Fransa'da Türk Göçünün 50. Yıl Dönümü Etkinliği Belgeseli Gösterildi - Son Dakika
Güncel

Fransa'da Türk Göçünün 50. Yıl Dönümü Etkinliği Belgeseli Gösterildi

Paris 10. bölge belediye salonunda Fransa-Türkiye Komitesi tarafından Fransa'ya Türk göçünün ellinci yıldönümü için Meliha Apaydın, Ecemnur Demirhan, Esra Yüksel ve Christian Corbes'in hazırladığı "Konuşan Türk kadınları" belgeseli gösterildi.

12.02.2016 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Paris 10. bölge belediye salonunda Fransa- Türkiye Komitesi tarafından Fransa'ya Türk göçünün ellinci yıldönümü için Meliha Apaydın, Ecemnur Demirhan, Esra Yüksel ve Christian Corbes'in hazırladığı "Konuşan Türk kadınları" belgeseli gösterildi.

Yuvarlak masa tartışması ise Paris Descartes Üniversitesi araştırmacı sosyoloji Profesörü Cecile Lefevre, göç ve Türk kültürü Elele derneği kurucusu Gaye Petek tarafından yapıldı. Paris 10. bölge belediye başkanı Remi Feraud'un ve konsolos Müslim Aygün de toplantıya katıldı.

Türk göçünün ellinci yıl dönümü kapsamında, Türk kökenli üç Fransız gencin büyüklerinin göçünü anlatan belgesel Montargis şehrindeki Türk toplumunu ilk kuşak kadınların yaşamlarını anlatılıyor. Montargis'de bugün, bin 200'den fazla Türk aile yaşıyor. Gecede göçün ellinci yılında Türkleri anlatan kitaplar da tanıtıldı. - Paris

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fransa'da Türk Göçünün 50. Yıl Dönümü Etkinliği Belgeseli Gösterildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement