Fransa'daki Karikatür Rezaleti - Son Dakika
Güncel

Fransa'daki Karikatür Rezaleti

Fransa\'daki Karikatür Rezaleti

Fransa'da bir öğretmenin Türkiye'yi soykırımcı olarak gösteren karikatür skandalının ardından aynı okulda daha önce de benzeri bir karikatürün dağıtıldığı öğrenildi.

24.04.2012 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'nın Montbeiliard kentinde Anatole France Ortaokulu'nda coğrafya ve tarih dersinde bir öğretmenin dağıttığı Türkiye'yi soykırımcı olarak gösteren karikatür skandalının ardından aynı okulda daha önce de benzeri bir karikatürün dağıtıldığı öğrenildi.

Geçen hafta ortaya çıkan karikatür skandalının ardından, oğlunun ders kitaplarını kontrol ettiğini söyleyen Muhammed Ali Erki'nin velisi Ali Erki, ağzında bıçak ile elleri kanlı çizilen Sultan Abdulhamid'in karikatürü ile karşılaştı. Karikatürde 'Onlar işine baksın ben biraz Ermeni öldüreyim' yazalı olduğunu gören baba, kitabı karıştırınca bir başka karikatürle karşılaştı. Karikatürde, içinde takım elbiseli bir grup adamın bulunduğu bir gemiyi tamir eden bir Türk işçi çizilmiş. Karikatürde gemidekilerden biri diğerlerine hitaben 'Evet beyler, onu da alalım mı gemimize' dediği görülüyor.

OKUL YÖNETİMİ BASIN TOPLANTISINDAN VAZGEÇTİ

Basına karikatür krizi ile ilgili açıklama yapacağını duyuran okul yönetimi, Fransa'daki Cumhurbaşkanlığı ve Haziran'da yapılacak olan milletvekili seçimlerini hatırlatarak, böyle bir dönemde memur olarak konuşma yapma yasağı bulunduğunu; basın toplantısı yapamayacaklarını açıkladı.

Okul yönetimi ile görüşen veliler, görüşme sonrası gazetecilere konuştu. Muhammed Ali Erki adlı öğrencinin velisi Ali Erki, COJEP Montbeliard Dernek Başkanı Eşref Bulut ve derneğin hukuk sorumlusu Şakir Çolak gazetecilere görüşmenin detaylarını anlattı.

'SİZ TÜRKLER NEDEN BU OLAYI BU KADAR BÜYÜTÜYORSUNUZ'

COJEP yetkilileri, 2 saat süren görüşmede okul yönetiminden Besancon ve Montbeliard Eğitim Bakanlığı sorumlusu Mireille Vincent ve okul müdiresi Vuillermont Sonia'nın kendilerine 'Siz Türkler neden bu olayı bu kadar büyütüyorsunuz. Sizi karikatür mü yoksa Ermeni soykırımı mı rahatsız ediyor' diye sorduğunu, veli Erki'nin de 'Her ikisi de' diye yanıt verdiğini söyledi.

YÖNETİM ÖZÜR DİLEDİ

Okul yöneticileri ders içeriğinin öğretmen tarafından seçildiğini, öğretmenin bunda özgür olduğunu belirtti. Yönetimin özür dileyerek, bundan sonra öğretmenin seçimlerine dikkat edeceklerini söylediği belirtildi.

Okul yönetiminin, karikatür konusunu öğretmenlerle 9 Mayıs tarihinde görüşeceği bildirildi.

Veli Erki, yönetime 'Derslerde verilen karikatürlerle Türk öğrencileri neden rahatsız edip aşağılıyorsunuz, lütfen bu çirkin karikatürleri artık kaldırın' dediğini; Okul müdiresi Sonia'nın ise 'Neden bu kadar tepki gösteriyorsunuz alt tarafı karikatür kimseyi suçlamıyor. Eğitim müfredatında Ermeni soykırımı konusu var ama karikatür yok. Öğretmen internetten karikatürleri almış ve derse eklemiş bunda bir sakınca, art niyet yok' diye yanıt verdiğini söyledi.

