Fransa'da Çifte Rehine Krizi Sona Erdi! Kouachi Kardeşler Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

Fransa'da Çifte Rehine Krizi Sona Erdi! Kouachi Kardeşler Öldürüldü

Fransa'ya kabusu yaşatan çifte rehine krizi eş zamanlı operasyonla sona erdi. Kouachi Kardeşler sığındıkları matbaada, 6 kişiyi rehin alan saldırgan ise markette öldürüldü.

09.01.2015 18:13  Güncelleme: 20:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa bugün kabusu yaşadı. Charlie Hebdo saldırısının zanlıları Cherif ve Said Kouachi kardeşlerin bugün 1 kişiyi rehin almasıyla başlayan, ardından marketteki rehine kriziyle büyüyen olay eş zamanlı operasyonla sona erdi. Türkiye saatiyle 17:00'da başlayan eş zamanlı operasyonda Cherif ve Said Kouachi kardeşler öldürüldü. Kardeşlerin rehin tuttuğu kişi ise sağ olarak kurtarıldı.


(Şerif ve Said Kouachi)

Aynı saatlerde 6 kişiyi rehin tuttuğu markette "Kuşatma kalkmazsa bütün rehineleri öldüreceğim" diyen Amedy Coulibaly (32) adlı saldırgan da öldürüldü. Reuters marketteki operasyonda en az 4 rehinenin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kouachi kardeşlerin polise ateş açtıkları ve operasyonda bir polisin yaralandığı bildirildi. Charlie Hebdo saldırısı zanlıları, kendileriyle gün boyu rehine pazarlığı yapan polislere "Teslim olmayacağız. Şehit olmak istiyoruz." demişti.

ATÖLYEDEN ÇIKIP POLİSE ATEŞ AÇMIŞLAR

Ajansın, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberde, şüphelilerin matbaa atölyesinden çıkarak polise ateş açtığını ve karşı ateşte öldükleri belirtildi.

MARKETTEKİ REHİNELER KOŞARAK DIŞARI ÇIKTI

Fransa'nın başkenti Paris'te Musevilere ait bir markete düzenlenen ve 6 kişinin rehin alındığı saldırıya da polis müdahale etti. Polisle saldırgan arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada marketteki saldırgan öldürüldü. AFP'nin veridiği bilgiye göre marketteki bazı rehineler koşarak dışarı çıktı.

REUTERS: MARKETTEKİ EN AZ 4 REHİNE HAYATINI KAYBETTİ

Reuters haber ajansı ise marketteki rehinelerden en az 4'ünün hayatını kaybettiği bilgisini geçti.

## 190120##

MARKET OPERASYONU KAMERALARA YANSIDI

Polisin markete düzenlediği saldırı kameralara da yansıdı. Korku dolu anların yaşandığı markete polis böyle girdi:

Polisin markete girdiği anlarda rehineler de koşarak marketten dışarı çıktı. Ajanslara düşen fotoğraflarda da rehinelerin koşarak marketten uzaklaştıkları görülüyor.

SABAH 10:30 BAŞLAYAN TERÖRİST AVINDAN ANBEAN GELİŞMELER

Fransa'da mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan saldırıda 12 kişiyi öldüren iki saldırgan olduğu düşünülen zanlılar, sabah saatlerinde Paris'in kuzeydoğusunda 1 kişiyi rehin alarak kaçmaya başladı.

CANLI YAYINDA TERÖRİST AVI

Saldırganlarla polis arasında otobanda uzun süre kovalamaca yaşandı. O anlar canlı canlı televizyonda da gösterildi.

POLİS SALDIRGANLARI KUŞATTI

Fransız polisi, uzun süren kovalamacanın ardından saldırganları bir matbaa binasında kuşattı. Paris polis sözcüsü Xavier Castaing ve belediye sözcüsü Audrey Taupenas, matbaa binasının içinde bir rehine olduğunu doğruladı. Olay yerinde bulunan ve ismini vermek istemeyen bir polis de içeride bir rehine olduğunu belirtti.

Rehin alınan kişinin kadın olduğu ve saldırganların matbaa binasına polis gibi davranarak girdiği söylendi.

Rehine için saldırganlarla saatlerce pazarlık yapıldı.

SALDIRGANLARDAN İLK SÖZLER

Polisle telefonda görüşen saldırganlar, teslim olmayacaklarını belirterek, "Şehit olarak ölmek istiyoruz." dedi. Polis ise "Teslim olun, mahkemede konuşun." karşılığını verdiler. Binayı gören çatılara keskin nişancılar yerleştirildi.

* Fransız polisi, dergi saldırısıyla, dün bir kadın polisin öldüğü saldırı arasında bağlantı olduğunu açıkladı.

ETRAFTA ÖĞRENCİLER DE VARDI

Yaşları 3 ile 10 arasında değişen 200 çocuğun kuşatma bölgesinden yaklaşık 450 metre uzaktaki ilkokulda olduğunu belirtildi. Okul müdürü, öğrencileri sakinleştirmek için onlara şarkı söylettiklerini söyledi. Yerel yetkililer ise bölgedeki öğrencileri okullardan tahliye etmeye başladıklarını açıkladı.

"SİVİL ÖLDÜRMÜYORUZ GİT"

Görgü tanıklarından biri ise saldırganlarla ilgili "Ellerini sıktım 'Sivil öldürmüyoruz' git dediler." açıklamasında bulundu.

TÜRK GÖRGÜ TANIĞI: KASABADA HAYAT DURDU

Olay yerinin yakınlarında restoran işleten Türk asıllı Düzgün Duymaz, yaşadıklarını NTV.com.tr'ye anlattı.

Duymaz, olay yerine 3 kilometre uzaklıkta olduğunu ve kasabada hayatın durduğunu anlattı. Jandarmanın kasabada kuş uçurtmadığını ve tüm işyerlerinin kapatıldığını söyledi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ, HASTANELERDE ALARM VERİLDİ

Operasyon bölgesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bölgedeki hastanelerde alarm verildi. Gelebilecek olası yaralanmalara karşı rehine olayının yaşandığı bölgedeki hastanelere 'hazır olun' uyarısı yapıldı.

CEZAYİR: 3 GÜN ÖNCE UYARDIK

Cezayir istihbaratı, "6 Ocak'ta Fransa hükümetini saldırı için uyardık." açıklamasında bulundu.

UÇAKLARIN İNİŞİNE İZİN VERİLMEDİ

Olay yerine çok yakın olan Charles de Gaulle Havalimanı'nın iki pistinde uçakların inişine uzun süre izin verilmedi.

Fransa Başbakanı Manuel Valls, "Dine karşı değil, terörizme karşı savaşıyoruz." dedi.


(Operasyon binlerce polis ve 5 helikopterle gerçekleştirildi.)

BELÇİKA'YA KAÇACAKLARDI

Saldırganların amacının Belçika'ya kaçmak olduğu gelen bilgiler arasında yer aldı.


(Kovalamacanın yaşandığı bölge)

3. GÜNDE KUŞATILDILAR

Görgü tanıklarının zanlı Şerif ve Said Kouachi kardeşleri Paris'in kuzeydoğusundaki Picardy'de gördüklerini belirtmesi üzerine özel birlikler arama çalışmalarını bölgede yoğunlaştırmış, zanlıların kullandığı araç bölgede bulunmuştu.

Perşembe günü Paris'in 80 kilometre kuzeydoğusundaki Villers-Cotterets bölgesinde bir petrol istasyonu soyuldu. Petrol istasyonundakiler zanlılara benzer eşkâle sahip soyguncuların Kalaşnikof ve RPG'lere sahip olduğunu söyledi.

PERŞEMBE GÜNÜ DE SALDIRILAR OLDU

Charlie Hebdo dergisine Çarşamba günü yapılan saldırıdan sonra Perşembe günü de Fransa'nın güneyinde polise saldırı düzenlendi. Malakoff bölgesinde bir kişi polislere otomatik silahla ateş açtı, iki kişi yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan kadın polis hayatını kaybetti. Polis, saldırıyı 'terör eylemi' olarak nitelendirse de olayla ilgili detay vermekten kaçındı.

Fransa'nın kuzeydoğusundaki Villefranche-sur-Saone kentinde de bir caminin yakınında bulunan kebap restoranı önünde sabah saatlerinde patlama meydana geldi. Patlamada ölen ya da yaralanan olmadı.

Paris'in batısındaki bir camiye üç adet içi boş el bombası atılırken, Fransa'nın güneyinde bulunan Narbonne yakınlarındaki camiye de ateş açıldı.

BM GENEL SEKRETERİ: BU TUZAĞA DÜŞMEMELİYİZ

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Charlie Hebdo'ya yapılan saldırıda Müslüman bir polis memurunun da hayatını kaybettiğine dikkat çekti.
Ban, "Bu saldırı dinlerin savaşı ya da din için savaş olarak görülmemeli. Bu saldırı ortak insani değerlerimize karşı yapılmıştır. Nefrete ve ayrımcılık söylemlerine teslim olmak tam da teröristlerin istediği gibi şiddet döngüsünü getirir. Bu tuzağa düşmemeliyiz. Birlikte barış ve ahenk içinde, evrensel insan hakları ve özgürlüklere saygılı yaşamanın yollarını bulmalıyız" diye konuştu.

SALDIRGANLAR KİM?

Saldırganların Cezayir kökenli Fransız vatandaşı 34 yaşındaki Said Kouachi ve 32 yaşındaki Şerif Kouachi isimli iki kardeş olduğu belirlenmişti.

Şüpheli Kouachi kardeşlerin Paris'te yaşadığını söyleyen polis, saldırganlardan birinin kaçarken kullandıkları çalıntı arabada kimliğini unuttuğunu açıklamıştı.

Ayrıca saldırıyı gerçekleştiren kardeşlerden Şerif Kouachi'nin sabıkası olduğu öğrenilmişti. Irak'ta savaşmak üzere El Kaide lideri ile bağlantı kuran Kouachi 2008'de tutuklanmış ve 18 ay hapis yatmıştı.

Paris'i kana bulayan saldırganlar, saldırının üzerinden 3 gün geçtikten sonra kıstırıldıkları matbaa atölyesinde öldürüldü.


Fransa\'da Çifte Rehine Krizi Sona Erdi! Kouachi Kardeşler Öldürüldü
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Fransa'da Çifte Rehine Krizi Sona Erdi! Kouachi Kardeşler Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • akrep: Cennet mekaniz olsun guzel yurekliler. 19 9 Yanıtla
  • Metin: Bu radikal DINCILER yüzünden kaç kişi dinden soğudu kimbilir. Az da değiller ki arkadaş. 9 17 Yanıtla
  • rabia gülen: haber dogruysa dünyanın gözü aydın geçmiş olsun dünyaya. . pislikler temizlendi . . bu pislige kayseriden destek veren avukat başkan kişi ye selam olsun sakızı çamura düştü. pisliklerin yerini kendi alsın 17 9 Yanıtla
  • Barış: Allah Rahmet Etsin :( 15 9 Yanıtla
  • naz: cok uzuldum gercekten: keske olmeselerdi. peygamber efendimize hakaret eden kisi yasamayi haketmio kimse sevmek zorunda dgl ama hakaret edilmemeli hakaretin sonu olumdur 12 8 Yanıtla
  • SONUÇ: İSTESELERDİ CANLI MUTLAKA YAKALARLARDI, İŞLERİNE GELMEDİ. İZ BIRAKMADAN ADAM ÖLDÜRMEK İŞTE SENARYOLARININ ORTA BÖLÜMÜ VE SONUÇ BÖLÜMÜN'E NASIL BİR KILIF UYDURACAKLAR! 16 3 Yanıtla
  • Ilham: Ben her insanın ölmesine karşıyım ama biri çıkıp benim dinimle ve peygamber sav yazıp çizecekse ve Kalkıp düşünce özgürlüğüdür derse yerin dibine girsin özgör düşünceniz 12 7 Yanıtla
  • HAYAT: İŞTE BURAYA KADAR. . . DOĞRU EŞEK CENNETİNE. . YAZIK Kİ 4 SUÇSUZ İNSANIN DAHA CANINA KIYDILAR. . 6 13 Yanıtla
  • DÜNYA: TIPKI İKİZ KULELERDEKİ GİBİ, VE DÜNYA'YI APTAL SANAN SİYONİSTLER!ALLAH İŞİNİ BİLİR. 12 5 Yanıtla
  • Mirza: Daha sabah yazmıştım bu teröristler Çatışmada öldürülecek diye.bu da senaryonun bir parçasıydı.allahım islam düşmanlarına ve onların maşalarına fırsat verme. 5 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement