 Kişi Hayatını Kaybetti
    09:51 Bingöl-Elazığ Karayolu'nda Kontrolden Çıkan Otomobil Kazası: 2 Kişi Hayatını Kaybetti

    Bingöl-Elazığ Karayolu'nda meydana gelen trafik kazasında, kontrolden çıkan bir otomobil istinat duvarına çarptı. Kazada, araç içinde bulunan 2 kişi hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri morga taşınırken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • İstinat duvarına çarpan otomobilde 2 kişi can verdi
    07:21 İstinat duvarına çarpan otomobilde 2 kişi can verdi

    Bingöl'de meydana gelen trafik kazasında otomobilin istinat duvarına çarpması sonucu sürücü ile araçtaki 1 kişi yaşamını yitirdi.


Advertisement