Fotoğraflarla Tarihe Yolculuk - Son Dakika
Yerel

Fotoğraflarla Tarihe Yolculuk

Fotoğraflarla Tarihe Yolculuk

Balıkesirli fotoğraf sanatçısı Necdet Yağcı memleketinde, “Bir Kare 63 yıl Fotoğraf” isimli fotoğraf sergisi açtı.

31.03.2014 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesirli fotoğraf sanatçısı Necdet Yağcı memleketinde, "Bir Kare 63 yıl Fotoğraf" isimli fotoğraf sergisi açtı.

Sergide Balıkesir ve ünlü sanatçıların sergilendiği fotoğraf sergisi açıldı. Balıkesir Devlet Güzel Sanatlar Galerisindeki sergi açılışına İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Müdür Yardımcısı İlkay Karaağaç, Şube Müdürü Abdullah Poyraz ile Ünlü Fotoğraf Sanatçısı Ahmet Esmer ile BASAF üyeleri ile çok sayıda sanatsever katıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, "Değer ve manası çok geniş olan bir sergiyi açıyoruz. Necdet bey sanatın yaşı olmadığını kanıtlıyor. Burada bir tarih yatıyor. Bu fotoğrafları birçok fotoğrafçı çekemez" dedi.

Fotoğrafçılıkta Balıkesir'in ulusal ve uluslararası alanda gururu olan fotoğraf sanatçısı ve karikatürist Ahmet Esmer, "Necdet Yağcı, 50 yıllık arkadaşım. Balıkesir kendisini yağcı ve bir kanarya sever olarak tanır. Necdet Bey ile 50 yıl önce Ünlü fotoğraf sanatçıları Sami Güner ve TRT üyesi Fatih Orbay ile birçok fotoğraf çektik. Necdet'in bu sergisi beni çok heyecanlandırdı. Kendisini kutluyor ve başarılar diliyorum" dedi.

Kendi sergisinin açılışında söz alan fotoğraf sanatçısı Necdet Yağcı ise "Bu sergimde sizleri yanımda gördüğüm için onur duyuyorum. 63 yıldır çekmiş olduğum Balıkesir ve çeşitli şehirlerdeki fotoğraflarımla bu sergiyi açtım. Arkadaşım olan sinema sanatçısı Tamer Yiğit'in Ses Dergisine çektiğim fotoğraf ve ünlü olduktan sonra aldığı otomobil ile ziyaretime geldiğinde 3 arkadaş olarak çektiğim fotoğrafta benim için çok özel 'O' fotoğrafı da bu sergide yer aldığı için çok memnunum" şeklinde konuştu.

Sergiyi gezen sanatseverler Balıkesir'in eski fotoğraflarını izleyerek nostalji yaşamının keyfini çıkardılar. Sergiyi gezenler ayrıca hatıra defterini de doldurarak duygu ve düşüncelerini ifade ettiler. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fotoğraflarla Tarihe Yolculuk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement