Ford Otosan Rallisi Nefes Kesti (2) - Son Dakika
Spor

Ford Otosan Rallisi Nefes Kesti (2)

Ford Otosan Rallisi Nefes Kesti (2)

İzmit'te Outlet Center'de dün başlayan seyirci etabının ardından bugün pilotlar toprak parkurda mücadele etti.2013 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 4.ayağı olan ve 43 ekibin start aldığı Ford Otosan Kocaeli Rallisi, Castrol Ford Team Türkiye'den...

08.09.2013 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ford OTOSAN RALLİSİNİ YAĞIZ AVCI- BAHADIR GÜCENMEZ İKİLİSİ KAZANDI

İzmit'te Outlet Center'de dün başlayan seyirci etabının ardından bugün pilotlar toprak parkurda mücadele etti. 2013 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 4. ayağı olan ve 43 ekibin start aldığı Ford Otosan Kocaeli Rallisi, Castrol Ford Team Türkiye'den Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibinin liderliği ile sonuçlandı. İkinciliği yine aynı takımdan Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ikilisi elde ederken, genel klasman üçüncülüğünü de NG Rally Team'den Burak Çukurova-Ünal Tezel kazandı.

43 ekipten 31'inin tamamlayabildiği zorlu mücadele sonunda Burak Çukurova/Ünal Tezel ikilisi 4'te 4 yaparak bir kez daha Sınıf 3 birinciliğine ulaşmayı başardı ve şampiyonadaki birinciliklerinde çok önemli bir avantaj elde etmiş oldu. Sınıf 5'te Renault Clio R3 ile yarışan Ali Gülan/Ahmet Yörük birinciliği elde ederken, Castrol Ford Team Türkiye'den Murat Bostancı/ Onur Vatansever Sınıf 6 ve İki Çeker klasmanı birinciliklerinin sahibi oldu. Sınıf 8'i ve En İyi Bayan Ekip ödülünü Ford Fiesta ST ile Bonus Unifree Parkur Racing'den Burcu Burkut Erenkul/Şeyma Yağız ikilisi kazanırken, En İyi Genç Pilot Castrol Ford Team Türkiye'den Murat Bostancı, En İyi Genç Co-Pilot Team 47 Motorsports'tan Ümitcan Özdemir ile yarışan Gökay Gökşen oldular.

30 yaş üzeri ralli otomobillerine açık historic rally klasmanında, son 2 yılın Türkiye Historic Rally Şampiyonu Engin Kap/Başar Yavuz ekibi bir kez daha zirvede yer alarak şampiyona liderliğini sürdürdü. Bu klasmanda ikinciliği 1976 model Ford Escort MK2 ile Kerem Üstünkaya/Özden Yılmaz elde ederken, Fiat 124 ile Timur Özkan/Engin Dilben üçüncülüğü elde etti. Historic Kategori 2'de Engin Kap/Başar Yavuz birinciliği, Kerem Üstünkaya/Özden Yılmaz ikinciliği ve Haydar Güçlü/Hakan Kanca üçüncülüğü kazandı. Historic Kategori 1'de ise Timur Özkan/Engin Dilben birinciliği, İzmirli ekip Fazıl Güçeli/Şükrü Kızılkaya da ikinciliği elde etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Ford Otosan Rallisi Nefes Kesti (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement