Fransa'da Otoyol Karşıtı İşgalcilere 500 Jandarmayla Operasyon - Son Dakika
Güncel

Fransa'da Otoyol Karşıtı İşgalcilere 500 Jandarmayla Operasyon

Fransa'nın Strazburg kentinde çevre yolu inşaatı projesine karşı yaklaşık bir yıldır işgal eylemi gerçekleştiren protestoculara 500 jandarmanın katıldığı "tahliye operasyonu" düzenlendi.

10.09.2018 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'nın Strazburg kentinde çevre yolu inşaatı projesine karşı yaklaşık bir yıldır işgal eylemi gerçekleştiren protestoculara 500 jandarmanın katıldığı "tahliye operasyonu" düzenlendi.

France Bleu adlı yerel radyoda yer alan habere göre, işgal eylemi gerçekleştiren yaklaşık 250 kişiye yönelik "tahliye operasyonu", yerel saat ile 06.00'da başladı.

Ülkenin kuzeyi ile güneyini birleştiren "A36 otoyolunun Strazburg şehri dışına çekilmesi" çalışması olarak uzun süredir gündemde kalan çevre yolu projesine karşı çıkan gruplara yönelik operasyonda 500 jandarmanın görev yaptığı belirtildi.

Kısa sürede işgalcilerin kurduğu çadır ve barakaları yıkan jandarmanın, elektrikli testereler ile çevredeki ağaçları ve baraka direklerini kestiği, çıkan arbedede göz yaşartıcı gaz ve copların kullanıldığı kaydedildi.

Çevre yolu inşaatına bölgenin ekosisteminin zarar göreceğini iddia eden çevreciler dışında bölgedeki toprak sahipleri de karşı çıkıyor. Strazburg İdare Mahkemesi, projenin iptaliyle ilgili başvuruyu 20 Haziran'da reddetmiş, Bas-Rhin Bölge Valiliği de inşaata başlama iznini ağustos sonunda çıkarmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa'da Otoyol Karşıtı İşgalcilere 500 Jandarmayla Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı
    18:59 Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı

    Ali Rıza Ataktürk Caddesi'nde Y.E.Y. idaresindeki 22 ADG 393 plakalı motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan anne ve kızına çarptı. Kazada anne ve kızı yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    18:58 İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Büyükçekmece'de yağışlı havanın etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan İETT otobüsü, bir kısmı yan yola girerken bir kısmı da D-100 kara yolunu kapattı. Yolcuların tahliye edildiği kazada bir kişi hafif yaralandı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Ankara istikameti bir süre trafiğe kapanan D-100 kara yolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Otobüsün bir kısmının çekilmesinin ardından trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.


Advertisement