Foto Muhabiri, Kılıçdaroğlu'nun Atletli Fotoğrafını Nasıl Çektiğini Anlattı - Son Dakika
Güncel

Foto Muhabiri, Kılıçdaroğlu'nun Atletli Fotoğrafını Nasıl Çektiğini Anlattı

Kılıçdaroğlu'nun atletli fotoğrafını çeken Hürriyet gazetesi foto muhabiri Selahattin Sönmez, o anları anlattı: Karavandan içeri girdiğimde kızıyla yemek yiyordu, üzerinde atleti vardı. Hemen birkaç kare çektim.

22.08.2017 10:31  Güncelleme: 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Yürüyüşü boyunca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu görüntüleyen Hürriyet gazetesi foto muhabiri Selahattin Sönmez, 25 günlük tarihi eylemden gazetelere yansımayan özel anları, 'Adaleti Yolda Arayanlar' adlı kitabında topladı. Kitapta Kılıçdaroğlu'nun karavanda kızı Zeynep Kılıçdaroğlu ile birlikte öğle yemeğini yediği ana ilişkin 'atletli' fotoğrafı ülke genelinde gündem oldu. Sönmez ise o anı nasıl çektiğini anlattı. Sönmez "Karavandan içeri girdiğimde Kılıçdaroğlu kızı Zeynep'le öğle yemeği yiyordu. Üzerinde atleti vardı. Masada yemek olarak bulgur ve pirinç pilavı, taze fasulye, patlıcan, yoğurt ve salata gözüme çarptı. Hemen birkaç kare fotoğraf çektim. Fotoğrafları çekerken aramızda herhangi bir diyalog yaşanmadı" dedi.

"ADALETİ YOLDA ARAYANLAR"

Hürriyet'te yer alan habere göre, Ankara'dan İstanbul'a uzanan 25 günlük yürüyüşü kesintisiz takip eden ve özel karelere imzasını atan Selahattin Sönmez'in Doğan Kitap'tan çıkan 'Adaleti Yolda Arayanlar' adlı kitabı raflardaki yerini aldı. 15 Haziran-9 Temmuz arasındaki yürüyüşte farklı günlerde eyleme katılan sanatçı, oyuncu, gazeteci gibi 18 ünlü isimden özel notlar ile Adalet Yürüyüşü'nün görünmeyen yanlarını yansıtan 200 fotoğraf okuyucuyla buluştu. Kılıçdaroğlu'nun önsözünü yazdığı kitapta, yürüyüşe katılan birçok ünlünün izlenimleri de var.
O FOTOĞRAFI NASIL ÇEKTİM?

Kitapta Kılıçdaroğlu'nun, karavanda kızı Zeynep Kılıçdaroğlu ile birlikte öğle yemeğini yediği ana ilişkin 'atletli' fotoğrafı da yer aldı. Selahattin Sönmez bu özel anı nasıl görüntülediğini şöyle anlattı:

"Ankara'da başlayan yürüyüşü aralıksız izledim. Yürüyüşün ilk günleri sakindi ama Düzce'ye yaklaştıkça CHP'lilere yönelik protestolar da olmaya başladı. CHP Genel Başkanı partilileri sakinleştirmek için sürekli uyarılarda bulunurken, polisler de çevresinde güvenlik önlemlerini arttırmıştı. Kemal Kılıçdaroğlu için yürüyüş boyunca iki karavan hazırlanmıştı. Birinde geceleri konaklıyor, diğerinde de günlük kabul ve toplantıları yapıyordu. Yürüyüş sırasında hep Kılıçdaroğlu'nun yakınlarında bulunmaya özen gösterdim. Sabah kalkıp yürüyüşe başlamasından akşam istirahata geçinceye kadar...

Türkiye siyaset tarih açısından önemli olan bu süreci kitap yapmayı kararlaştırdım. Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşte özel anlarını görüntülemek için çok çaba sarf ettim. CHP Lideri'ne bu isteğimi ekibinden bir isim aracılığıyla ilettim. Kendisi de, sadece kitapta kullanmam koşuluyla yardım edebileceği yanıtını verdi. Bu fırsatı İstanbul sınırında yakaladım. Özel fotoğraf çekimi için, 7 Temmuz günü saat 12.30 sıralarında karavana davet edildim. İçeri girdiğimde Kemal Kılıçdaroğlu kızı Zeynep'le öğle yemeği yiyordu. Üzerinde atleti vardı. Masada yemek olarak bulgur ve pirinç pilavı, taze fasulye, patlıcan, yoğurt ve salata gözüme çarptı. Hemen birkaç kare fotoğraf çektim. Kılıçdaroğlu yemek masasından kalktı. Önce beyaz gömleğini, sonra da oturup spor ayakkabılarını giydi. Fotoğrafları çekerken aramızda herhangi bir diyalog yaşanmadı. Karavanda üç dakika kadar kaldıktan sonra yürüyüşün öğleden sonraki bölümü için Kılıçdaroğlu'yla birlikte tekrar yola çıktık."
ÖNSÖZ MESAJI

Kitabın önsözünü yazan Kılıçdaroğlu'nun değerlendirmesi şöyle: "Bu uzun yürüyüşün her bir kilometresi bana umut verdi. Şundan eminim ki, Türkiye'de halkımız demokrasiyi yeniden kuracak ve ülkeme adalet geri gelecektir. 9 Temmuz'da Maltepe'de son bulan yürüyüşümüz, aslında yeni bir başlangıçtır. 9 Temmuz, ülkemizin sınırlarının da ötesinde yankılanacak yeni bir toplumsal hareketin başlangıcıdır. Güvenpark'tan Maltepe'ye, 25 gün süren yürüyüşümüzü kayda geçiren fotoğraflardan oluşan bu albüm toplumun üzerine örtülen korku örtüsünün yırtılışının görsel anlatılarından biri olacaktır. Bu tür çalışmalar sadece bugün için değil, gelecek kuşakların da adaletin Türkiye'de nasıl kazanıldığını öğrenmeleri ve bu kazanımın değerini bilmeleri için önemlidir."

