Forum Trabzon'da 29 Ekim Etkinliği Kapsamında Resim Yarışması - Son Dakika
Ekonomi

Forum Trabzon'da 29 Ekim Etkinliği Kapsamında Resim Yarışması

Forum Trabzon\'da 29 Ekim Etkinliği Kapsamında Resim Yarışması

Forum Trabzon’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen resim yarışmasında derece girenler ödüllendirildi.

29.10.2018 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Forum Trabzon'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen resim yarışmasında derece girenler ödüllendirildi.

Trabzon ve çevre illerin buluşma noktası Forum Trabzon'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında "Atatürk, Cumhuriyet ve Çocuk" konulu resim yarışması heyecanı yaşandı. Yarışmayı kazanan minikler, çeşitli ödüllerin sahibi oldu.

Ödül töreni sonrası Atatürk'ün sevdiği şarkılardan oluşan mini konser AVM ziyaretçileri tarafından ilgi ile izlendi.

Trabzon'un alışveriş ve eğlence merkezi Forum Trabzon tarafından 29 Ekim'e özel olarak bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Atatürk, Cumhuriyet ve Çocuk" temalı resim yarışmasında İlkokul kategorisinde Adensu Kakışım birinci, Ceylin Köse ikinci, Ecrin Nur Günaydın ise üçüncü oldu. Ortaokul kategorisinde ise, Atakan Özkan birinci, Gülben Baştan ikinci, Yusuf Turhan üçüncü oldu.

Yarışmada ayrıca Bedri Rahmi Eyüboğlu Özel Ödülü'nü Elif Kayık, Forum Trabzon Özel Ödülü'nü Ravza Yasemin Semiz, Jüri özel ödülüne ise Eren Asaf Demir layık görüldü. Tüm ödül sahiplerine birer katılım sertifikası ve plaket verilirken yarışmanın ilk üç kazananına, Trabzon özel ödülü ve Jüri özel ödülü sahiplerine Boyner hediye çeki; Bedri Rahmi Eyüboğlu özel ödülünü kazanana ise hediye çekinin yanı sıra profesyonel resim malzemelerinden oluşan resim çantası ve ekipmanı hediye edildi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Forum Trabzon'da 29 Ekim Etkinliği Kapsamında Resim Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, çiğ süt fiyatlarına tepki gösterdi
    11:17 CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, çiğ süt fiyatlarına tepki gösterdi

    Ulusal Süt Konseyi'nin açıkladığı çiğ süt fiyatlarına tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, fiyatların yeterli olmadığını belirtti. Adem, üreticilerin para kazanamadığı durumlarda üretimi bırakıp şehirlere göç ettiğini ve bu durumun tarım sektörünü olumsuz etkilediğini vurguladı.

  • Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, Çiftçilere Acil Destek Çağrısında Bulundu
    11:15 Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, Çiftçilere Acil Destek Çağrısında Bulundu

    Yerli ve Milli Parti (YMP) Genel Başkanı Teoman Mutlu, Ulusal Süt Konseyi'nin belirlediği süt fiyatlarının çiftçileri mağdur ettiğini belirterek, hükümetin ve ilgili kurumların çiftçilere ve hayvancılığa sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Mutlu, çiğ süt fiyatlarına yapılan zammın yetersiz olduğunu ve çiftçilerin zor durumda bırakıldığını belirterek, hızlı ve etkili politika değişiklikleri yapılması gerektiğini söyledi.

  • Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Mart Ayında Yükseldi
    11:12 Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi Mart Ayında Yükseldi

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 Mart ayına ilişkin Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksini (Tarım-ÜFE) açıkladı. Buna göre, Tarım-ÜFE yıllık yüzde 61,87, aylık yüzde 5,57 arttı. Tarım-ÜFE'de 2024 yılı mart ayında bir önceki aya göre yüzde 5,57, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 17,51, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 61,87 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 59,98 artış gerçekleşti. Sektörlerde tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 5,84, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 3,52 artış olurken; balık ve diğer balıkçılık ürünleri, su ürünleri ve balıkçılık için destekleyici hizmetlerde yüzde 1,18 azalış gerçekleşti. Ana gruplarda tek yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 3,27, çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 7,60 ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 7,12 artış gerçekleşti. Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup 170,17 ile yağlı meyveler, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup 13,54 ile koyun ve keçi, canlı; bunların işlenmemiş süt ve yapağıları oldu.

  • Teleferik İşletmelerinde Acil Durum Planı ve Tatbikat Yapılması Gerekiyor
    11:07 Teleferik İşletmelerinde Acil Durum Planı ve Tatbikat Yapılması Gerekiyor

    A sınıfı iş güvenliği uzmanı Nasuh Boztepe, Antalya'da yaşanan teleferik kazasıyla ilgili olarak, teleferik işletmelerinde iki yılda bir Acil Durum Planı yapılması ve yılda en az bir kez tatbikat gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Boztepe ayrıca, işverenin teleferik tesisinde iş güvenliği uzmanı, iş yeri hekimi ve sağlık personeli bulundurma zorunluluğuna dikkat çekti. Malzemelerin de belirli zamanlarda değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Boztepe, işverenin her türlü tedbiri almakla sorumlu olduğunu belirtti.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipmanlarını kendi atölyesinde bakım ve onarım yapıyor
    11:07 Mersin Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipmanlarını kendi atölyesinde bakım ve onarım yapıyor

    Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, ilaçlama ekipmanlarının bakım ve onarımını belediyede görevli ustalar tarafından yapıyor. Bu sayede maliyetler azaltılıyor ve kullanım ömrü uzatılıyor.

  • Yapay Zeka ve Derin Öğrenme Teknikleriyle Oluşan Deep Fake Teknolojisi Mağduriyetlere Yol Açıyor
    11:04 Yapay Zeka ve Derin Öğrenme Teknikleriyle Oluşan Deep Fake Teknolojisi Mağduriyetlere Yol Açıyor

    Yapay zeka ve derin öğrenme tekniklerinin kullanımıyla ortaya çıkan derin sahtecilik (deep fake) teknolojisi, sahte video ve ses kaydı temelli veri manipülasyonlarını artırarak birçok kişinin mağdur olmasına neden oluyor. Bu teknoloji, sosyal medya platformları ve dijital platformlarda kullanıldığında olumsuz sonuçlara ve dezenformasyona yol açabiliyor. Yapay zeka uygulamalarının kullanıcıların verilerini izinsiz olarak kullanabilmesi ve manipülasyon yapabilmesi, tüketicilerin mağduriyet yaşamasına sebep olabiliyor. Yapay zeka okur yazarlığına sahip olmanın önemi vurgulanarak, yapay zekanın ürettiği bilgilerin sorgulanması gerektiği belirtiliyor. Derin sahtecilikle mücadele etmek için tekniklerin geliştirilmesi ve toplumun bilinçlendirilmesi gerektiği ifade ediliyor.


Advertisement