COJEP yetkilileri de karikatürün Türk toplumunu rahatsız ettiğini ve kaldırılmasını istediklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fransa'daki Karikatür Rezaleti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde trafik kazası: 1'i ağır 5 kişi yaralandı
    17:27 Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde trafik kazası: 1'i ağır 5 kişi yaralandı

    Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, S.D. idaresindeki 37 HD 864 plakalı otomobil, Yolçatı mevkisinde şarampole devrildikten sonra elektrik direğine çarptı. Kazada, sürücü ile araçta bulunan 4 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerince Karakoçan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Mersin'de hafif ticari araç ile ambulans çarpıştı
    17:26 Mersin'de hafif ticari araç ile ambulans çarpıştı

    Mersin'in Mut ilçesinde, hafif ticari araç ve ambulansın çarpışması sonucu araçlarda hasar oluştu. Kazada yaralanan ambulans sürücüsü başka bir ambulansla hastaneye götürüldü.

  • Aydın'da uyuşturucu ticareti yapan şüpheli tutuklandı
    17:26 Aydın'da uyuşturucu ticareti yapan şüpheli tutuklandı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde uyuşturucu ticareti yaptığı suçlamasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından takibe alınan M.G.C, Çeştepe Mahallesi'nde yakalandı. Şahsın aracında ve üzerinde yapılan aramada 50 gram sentetik uyuşturucu ve silah ele geçirildi. Şüpheli, adliyeye sevk edildikten sonra çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Ayrıca M.G.C'nin gasp ve adam yaralama suçlarından da arandığı belirlendi.

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gençleri cami ve gençlik merkezleriyle buluşturmak için çaba harcıyor
    17:26 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gençleri cami ve gençlik merkezleriyle buluşturmak için çaba harcıyor

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Beylikdüzü'nde gerçekleştirdiği açılışlarda gençleri cami ve gençlik merkezleriyle buluşturmanın önemine vurgu yaptı. Erbaş, gençlerin geleceğin en büyük zenginliği olduğunu belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ülkenin her şehrinde gençleri desteklemek için çalıştıklarını ifade etti. Açılışlarda yapılan konuşmalarda gençlerin camilere ve gençlik merkezlerine yönlendirilmesi, değerlerin öğrenilmesi ve vatan sevgisinin geliştirilmesi vurgulandı.

  • Bursa İl Jandarma Komutanlığı 'Huzur' uygulaması gerçekleştirdi
    17:25 Bursa İl Jandarma Komutanlığı 'Huzur' uygulaması gerçekleştirdi

    Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, asayiş terör ve narkotik olaylarına yönelik 'Huzur' uygulaması düzenledi. Uygulama kapsamında 5 bin 208 kişi sorgulandı ve aranan 41 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

  • Konya'da avukatı silahla yaralayan şüpheliler tutuklandı
    17:25 Konya'da avukatı silahla yaralayan şüpheliler tutuklandı

    Konya'nın Akşehir ilçesinde avukatı silahla yaraladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı. Şüpheliler, Mersin'e kaçmışlardı ve güvenlik kamera kayıtları ve araç plakası sayesinde yakalandılar.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Togg'u kullanarak yeni yolu açtı
    17:25 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Togg'u kullanarak yeni yolu açtı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan ilçesinde yapılan yeni yolun açılışında Togg'u kullandı. Yapılan açıklamada, projenin kent ulaşımına önemli katkı sağlayacağı belirtildi.

  • Martı TAG davası ertelendi
    17:25 Martı TAG davası ertelendi

    Martı TAG'a yöneltilen 'yasa dışı taşımacılık' suçlamasıyla açılan dava, bilirkişi raporunun henüz hazırlanmaması nedeniyle ertelendi. Duruşmada, mahkeme tarafından bir sonraki duruşmanın 19 Temmuz'da yapılmasına karar verildi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası temsilcisi Eyüp Aksu, eksik raporun tamamlanmasının ardından davayı kazanacaklarını belirtti ve Türk adaletine güvendiklerini ifade etti.


Advertisement