Fransa'dan Büyükşehir'e Büyük İlgi - Son Dakika
Güncel

Fransa'dan Büyükşehir'e Büyük İlgi

Fransa\'dan Büyükşehir\'e Büyük İlgi

Romorantin-Lanthenay kenti, "Journees Gastronomigues de sologne / Sologne Yemek günleri"nde ev sahipliği yaptı.

02.11.2012 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransızların ilk imparatorluğunu kurduğu şehir olan Romorantin-Lanthenay kenti, 26-30 Ekim tarihlerinde 37.sini düzenlediği "Journees Gastronomigues de sologne/ Sologne Yemek günleri"nde Fransa ve Türkiye dostluğunda yeni bir dönemin başlangıcına ev sahipliği yaptı.

Fransa'nın Sologne bölgesindeki Romorantin-Lanthenay kentinde,37 yıldır aralıksız "journee Gastronımiques de Sologne" Sologne yemek günleri etkinliği, bu yıl bir başka dostluk ve kardeşliğe vesile oldu. Yapılan etkinliğin bir ayağı yemek olunca, Bursa'nın dünyaca ünlü "Döner Kebabı İskender" ile birlikle Marmara Birlik, İpek Pişmaniye gibi Bursa markalarımız etkinlikte yerini aldı. Türk dostu olarak oldukça etkin projelere imza atan Belediye Başkanı Senatör Jeanny Lorgeux ev sahipliği süresince üç büyük çoşkuyu bir araya getirerek Fransa-Türkiye dostluğunu zirveye taşıdı.

Belediye Başkanı Senatör Jeanny Lorgeux başta olmak üzere Bölge Valisi Giffen Lagumde, Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Ticaret Odası Başkanı olan Phillippe Charbonnier, Belediye Başkan Danışmanı Mehmet Dikmen, Türk-Fransız Derneği Başkanı Nevzat Karataş, Paris Türkiye Büyükelçiliği Birinci Müsteşar Ali Onaner ile Türkiye'nin Paris Başkonsolosluğu adına Muavin Konsolos Yasemin Celbiş, Paris Turizm ve Kültür Müşaviri Kalbiye Noyan'ın katılımıyla gerçekleşen "Journees Gastronomigues de Sologne/ Sologne Yemek günleri" etkinlikleri 40 bin misafir tarafından iki gün boyunca ile izlendi.

Açılış töreninin ardından protokolün katılımıyla Romarantin- Mudanya Kardeş Şehirler Protokolünü imzalayan Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürke başkan yardımcıları Dr. Kartal Saldırış ile Seçil Pınar İncecik, belediye meclis üyeleri ve belediye bürokratları ile eşlerinden oluşan 24 kişilik bir grup eşlik etti.

Bölge Valisi Giffen Lagumde yaptığı konuşmada, Romorantin Lanthenay kentine yeni gelen kardeş kent Mudanya ve bu kentin bulunduğu Türkiye ve Türk dili ve Kültürünün zenginliğine dikkat çektiği konuşmasında. Türk insanının misafirperver olduğuna vurgu yaptı ve Türkiye ve Türk toplumundan sitayişle söz eden bölge Valisi, iki ülke kültürü, medeniyeti, dostluğu, ticareti ve sanatının kurulan bu dostluk köprüsü sayesinde birbiriyle daha çok kaynaşacağına inandığını söyledi. İki belediye adına hazırlanan kardeş şehirler anlaşmasını imzalayan başkanlar, imza töreni sonrasında karşılıklı hediye takdiminde bulundu

Romorantin'de Çifte Bayram coşkusu

Gerek Kurban bayramı gerekse 29 Ekim günü Cumhuriyet kutlamasının zirveye çıkardığı çoşku, davetli olarak Romarantin'e gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi adına katılım gösteren Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesindeki Orkestra Şube Müdürlüğü ses ve saz sanatçıları ile Kültür Şube Müdürlüğü Karagöz Sinema Atülyesi Oyunculuk bölümü sanatçılarından oluşan kültür-sanat ekibinin festivale katkısı büyük takdir topladı.

Festival boyunca Romarantinde yaşayan Türklerin ve Romarantin sakinlerinin ilgi odağı olan Bursa Büyükşehir Belediyesi ekibi programı zenginleştiren tüm noktalarda özel gösterimlerde bulundular. Özellikle Halkoyunları ve Hacıvat-Karagöz gösterileri ile çoşan ve kortej boyunca birlikte eğlenen Romarantin sakinleri geleneksel Türk yemekleri ve sanat ürünleri stantlarından oluşan çadırda dostluğu zirveye çıkaran birçok mini etkinliğe tanık oldular.

Türk çadırında yer alan Busmek standları, Orkestra Şube Müdürlüğüne bağlı sanatçıların sahne aldığı Türkülerimiz Köşesi ve Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Standı festival boyunca en çok ilgi gören alanlar oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesini temsilen giden heyete özel ilgi gösteren Belediye Başkanı Senatör Jeanny Lorgeux festivale olan katkıları sebebiyle Bursa Büyükşehir Belediye başkanı sayın Recep Altepe'ye ve onun şahsında tüm Bursalılara selam ve iyi dileklerini iletti. Heyete başkanlık eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Şube Müdürlüğü Genel Koordinatörü Servet Hocaoğulları, Türk dostluğu ve Romarantin-Mudanya kardeşliği ile taçlandırılarak etkinleştirilen iş birliğine yönelik çabalar için Fransız Senatör'e teşekkür plaketi sundu. Teşekkür ziyaretine heyet içinde bulunan Koordinasyon Ofisi adına Müzik ve Halkbilimi koordinatörü Erdinç Ertüzün ve Busmek Eğitim Koordinatörü Mehmet Esen eşlik etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fransa'dan Büyükşehir'e Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement