Fransa'da Müslüman sivil toplum kuruluşundan kapatma açıklamasına tepki - Son Dakika
Güncel

Fransa'da Müslüman sivil toplum kuruluşundan kapatma açıklamasına tepki

Fransa\'da Müslüman sivil toplum kuruluşundan kapatma açıklamasına tepki

Fransa'da Müslüman sivil toplum kuruluşu Barakacity, kuruluşlarını kapatacaklarını söyleyen İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'e tepki göstererek, yaşa dışı hiçbir faaliyette bulunmadıklarını belirtti.

19.10.2020 13:31  Güncelleme: 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'da Müslüman sivil toplum kuruluşu Barakacity, kuruluşlarını kapatacaklarını söyleyen İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'e tepki göstererek, yaşa dışı hiçbir faaliyette bulunmadıklarını belirtti.

Barakacity'den yapılan açıklamada, kuruluşun kapatılmasını gerektirecek herhangi yasa dışı faaliyette bulunulmadığı kaydedildi.

Açıklamada, hükümetin milyonlarca insanın hayatını tehlikeye atacak adaletsizlik yaptığı vurgulandı.

Barakacity'nin kurucusu Idriss Sihamedi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sivil toplum kuruluşunun kapatılmasının hukukun ihlali ve gücün kötüye kullanılması olacağını belirtti.

Sihamedi, Barakacity'nin Afrika'ya günde 2 milyon litre su hizmeti sağladığını aktardı.

Fransız İçişleri Bakanı Darmanin, bu sabah Europe1 radyosunda yaptığı açıklamada, 16 Ekim'de Conflans Sainte-Honorine semtinde bir öğretmenin başı kesik cesedinin bulunması üzerine. ülkede Müslümanlara ait 51 dernek ve sivil toplum kuruluşunun devlet tarafından denetleneceğini söylemişti.

Bunlardan birkaçının Bakanlar Kurulunun onayı ile kapatılacağını ifade eden Darmanin, kapatılacak kuruluşların arasında, Fransa'ya "düşman" oldukları iddiasıyla CCIF ile Barakacity'nin yer aldığını belirtmişti.

73 cami, dernek, özel okul ve iş yeri kapatılmıştı

Fransa'da geçen hafta Barakacity'ye ve kurucusunun evine baskın düzenlenmişti.

Ülkede son haftalarda özellikle Müslüman sivil toplum kuruluşlarına yönelik baskılar arttı.

Darmanin, 13 Ekim'de yaptığı açıklamada, "radikal İslamcılık ile mücadele" iddiasıyla ülkede geçen ay 12, yılbaşından bu yana ise toplam 73 cami, özel okul, dernek ve iş yerlerinin kapatıldığını duyurmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa'da Müslüman sivil toplum kuruluşundan kapatma açıklamasına tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement