Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Tarihi Barış Konuşması - Son Dakika
Politika

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Tarihi Barış Konuşması

Fransa Cumhurbaşkanı Macron\'dan Tarihi Barış Konuşması

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Birinci Dünya Savaşı’nın bitişinin 100. yılı dolayısıyla Paris’te düzenlenen anma töreninde ağırladığı 70’den fazla ülke lideri önünde barış konuşması yaptı.

11.11.2018 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Birinci Dünya Savaşı'nın bitişinin 100. yılı dolayısıyla Paris'te düzenlenen anma töreninde ağırladığı 70'den fazla ülke lideri önünde barış konuşması yaptı. Konuşmasında barışın her şeyin üzerinde tutulması gerektiğini söyleyen Macron, "Bazen tarih trajik akışına dönmekle tehdit ediyor" diyerek günümüzde kaosa karşı birlikte barışı desteklemek gerektiğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun aralarında bulunduğu ülke liderlerinin önünde sembolik Zafer Takı'nda konuşma yaptı. Macron konuşmasında, "Biliyorum, eski şeytanlar kaos ve ölüm eserlerini gerçekleştirmek için tekrar ortaya çıkıyor. Yeni ideolojiler dini kullanarak bulaşıcı bir gericiliği yayıyor. Bazen tarih trajik akışına dönmekle ve atalarımızın kanıyla sonsuza dek mühürlendiğini sandığımız barış mirasımızı tehlikeye sokmakla tehdit ediyor" dedi.

Barış için tüm ülkelerin birlik olması gerektiğinin altını çizen Macron, "Bu yıl dönümü günü ölenlerimize sonsuz sadakatimizin tekrardan yenilendiği gün olsun. Bir kez daha uluslar olarak barışı her şeyin üzerinde tutma sözünü yineleyelim, çünkü bunun pahasını, ağırlığını, gereksinimlerini biliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Bu buluşmanın sadece bir günlük bir buluşma olmamasını umuyorum. Sevgili dostlarım, bu kardeşlik ortak mücadele vermemize, barış için, daha iyi bir dünya için mücadele etmeye davet ediyor. Yaşasın halklar arası, devletler arası barış, yaşasın dünyanın özgür ulusları, yaşasın halkların dostluğu, yaşasın Fransa" diyerek sözlerini sonlandırdı. - PARİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Tarihi Barış Konuşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement