Galatasaray'a Geri Geleceği Konuşulan Frank Ribery Kimdir? - Son Dakika
Spor

Galatasaray'a Geri Geleceği Konuşulan Frank Ribery Kimdir?

Galatasaray\'a Geri Geleceği Konuşulan Frank Ribery Kimdir?

Alman takımı Bayern Münih'te forma giyen Franck Ribery'nin sezon sonunda sözleşmesi sona erecek. Bayern ile yoluna devam etmeyeceğini açıklayan Ribery için takımlar şimdiden transfer sırasına girdi. Galatasaray'ın da peşinde olduğu futbolcu Franck Ribery kimdir?

26.12.2018 17:34  Güncelleme: 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasarayın eski futbolcusu Franck Ribery'nin, takımı Bayern Münih ile sözleşmesi bu sezon sonunda bitecek. Dünya kulüplerinin peşine düştüğü yetenekli futbolcu için eski takımı Galatasaray'da atağa geçti. Peki Franck Ribery kimdir, kaç yaşındadır?

GALATASARAY ESKİ FUTBOLCUSUNU İSTİYOR

Sezon sonunda Bayern Münih'e veda edecek olan Fransız futbolcu Franck Ribery için dünya takımları transfer sırasına girdi. Alman basınına göre Ribery Galatasaray'a transfer olacak. 2005'te Galatasaray'a transfer olan Franck Ribery için Galatasaray transfer çalışmalarına başladı. Galatasaray'ın eski futbolcusu için Ribery'nin menajeriyle görüşmeye başladığı iddia edildi.

Galatasaray'a Geri Geleceği Konuşulan Frank Ribery Kimdir?

FRANCK RİBERY KİMDİR?

Franck Ribery, 7 Nisan 1983'te Fransa'da dünyaya geldi. İki yaşındayken ailesinin de içinde olduğu bir arabada kaza geçiren Ribery'nin yüzüne yaklaşık yüz dikiş atıldı. Bu yüzden lakabı "Scarface(Yaralı yüz)"dü. Futbol hayatına 13 yaşında başlayan Ribery, 1 Temmuz 2004 tarihinde, Ligue 1 ekiplerinden Metz'e bedelsiz olarak transfer oldu. 2004-2005 sezonunda 20 maçta 2 golün sahibi oldu.

Galatasaray'a Geri Geleceği Konuşulan Frank Ribery Kimdir?

2005'TE GALATASARAY'A TRANSFER OLDU

2005'te 2.5 Milyon Euro karşılığında Galatasaray'a transfer olan futbolcu, 1 Temmuz 2005'te bedelsiz olarak Marseille'ye transfer oldu.

Galatasaray'a Geri Geleceği Konuşulan Frank Ribery Kimdir?

UEFA INTERTOTO KUPASI'NDA İLK GOLÜ KAYDETTİ

Ribéry, UEFA Intertoto Kupası'nda ilk maçına 2005'te, Lazio karşısında çıktı. 3-0 biten maçın ilk golünü Ribery kaydetti. 2006-2007 sezonunda 25 maçta 5 golü bulunan Ribery, 2007'de Bayern Münih'e 25 Milyon Euro karşılığında transfer oldu. Bundesliga ekibi Bayern Münih'te 409 maçta, 122 gol kaydetti.

Galatasaray'a Geri Geleceği Konuşulan Frank Ribery Kimdir?

FRANSA DÜNYA KUPASINI KALDIRDI

İlk milli maçına Fransa'da 2006 yılında çıkan Ribery, 81 maçta 16 kez fileleri havalandırdı. 2006 Dünya Kupası'nda İtalya ile finale kalan takımında 100 dakika görev alan Ribery, 6-4 biten maç sonunda takımı Fransa ile dünya kupasını kaldıran taraf oldu. Ribery, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası, 2010 FIFA Dünya Kupası ve 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda da takımı için kadroda yer aldı. 2014 FIFA Dünya Kupası'nda sakatlığı nedeni ile forma giyemeyen Ribery, 13 Ağustos 2014'te milli takım kariyerini sonlandırdığını açıkladı.

Galatasaray'a Geri Geleceği Konuşulan Frank Ribery Kimdir?

ÖZEL HAYATI

Franck Ribery, Cezayir asıllı olan eşi Wahiba Belhami için 2002'de İslam dinine geçti. Adını Bilal olarak değiştiren futbolcu, ''Dinim, benim özelimdir. İnançlı biriyim ve İslam dinini tercih ettiğim günden beri kendimi zihinsel açıdan gelişmiş ve güçlenmiş hissediyorum. Din, benim karakterimi ve dünya görüşümü değiştirmedi'' şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Son Dakika Spor Galatasaray'a Geri Geleceği Konuşulan Frank Ribery Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.

  • Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    20:31 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçı için antrenmanlarını sürdürüyor. Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda futbolcular rejenerasyon, kuvvet, koordinasyon ve çabukluk çalışmaları yaptı. Antrenman şut ve dayanıklılık çalışmasıyla tamamlandı.


Advertisement