Foto Muhabiri, Kılıçdaroğlu\'nun Atletli Fotoğrafını Nasıl Çektiğini Anlattı

Son Dakika Güncel Foto Muhabiri, Kılıçdaroğlu'nun Atletli Fotoğrafını Nasıl Çektiğini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kocaeli'de 15 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan firari yakalandı
    09:38 Kocaeli'de 15 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan firari yakalandı

    Cezaevi firarisi olan R.Ö., Kocaeli'de polis ekipleri tarafından yakalandı. Zanlı, adliyeye sevk edildikten sonra ceza infaz kurumuna teslim edildi.

  • Erzincanlı Sporcular Avrupa Şampiyonasında Bronz Madalya Kazandı
    09:36 Erzincanlı Sporcular Avrupa Şampiyonasında Bronz Madalya Kazandı

    Erzincanlı milli sporcular Bengisu Erçetin ve Nazlıcan İnci, Avrupa Büyükler Badminton Şampiyonası'nda çiftler kategorisinde bronz madalya kazanarak Türkiye'nin tarihindeki ilk Avrupa şampiyonası madalyasını elde etti. Sporcular, Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı'nda büyük bir coşkuyla karşılandı. Vali Hamza Aydoğdu, sporcuları ve antrenörlerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • Bağcılar'da zincirleme kaza: 3 yaralı
    09:35 Bağcılar'da zincirleme kaza: 3 yaralı

    Bağcılar'da bir sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 5 aracın karıştığı kazada yaralanan 3 kişi sağlık ekipleri tarafından hastaneye sevk edildi. Kaza, sabah saatlerinde Bağcılar Batışehir yolunda meydana geldi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken sağlık ekipleri yaralanan 3 kişiyi hastaneye sevk etti. Araçların çekici ile yoldan çekilmesinin ardından trafik normale dönerken polis ekipleri kazaya ilişkin çalışma başlattı.

  • Seyir halindeki tır alev aldı
    09:34 Seyir halindeki tır alev aldı

    Şanlıurfa-Mardin kara yolunda seyir halindeki bir tır alev aldı. Tırın dorse kısmının yandığını fark eden sürücü, aracı yol kenarına park etti. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Yangının çıkış nedeniyle ilgili araştırma devam ediyor.

  • Vezirköprü'de nişan merasiminde çıkan kavgada 4 kişi bıçaklandı, 2 kişi tutuklandı
    09:33 Vezirköprü'de nişan merasiminde çıkan kavgada 4 kişi bıçaklandı, 2 kişi tutuklandı

    Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bir nişan merasiminde çıkan kavgada 4 kişi bıçaklanarak yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, olayla ilgili 2 kişi tutuklandı.

  • Hatay'da Havuç Hasadı Devam Ediyor
    09:33 Hatay'da Havuç Hasadı Devam Ediyor

    Depremin vurduğu Hatay'ın bereketli topraklarında geçtiğimiz aylarda başlayan havuç hasadının sonuna doğru gelinirken, tarım işçilerinin zorlu mesaisi devam ediyor. Tarım işçileri havucun tonunu bin 300 TL'den topluyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok yıkıma uğrayan Hatay'da, yaralar sarılmaya devam ediyor. Türkiye'nin en önemli tarım şehirlerden biri Hatay'ın bereketli Amik Ovası'nda geçtiğimiz aylarda başlayan havuç hasadında sona gelindi. Kırıkhan ilçesinde 4 aydan beri devam eden havuç hasadında tarım işçilerinin zorlu mesaisi ara vermeden sürüyor. Enkaz kentten 81 ile satılan havuç, tarladan 7 ile 12 TL arasında alıcı buluyor. Tarım işçileriyse havucun tonunu bin 300 TL'den topluyor. Havucun tarla fiyatının günden güne değiştiğine dikkat çeken Metin Koyuncu, 'Hasat iyi gidiyor. Yağmurların yağmasıyla geçen yıla göre iyi. Yevmiyeler normal, yevmiyeler çalışmaya göre değişiyor. Çalışırsan güzel gelir ama çalışmazsan kötü gelir. Yevmiyeleri kilo başına alıyoruz. Tonu bin 300 TL'den topluyoruz. Adam başı ne kadar toplarsak ona göre yevmiyeleri alıyoruz. Havucun tarla fiyatı güne geliyor 12 TL'den de satılıyor ama şimdi kilosu 7 TL'den satılıyor' dedi. Bu yıl havuç hasadının iyi gittiğini ifade eden tarım işçisi Hüseyin Yılmazlar, 'Hasat; güzel, bereketli ve verimli gidiyor. Havuç hasadına 3 aydan beri devam ediyoruz. Ekmek parası için çalışıyoruz. Yağmurlu havalarda çalışmak zorlu oluyor ama böyle havalarda güzel' ifadelerini kullandı. - HATAY


Advertisement