Formula 1 Heyecanı Başlıyor - Son Dakika
Spor

Formula 1 Heyecanı Başlıyor

Formula 1 Heyecanı Başlıyor

Formula 1 Heyecanı Başlıyor

24.03.2011 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FORMULA 1 HEYECANI BAŞLIYOR

SEZONUN İLK YARIŞI AVUSTRALYA GRAND PRIX'SİNDE YAPILACAK

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 2011 sezonu bu hafta sonu koşulacak Avustralya Grand Prix'si ile başlayacak.

Melbourne kentindeki 5 bin 303 metrelik Albert Park Pisti'nde 58 tur üzerinden koşulacak yarışta yarın antrenman turları, 26 Mart Cumartesi günü TSİ 08.00'de sıralama turları ve 27 Mart Pazar günü ise TSİ 09.00'da yarış gerçekleştirilecek.

2011 sezonunda toplam 19 Grand Prix düzenlenecek. İstanbul Grand Prix'si ise sezonun 4. yarışına ev sahipliği yapacak. Formula 1 Türkiye Grand Prix'si 6-8 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek.

Sezon, 25-27 Kasım tarihleri arasında gerçekleşitirilecek olan Brezilya Grand Prix'si ile sona erecek.

Avustralya Grand Prix'sinde en çok kazanan ekip 10 zafer ile McLaren takımı olurken, Ferrari 6, Williams ise 5 kez kazandı.

Formula 1 2011 sezonunda pistlerde en çok Alman pilotlar yer alacak. Yeni sezonda 6 Alman, 3 İngiliz, 2'şer İspanyol, Brezilyalı ve İtalyan, 1'er de Avustralyalı, Rus, Venezuellalı, Japon, Meksikalı, İsviçreli, Fin, Hint ve Belçikalı pilot yarışacak.

Yeni sezonda 4 tane de yeni pilot mücadele edecek. Williams'da Venezuellalı Pastor Maldonado, Force India'da İngiliz Paul di Resta, Sauber'de Meksikalı Sergio Perez ve Virgin'de Belçikalı Jerome d'Ambrosio ilk kez Formula 1'de piste çıkacak.

Öte yandan 2011 sezonunda Hindistanlı Narain Karthikeyan, Hispania Racing takımıyla Formula 1'e geri dönerken, geçen sezon yarışlarda mücadele eden pilotlardan Nico Hulkenberg Force India, Pedro de la Rosa McLaren, Karun Chandok Lotus, Bruno Senna Renault, Sakon Yamamoto ise Virgin takımında yedek pilot olacak. Lucas di Grassi ile Christian Klein ise bu sezon takımlarda yer almadı. Sezon dışı dönemde bir kazada yaralanan Robert Kubica da yeni sezonda Renault'un kadrosuna alınmadı.

1950 yılından bu yana yapılan Formula 1'de, en çok kazanan pilot ise Michael Schumacher. Efsane Alman pilot, 7 kez mutlu sona ulaşırken, Arjantinli Juan Manuel Fangio 5, Fransız Alain Prost 4 kez zafer yaşadı.

Formula 1'i 2006 sezonu sonunda bırakan ve geçen sezon pistlere geri dönen Schumacher 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 ve 2004'te şampiyon olurken, Fangio 1951, 1954, 1955, 1956 ve 1957, Prost ise 1985, 1986, 1989 ve 1993'te birinciliği elde etti.

Takımlar klasmanında ise Ferrari, kazandığı 16 şampiyonluk ile en fazla şampiyon olan ekip unvanına sahip.

MELBOURNE/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Formula 1 Heyecanı Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ümit Özat, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın başdanışmanı oldu
    15:03 Ümit Özat, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın başdanışmanı oldu

    Fenerbahçe ve milli takımın eski kaptanı Ümit Özat, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın sorumlu başdanışmanı olarak görev yapacak.

  • Fenerbahçe, Olympiakos maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    15:02 Fenerbahçe, Olympiakos maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçı öncesi antrenmanlarını tamamladı. Teknik direktör İsmail Kartal ve bir oyuncu, basın mensuplarının sorularını yanıtlayacak. Karşılaşmanın son antrenmanı ise basına açık olacak.

  • Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu Tanıtıldı
    14:53 Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu Tanıtıldı

    Bu yıl 28 Nisan Pazar günü koşulacak olan Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu için tanıtım toplantısı düzenlendi. Geçen yıl 12 bin kişinin kayıt yaptırdığı maratona bu sene 16 bin kişi kaydoldu. Ayrıca bu sene ilk defa 16 yaş ve üstü gençler de yarı maratonda koşacaklar.

  • NEVÜ, Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakalarına ev sahipliği yapıyor
    14:42 NEVÜ, Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakalarına ev sahipliği yapıyor

    Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 'Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları'na ev sahipliği yapıyor. Müsabakalarda NEVÜ, Mersin Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi Erkek Futsal Takımları karşılaşacak. Ayrıca NEVÜ, Mersin Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi Kadın Futsal Takımları ile de mücadele edecek.

  • Panathinaikos, Fatih Terim ile yola devam kararı aldı
    14:36 Panathinaikos, Fatih Terim ile yola devam kararı aldı

    Yunanistan Süper Lig'inde şampiyonluk mücadelesi veren Panathikos, şampiyon olamasa da teknik direktör Fatih Terim ile yola devam etme kararı aldı. Tecrübeli teknik adam ile başkan Giannis Alafouzos bir araya gelerek önümüzdeki sezonun planlamasına başladı.


Advertisement