Frankenweenie 5 Ekim'de Sinemalarda - Son Dakika
Kültür Sanat

Frankenweenie 5 Ekim'de Sinemalarda

Frankenweenie 5 Ekim\'de Sinemalarda

Yaratıcı dâhi Tim Burton, bir erkek çocuğu ile köpeğinin yürekleri ısıtan ilişkisinin konu edildiği "Frankenweenie" ile karşımızda.

20.06.2012 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Frankenweenıe

WALT DISNEY PICTURES

Tür: Animasyon Komedi

Sınıflandırma: Henüz Belirlenmedi

Gösterim Tarihi: 5 Ekim 2012

Seslendirme Kadrosu: Winona Ryder, Martin Short, Catherine O'Hara, Martin Landau, Charlie Tahan, Atticus Shaffer, Robert Capron, Conchata Ferrell

Yönetmen: Tim Burton

Yapımcılar: Tim Burton, Allison Abbate

Sorumlu Yapımcı: Don Hahn

Senaryo: John August

Özgün Fikir: Tim Burton

Yaratıcı dâhi Tim Burton, (Alice in Wonderland - Alis Harikalar Diyarında, The Nightmare Before Christmas - Noel Gecesi Kabusu) bir erkek çocuğu ile köpeğinin yürekleri ısıtan ilişkisinin konu edildiği "Frankenweenie" ile karşımızda. Beklenmedik bir şekilde çok sevdiği köpeği Sparky'yi kaybeden genç Victor, en iyi arkadaşını tekrar hayata döndürmek için bilimin gücüne baş vuruyor. Tabii birkaç küçük değişiklik yaparak... Evde yarattığı bu eserini saklamaya çalışırken Sparky dışarı çıkınca Victor'ın öğrenci arkadaşları, öğretmenleri ve kasabanın tamamı, elde edilen bu "yeni hayat" fırsatının, çok korkunç olabileceğini öğreniyor.

Bir stop-motion animasyon olan "Frankenweenie" siyah-beyaz çekilecek ve görüntüleri de 3D olarak oluşturulacak. Bu da klasik stili yepyeni bir boyuta taşıyacak.

Tim Burton'ın "Frankenweenie"sinde genç Victor, sevgili köpeği Sparky'yi hayata döndürmek için bilimsel bir deney yapıyor ama istemeden de olsa bazı korkunç sonuçlarla karşı karşıya kalıyor.

NOTLAR:

Tim Burton, "Frankenweenie," fikrini ilk bulduğunda aklında uzun metrajlı, stop-motion bir animasyon film varmış. Bütçenin kısıtlı olmasından ötürü, 1984 yılında filmi canlı-aksiyon kısa film olarak çekip yönetmenliğini yapmış.

"Frankenweenie", Tim Burton'ın diğer stop-motion animasyon olan "Corpse Bride" (Ölü Gelin) ve "The Nightmare Before Christmas" (Noel Gecesi Kabusu) filmlerinin izinden gidiyor—Mevzu bahis iki filmde Oscar® Ödüllerine aday gösterilmişti.

Film için 200'den fazla kukla ve set yaratıldı.

Seslendirme kadrosunda, Burton'ın daha önceki filmlerinde çalışan dört oyuncu var: Winona Ryder ("Beetlejuice," (Beterböcek) "Edward Scissorhands" (Makas Eller), Catherine O'Hara ("Beetlejuice," (Beterböcek) "The Nightmare Before Christmas" (Noel Gecesi Kabusu), Martin Short ("Mars Attacks!" (Çılgın Marslılar) ve Martin Landau ("Ed Wood)," Sleepy Hollow" (Hayalet Süvari).

Karakter isimlerinden birkaçı—Victor, Elsa Van Helsing, Edgar "E" Gore ve Bay. Burgermeister— klasik korku filmlerinden esinlenilmiştir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Frankenweenie 5 Ekim'de Sinemalarda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement