Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Riyad'a Sürpriz Lübnan Krizi Ziyareti - Son Dakika
Dünya
BBC

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Riyad'a Sürpriz Lübnan Krizi Ziyareti

Fransa Cumhurbaşkanı Macron\'dan Riyad\'a Sürpriz Lübnan Krizi Ziyareti

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sürpriz bir Suudi Arabistan ziyaretine başlarken, ziyareti sırasında Lübnan'da istikrarın önemini vurgulayacağını söyledi.

10.11.2017 05:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sürpriz bir Suudi Arabistan ziyaretine başlarken, ziyareti sırasında Lübnan'da istikrarın önemini vurgulayacağını söyledi.

Macron'un sürpriz ziyareti, Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yaptığı açıklamada, can güvenliğinden korktuğu için görevinden istifa ettiğini açıklamasını izliyor.

Bu durum, Hariri'nin Suudi Arabistan'ın baskısıyla istifa ettiği şüphelerini beraberinde getirdi.

Macron ayrıa, Suudilerin öncülüğündeki koalisyonun tüm ablukaya almasının ardından Yemen'deki durumu da Suudi liderlerle görüşeceğini söyledi.

Abluka, Yemen'den atılan bir füzenin Riyad yakınlarında vurulmasının ardından geçen Pazartesi günü başladı.

Suudi Arabistan, saldırıdan İran destekli Lübnanlı Hizbullah örgütünü suçladı.

Suudi Arabistan'a geçmeden kısa süre önce Birleşik Arap Emirlikleri'nde konuşan Fransız lider Macron Veliaht Prens Muhammed bin Salman ile yüz yüze görüşmeler yapacağını söyledi. Macron, "Lübnan'daki istikrarın önemini vurgulayacağım. Benim dileğim tüm Lübnanlı siyasi yetkililerin Lübnan'da özgürce yaşayabilmesi" dedi.

Macron, Hariri ile resmi olmayan temaslarda da bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Riyad'a Sürpriz Lübnan Krizi Ziyareti

Hariri, Suudi Arabistan'dan canlı yayınlanan konuşmasında, bir suikast planı nedeniyle istifa ettiğini söylemişti. Hariri ayrıca, Hizbullah'ı suçzlamıştı.

Hariri'nin babası eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri, 2005'te çoğu kesimin Hizbullah'ı suçladığı bir suikast sonucu öldürülmüştü.

Saad Hariri daha sonra herhangi bir açıklama yapmadı, ancak Riyad'daki yabancı diplomatlarla temas halinde olduğu vurgulandı.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Riyad'a Sürpriz Lübnan Krizi Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Brezilyalı Influencer Diego Kaua, hayranları için gösteri çekim yaptığı sırada Salto Gölü'ne düşerek boğuldu
    15:50 Brezilyalı Influencer Diego Kaua, hayranları için gösteri çekim yaptığı sırada Salto Gölü'ne düşerek boğuldu

    20 yaşındaki Brezilyalı influencer Diego Kaua Oliveira Santos, canlı yayın yaparken Büyük Salto Gölü'ne düşerek boğuldu. Instagram'da 128.000'den fazla takipçisi olan Diego, canlı yayın sırasında bir gösteri çekiyordu. Arkadaşlarının kurtarma çabaları başarısız oldu ve Diego'nun ölümü şüpheli olarak kaydedildi. Diego'nun kardeşi, Instagram üzerinden hayranlarına teşekkür etti ve durumu açıkladı. Diego'nun cenazesi 18 Nisan Perşembe günü düzenlendi.

  • 'İsrail'in başkenti neresidir?' sorusuna verdiği cevapla sunucuyu hayrete düşürdü
    15:50 'İsrail'in başkenti neresidir?' sorusuna verdiği cevapla sunucuyu hayrete düşürdü

    Bir programda sunucunun, konuğuna yönelttiği 'İsrail'in başkenti neresidir?' sorusuna aldığı cevap sosyal medyada çok konuşuldu. Soruya bir türlü yanıt alamayan ve konuğun anlamadığını zanneden sunucu, çok geçmeden karşısındaki kişinin soruyu anlamamazlıktan geldiğini fark etti.

  • Paris'teki İran büyükelçiliği önünde canlı bomba alarmı! Ekipler olay yerine sevk edildi
    15:38 Paris'teki İran büyükelçiliği önünde canlı bomba alarmı! Ekipler olay yerine sevk edildi

    Paris'teki İran konsolosluğunda bir adamın intihar yeleği ile kendini patlatma tehdidinde bulunduğu bildirildi. Şahsın, patlayıcı bir kemer ve el bombasına benzeyen bir cisimle donatıldığı ve binada barikat kurduğu belirtildi. Fransız başkentinin 16. bölgesinde bulunan konsolosluk binası ve çevresi güvenlik önlemi olarak kapatıldı, halk tahliye edildi. Şehrin Metro Hattı 6 da kesintiye uğratıldı.

  • UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kosta Rika'da düzenlenen toplantıya başkanlık etti
    15:37 UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kosta Rika'da düzenlenen toplantıya başkanlık etti

    Dünya Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kosta Rika'da düzenlenen UCLG Ana Tüzük Komitesi Toplantısı'na başkanlık etti. Başkan Altay, toplantıda Gazze'nin ve mazlum coğrafyalarda sıkıntı çeken Müslüman kardeşlerin haklarını savunduğunu belirtti.

  • İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi
    14:37 İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi

    ABD’li yetkililerin bir İsrail füzesinin İran’ı vurduğunu açıklamasının ardından, petrol ve altın fiyatlarında yükseliş oldu. İsrail saldırısının haberi duyulunca, Brent ham petrolünün varil fiyatı 90 doların üzerine çıktı; daha sonra İran saldırının önemli olmadığını söyleyince biraz geriledi. Altının ons fiyatı bir ara rekora yaklaşırken, daha sonra 2400 doların altına düştü. Orta Doğu’daki gerilimin tırmanmasının petrol sevkiyatını aksatabileceğinden korkuluyor.

BBC

Advertisement