Fransa Çevre Bakanı Hulot, Yaşadığı Hayal Kırıklığı Sonrası Canlı Yayında İstifa Etti - Son Dakika
Dünya
BBC

Fransa Çevre Bakanı Hulot, Yaşadığı Hayal Kırıklığı Sonrası Canlı Yayında İstifa Etti

Fransa Çevre Bakanı Nicolas Hulot, küresel ısınma ve çevreyle ilgili tehditlerle mücadele konusunda yaşadığı hayal kırıklığı nedeniyle canlı yayında istifa etti.

28.08.2018 14:16  Güncelleme: 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa Çevre Bakanı Nicolas Hulot, 'küresel ısınma ve çevreyle ilgili tehditlerle mücadele konusunda yaşadığı hayal kırıklığı' nedeniyle radyo canlı yayınında istifasını açıkladı. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da kararı radyodan öğrendi.

HULOT İSTİFA KARARINI KİMSEYE SÖYLEMEDİ

Bu konuda hükümet içinde kendisini 'yalnız hissettiğini' belirten Hulot, karısının da bu kararından haberi olmadığını söyledi.

"HAYATIMIN EN ZORLU KARARINI ALIYORUM"

Hulot, yayında "Hayatımın en zorlu kararını alıyorum ve hükümetten ayrılıyorum" dedi.

Eski bir televizyon sunucusu ve çevre aktivisti olan Hulot, kendisini ikna etmeye çalışacaklarını düşündüğü için istifa fikrini Macron ve Başbakan Edouard Philippe'e açmadığını belirtti.

HULOT'UN İSTİFASI MACRON'A BÜYÜK BİR DARBE VURDU

Gözlemciler, ülkede sevilen bir kişi olan Hulot'un istifasının halk desteği giderek azalan Macron'a büyük bir darbe olduğuna dikkat çekiyor.

"NEDEN İSTİFA ETTİĞİNİ ANLAMIYORUM"

Hükümet sözcüsü Benjamin Griveaux, kararı üzüntüyle karşıladığını belirterek, "Daha ilk yılında pek çok başarı elde etmesine rağmen neden istifa ettiğini anlamıyorum" dedi.

"İSTİFAMIN BİR UYARI OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİNİ UMUYORUM"

Fransa Hükümeti dün, avlanmaya yönelik sınırlamaları azaltma kararı almıştı. Hulot bu kararla, 'ülkedeki lobi gruplarının varlığının farkına vardığını' söyledi. Nicolas Hulot ayrıca, küresel ısınmayla mücadelenin hükümetin öncelikler listesinin en altında olduğunu savundu, "İstifamın bir uyarı ve seferberlik çağrısı olarak değerlendirilmesini umuyorum" diye konuştu.

Fransa Çevre Bakanı Hulot, Yaşadığı Hayal Kırıklığı Sonrası Canlı Yayında İstifa Etti
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Fransa Çevre Bakanı Hulot, Yaşadığı Hayal Kırıklığı Sonrası Canlı Yayında İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement