Fransa'da Afrika kökenli gence yönelik "ırkçı" polis şiddeti kameralara yansıdı - Son Dakika
Güncel

Fransa'da Afrika kökenli gence yönelik "ırkçı" polis şiddeti kameralara yansıdı

Fransa\'da Afrika kökenli gence yönelik "ırkçı" polis şiddeti kameralara yansıdı

Fransa'nın başkenti Paris'te 3 polisin Afrika kökenli gence uyguladığı "ırkçı" darp ve şiddet görüntüleri ortaya çıktı.

26.11.2020 19:57  Güncelleme: 20:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'nın başkenti Paris'te 3 polisin Afrika kökenli gence uyguladığı "ırkçı" darp ve şiddet görüntüleri ortaya çıktı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre, cumartesi akşamı evinden maskesiz çıkarak Paris'in 17. bölgesindeki "Black Gold" isimli stüdyosuna giden müzik yapımcısı Michel isimli genç, kapısının önünde bekleyen polis aracını fark ediyor.

Maske takmama cezası almamak için hızla ofisinin bulunduğu binaya giren Michel'in arkasından araçtaki polisler de içeri giriyor.

Stüdyonun güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntülerde 3 polisin cop ve yumruklarla 20 dakika boyunca Michel'i darbetmesi yer alıyor.

Şiddet mağduru genç yaşadıklarını anlattı

Gazeteci David Perrotin'e konuşan Michel, kendisini dışarı çağıran 2'si üniformalı 3 polise direnince binaya girdiklerini ve uzun süre darbedildiğini söyledi.

Michel, "Beni döven polisler sürekli olarak bana 'pis zenci' şeklinde hakaret etti ve 'Seni parçalayacağız.' diye tehdit etti." dedi.

Güvenlik kamerası görüntülerinden haberdar olmayan polislerin, kendisini "mukavemet göstermek ve silahlarını almaya davranmakla" suçladıklarını belirten Michel, görüntüler olmasaydı şu anda hapiste olacağını dile getirdi.

Stüdyoda bulunan sanatçılar da Michel'in koridordaki "imdat" çığlıklarıyla kapıya geldiklerini ve müdahaleleriyle polislerin onu bıraktığını ancak binadan ayrılmadıklarını anlattı.

Takviye ekiplerin gelmesiyle polisin kapıyı kırarak göz yaşartıcı gaz kullandığını ve silah çektiğini kaydeden sanatçılar, ellerini kaldırdıkları halde yere yatırılarak darbedildiklerini söyledi.

Polisler hakkında soruşturma başlatıldı

Bu arada, görüntülerden polisin yoldan geçenlerin olayı kaydettiklerini görünce Michel ve sanatçıları darbetmeyi bıraktıkları anlaşılıyor.

Görüntülerin savcılığa ulaşmasının ardından Michel'e yönelik suçlamalar düşürüldü. Polisler hakkında ise soruşturma başlatıldı.

Fransız polisi, sığınmacılara ve gazetecilere de şiddet uyguladı

Paris'te önceki gece polis, Republique Meydanı'nda çadır kuran çoğunluğu Afgan 500'e yakın sığınmacıyı alandan yaka paça dışarı atmış, biber gazıyla müdahalede bulunmuş, o sırada görüntü alan basın mensuplarını da darbetmişti.

İçişleri Bakanlığı, alandaki gazetecilere de şiddet uygulayan polis ve jandarmanın görüntülerinin gündem olması üzerine soruşturma açıldığını duyurmuştu.

Birçok gazeteci, aktivist ve siyasetçi de sığınmacılara desteklerini ifade ederek, polis şiddetini kınamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa'da Afrika kökenli gence yönelik 'ırkçı' polis şiddeti kameralara yansıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu
    08:27 Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu

    Erzincan Valiliği, bu hafta sonu yapılacak olan ALES sınavı saatlerinde vatandaşlardan gürültü kirliliği yapmamalarını istedi. Sınavın yapılacağı binaların yakınında klakson çalınmaması, sirenlerin çalışmaması ve her türlü gürültünün yapılmaması gerektiği belirtildi.

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Ayrıca, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.


Advertisement