Fransa'da Türk Sinema Günleri Düzenlenecek - Son Dakika
Güncel

Fransa'da Türk Sinema Günleri Düzenlenecek

Fransa'nın doğusundaki Strasbourg kentinde bu yıl 26. kez düzenlenecek Türk Sinema Günleri 10 Aralık'ta başlayacak.

06.12.2014 15:04  Güncelleme: 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'nın doğusundaki Strasbourg kentinde bu yıl 26'ncı kez düzenlenecek "Türk Sinema Günleri" 10 Aralık'ta başlayacak.

Türkiye'de son dönemde çekilen ve vizyona giren filmlerin gösterileceği, Türkiye'den gelen yönetmen ve oyuncuların katılımlarıyla sinema üzerine toplantıların düzenleneceği etkinlik 13 Ocak'ta sona erecek.

Strasbourg'daki Fransızların ve bu bölgede yaşayan Türk göçmenlerin büyük ilgi gösterdiği etkinlik, Avrupa'nın en eski sinema salonu olan Odyssee'de yapılacak. Sinema günlerinde gösterime girecek filmler şunlar:

Nuri Bilge Ceylan'ın "Kış Uykusu", Çağan Irmak'ın "Unutursam Fısılda", Yeşim Ustaoğlu'nun "Araf", Derviş Zaim'in "Balık", Hasan Kıraç'ın "Birleşen Gönüller", Hasan Karacadağ'ın "Dabbe 5", Onur Ünlü'nün "İtirazım var", Tayfun Pirselimoğlu, "Ben O değilim", Onur Ünlü'nün "Sen Geceleri Aydınlatırsın", Tunç Okan'ın "Umut Üzümleri".

Türk sinema günlerinin düzenlendiği Strasbourg kenti, Avrupa sinemasına mali destek sağlamak için kurulan Eurimages'a ev sahipliği yapıyor. Avrupa Sinema Gözlemevi de yine bu kentte bulunuyor. - Ile-de-France

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa'da Türk Sinema Günleri Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement