Frankfurt Türk Film Festivali, Ayşegül Aldinç Konseriyle Başlayacak - Son Dakika
Dünya

Frankfurt Türk Film Festivali, Ayşegül Aldinç Konseriyle Başlayacak

Frankfurt Türk Film Festivali, Ayşegül Aldinç Konseriyle Başlayacak

FRANKFURT Türk Film Festivali dolu programı ve yıldızlarıyla kendinden söz ettirmeye hazırlanıyor.

15.10.2016 10:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FRANKFURT Türk Film Festivali dolu programı ve yıldızlarıyla kendinden söz ettirmeye hazırlanıyor. Kültürlerarası Transfer Derneği'nin Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hessen Eyaleti Film Destekleme Fonu ve Frankfurt Belediyesinin desteğiyle 16'ncı kez düzenleyeceği Frankfurt Türk Film Festivali'nin açılış filmi Meryem Uzerli, Belçim Bilgin, Ozan Güven, Okan Yalabık'ın rol aldığı 'Anamın Yarası' olacak. 31 Ekim - 5 Kasım arasında düzenlenecek festival kapsamında Uzun Metrajli Film Yarışması Jüri Başkanı, eski Bakan Yüksel Yalova, sanatçılar Ayşegül Aldinç, Demet Akbağ, Murat Boz, Nadir Sarıbacak, Ercan Kesal, Nazan Kesal, Meryem Uzerli, Belçim Bilgin, Ozan Güven, Okan Yalabık, Nuri Alço, yönetmen Çağan Irmak, Ozan Açıktan, gazeteciler Ahmet Hakan, Ömür Gedik ve Oya Doğan, Zeki Alasya'nın eşi Jülide Adak Alasya'nın da aralarında olduğu konuklar katılacak.

Frankfurt Zoo Palast'ta 30 Ekim'de yapılacak galada ünlü sanatçı Ayşegül Aldinç konser verecek. Galayı Yetkin Dikinciler ile Sıla Şahin sunacak.

TEMA 'EMEK DÜNYASI'

Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı, bu yıl ki temanın 'Emek Dünyası' olduğunu söyledi. Festivalde Avrupa filmlerinde emek dünyası konusuyla ilgili de The Boss, of it All, İt's A Free World ve Der Wert des Menschen filmleri gösterilecek. Festival programı 50 kadar uzun, kısa ve belgesel filmler ile sempozyum ve konserlerden oluşan oluşuyor.

Son yıllarda Türkiye'de çekilen Annemin Yarası, Nadide Hayat, Yarım, Saklı, Kıyıdakiler, Çırak, Mustang, Kar Korsanları, Hasret, Dolanma, Toz Bezi, Yemekteydik ve Karar Verdim, Delibal, 91.1, Merdiven Baba, İftarlık Gazoz, Kalandar Soğuğu, Kardeşim Benim, Babaannem, Abluka, Şeytan Tüyü, Kötü Kedi Şerafettin, Sarmaşık, Hördur İki Dünya Arasında, Misafir, Anadolu Masalları, Haymatloz, ile Almanya'dan Eduard Zuckmayer Ein Musiker in der Türkei belgeseliyle sinema filmleri Fack Ju Göhte 2, Der 8. Kontinet de gösterilecek. Filmler Frankfurt, Offenbach, Langen ve Mühlheim kentlerinde izlenebilecek.

DOPDOLU BİR PROGRAM

Festival kapsamında sinema oyuncuları Güngör Bayrak, Murat Soydan ve Talat Bulut'a onur ödülleri verilecek. Geçen yıl kaybettiğimiz Zeki Alasya da vefa ödülüyle anılacak.

Frankfurt Max Beckmann Lisesi öğrencileri ile Frankfurt Cezaevi mahkumları için özel gösterim ve söyleşiler olacak.

Türk Müziği Gönül Dostları Korosu, Dr. Hochs Konservatorum'da Yeşilçam film müziklerini seslendirecek.

Die Fabrik'te Mesut Ali'nin caz konseri olacak.

Yönetmen Yüksel Aksu ile Mehmet Arif Özserin, 'Sinema ve Siyaset' konulu panelde konuşacak. Almanya'da neden siyasi filmlerin çekilmediği konusu masaya yatırılacak.

Emre Budak'ın yönettiği 'Yolunda AŞ Çinçin Bağları Hikayesi'ne seyirci ödülü verecek.

ALTIN ELMA SAHİBİNİ BULACAK

Yarışmaların Kısa Film Jürisi'nde Prof. Dr. Selma Köksal Çekiç, Arda Erdikmen, Cem Başeskioğlu, Fırat Sayıcı, Gamze İlkılınç ve Mehmet Erduğan, Uzun Film Jürisi'nde Hale Soygazi, İsmail Güneş, Özgür Şeyben, Oya Doğan, Banu Bozdemir, Nurdan Sever ve jüri başkanı olarak Eski Devlet bakanı Yüksel Yalova yer alacak. Yarışmalarda derece alan filmlere 'Altın Elma' ödülü verilecek

Abluka, Çırak, Kalandar Soğuğu, Kar Korsanları, Merdiven Baba, Misafir, Saklı, Sarmaşık, Toz Bezi ve Yarım, En İyi Film Ödülü, Abluka, Kalandar Soğuğu, Kar Korsanları, Sarmaşık ve Yarım, En İyi Senaryo Ödülü için yarışacak.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Frankfurt Türk Film Festivali, Ayşegül Aldinç Konseriyle Başlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement