Foto Muhabirinin Yapması Gereken Tarihe Tanıklık Etmektir" - Son Dakika
Güncel

Foto Muhabirinin Yapması Gereken Tarihe Tanıklık Etmektir"

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği tarafından, Ara Güler'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Kısıklı'daki konutunda görüntülemesine ilişkin sosyal medyada yer alan eleştiriler kınanarak "Büyük usta Ara Güler'in, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarını çekmesi kadar doğal bir durum olamaz. Gerçek bir foto muhabirinin yapması gereken de tarafsız bir şekilde tarihe tanıklık etmektir" görüşü ifade edildi.

22.12.2015 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği tarafından, Ara Güler'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanKısıklı'daki konutunda görüntülemesine ilişkin sosyal medyada yer alan eleştiriler kınanarak "Büyük usta Ara Güler'in, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarını çekmesi kadar doğal bir durum olamaz. Gerçek bir foto muhabirinin yapması gereken de tarafsız bir şekilde tarihe tanıklık etmektir" görüşü ifade edildi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, her fırsatta göğsünü gererek kendisini "foto muhabiri" olarak tanımlayan Ara Güler'in yıllardır çektiği fotoğrafların, Türkiye'nin görsel tarihinde yerini onurla aldığına dikkat çekildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Meslek ilkelerinin en başına tarafsızlığı koymuş biz foto muhabirleri, hiçbir ayrım yapmadan herkesi ve her olayı fotoğraflar, görsel tarihe birer belge olarak taşırız. Winston Churchill'den Indira Gandhi'ye, Alfred Hitchcock'tan Salvador Dali'ye, Picasso'ya, İsmet İnönü'den CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kadar pek çok yüzü fotoğraflayan büyük usta Ara Güler'in, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını çekmesi kadar doğal bir durum olamaz. Gerçek bir foto muhabirinin yapması gereken de tarafsız bir şekilde tarihe tanıklık etmektir. Ara Güler, meslek hayatının son zamanlarında, tüm foto muhabirlerinin önlerine geldiğinde asla 'hayır' diyemeyeceği bir şansı değerlendirmiştir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Foto Muhabirinin Yapması Gereken Tarihe Tanıklık Etmektir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement