"Fransa Bisiklet Turu'nu Doping Yapmadan Kazanmak İmkansız" - Son Dakika
Spor

"Fransa Bisiklet Turu'nu Doping Yapmadan Kazanmak İmkansız"

"Fransa Bisiklet Turu\'nu Doping Yapmadan Kazanmak İmkansız"

Doping yaptığı gerekçesiyle 7 Fransız Bisiklet Turu şampiyonluğu elinden alınan Armstrong: "Fransa Bisiklet Turu'nu doping yapmadan kazanmak imkansız" "Dopingi ben icat etmedim. Üzgünüm Travis (USADA Başkanı) ama bu iş benimle de bitmedi"

28.06.2013 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doping yaptığı gerekçesiyle 7 Fransız Bisiklet Turu şampiyonluğu elinden alınan ABD'li eski bisikletçi Lance Armstrong, yol bisikletinin en önemli yarışı kabul edilen Fransa Bisiklet Turu'nun doping yapmadan kazanılamayacağını iddia etti.

Armstrong, yarın Korsika Adası'ndaki Porto-Vecchio kentinde başlayıp 21 Temmuz'da Fransa'nın başkenti Paris sona erecek Fransa Bisiklet Turu öncesinde Fransa'nın Le Monde gazetesine yaptığı açıklamada, doping yapmadan yarış kazanmanın çok zor olduğunu belirtti.

Armstrong, kariyeri boyunca dopingsiz kazandığı yarışlar olup olmadığı sorusuna şu yanıtı verdi:

"Hangi yarışı kazanmak istediğinize göre değişir. Fransa Bisiklet Turu mu? Fransa Bisiklet Turu'nu doping yapmadan kazanmak imkansız. Tur, oksijenin karar verici faktör olduğu bir dayanıklılık testi. Kazananlar listesinden adım silindi ancak 1999-2005 yıllarında tur düzenlendi ve bir kazananı olmalı. O halde kim? Şu ana kadar asıl kazananın kendisi olduğunu iddia eden kimse çıkmadı."

Armstrong, bu demeciyle ilki 1903'de yapılan ve bu yıl 100'üncüsü düzenlenecek Fransa Bisiklet Turu'nu geçmişte birinci bitiren isimleri de töhmet altında bıraktı. Turun son şampiyonu Büyük Britanyalı Bradley Wiggins, 2007 ve 2009 şampiyonu İspanyol Alberto Contador, Avustralyalı 2011 şampiyonu Cadel Evans gibi aktif sporculuk kariyeri devam edenler sporcuların, Armstrong'a ne cevap vereceği de merak konusu.

ABD Anti Doping Ajansı'nın (USADA) yürüttüğü dava sonrası tüm başarıları silinen ve ömür boyu pistlerden men edilen Armstrong, gerekçeli kararın tamamıyla tutarsız olduğunu bildirerek, "Karar, yalnızca bir adamın hayatını mahvetmeye yaradı ama bisiklet sporuna bir faydası olmadı. Dopingi ben icat etmedim. Üzgünüm Travis (USADA Başkanı Travis Tygart) ama bu iş benimle de bitmedi. Ben bir insanım. Doping asla bitmeyecek. Bunları söylemenin hoş karşılanmayacağını biliyorum ama ne yazık ki gerçek bu" diye konuştu.

41 yaşındaki eski pedal, itibarını geri kazanmasının mümkün olmadığını ancak bu başarmak için de hayatının geri kalanını harcayacağını ifade ederek, "Gereğinden fazla savaşçı karakterli biriydim. Sele üzerinde mücadele etmek harika ama bisikletten indikten sonra değil. Bu ikisini birbirinden ayırmayı beceremedim" dedi.

Kansere karşı verdiği savaşla da tanınan Armstrong, US Postal Service Pro Cycling takımı (1999-2004) ve Discovery Channel Pro Cycling takımıyla (2005) yarıştığı dönemde, Fransa Bisiklet Turu'nu, üst üste 7 kez kazanmıştı. ABD'li bisikletçi, 2011 yılında kariyerini noktalamıştı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 'Fransa Bisiklet Turu'nu Doping Yapmadan Kazanmak İmkansız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement