Fransa'da "Sosyalist Parti Öldü" Tartışmaları - Son Dakika
Güncel

Fransa'da "Sosyalist Parti Öldü" Tartışmaları

Eski Fransa Başbakanı Manuel Valls, Sosyalist Parti'nin artık "öldüğünü" savunarak, hazirandaki milletvekili genel seçiminde Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un hareketi Cumhuriyet Yürüyüşü'nden aday olacağını açıkladı.

09.05.2017 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Fransa Başbakanı Manuel Valls, Sosyalist Parti'nin artık "öldüğünü" savunarak, hazirandaki milletvekili genel seçiminde Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un hareketi Cumhuriyet Yürüyüşü'nden aday olacağını açıkladı.

RTL radyo kanalının sabah programına katılan iktidardaki Sosyalist Parti'den Valls, Macron'un Fransa için yeni bir siyasi kulvar açtığını ve bu yolun takip edilmesi gerektiğini kaydetti.

Bir sosyalist olarak 30 yıllık siyasi geçmişini inkar etmeyeceğini fakat Macron'un başarılı olmasını istediğini belirten Valls, "Sosyalist Parti öldü. Artık geride kaldı. Genel seçimlerde Emmanuel Macron'un hareketinden aday olacağım ve tüm arkadaşlarımı beni izlemeye davet ediyorum." dedi.

Macron'un sözcüsü Benjamin Griveaux ise Valls'in henüz adaylık başvurusunda bulunmadığını söyledi.

Griveaux, "Adaylık başvurusunda bulunması gerekir. Hareketimizde kimseye ayrıcalık gösterilmeyecek, eski Başbakan olsa bile." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı seçiminde Sosyalist Parti'nin adayı Benoit Hamon'un sözcüsü milletvekili Alexis Bachelay ise Valls'in açıklamalarını eleştirerek, "Fransa için umuyorum Brütüs ve Yahuda da Yürüyüş Hareketi'nden adaylığını koymaz." ifadelerini kullandı. Bachelay, Valls'i partisine ihanet etmekle suçladı.

Fransız senatosunda Sosyalist Grubun Başkanı Didier Guillaume, Valls'i destekleyerek, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 5-6 oranında oy almasının Sosyalist Parti'nin ölüm ilanı olduğunu" belirterek, "Sosyalist Parti öldü" dedi.

Fransa'da cumhurbaşkanı seçiminden sonra 11 Haziran'da milletvekili genel seçimi yapılarak Ulusal Meclis'te görev yapacak 577 vekil seçilecek. İlk turda en az yüzde 50 oy alan adayın direk seçileceği yarışta aksi taktirde ikinci tura gidilecek. İkinci tura ilk turda yüzde 12,5 ve üzeri oy alan adaylar katılabilecek ve burada en fazla oyu alan aday milletvekili seçilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa'da 'Sosyalist Parti Öldü' Tartışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement