Fransa'dan Venezuela Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Fransa'dan Venezuela Açıklaması

Fransa, Venezuela'da son günlerde artan şiddet olaylarını kınadı.

04.08.2017 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa, Venezuela'da son günlerde artan şiddet olaylarını kınadı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı Elysee'den yapılan yazılı açıklamada, "Fransa, Venezuela'daki gelişmeleri endişe ile izliyor ve son günlerde artan şiddet olaylarını kınıyor" ifadeleri kullanıldı.

Muhalif liderler Leopoldo Lopez ve Antonio Ledezma'nın 1 Ağustos'ta gözaltına alınmasını "olumsuz bir gelişme" şeklinde nitelendirelen açıklamada, bu gözaltıların Venezuela'da güveni yeniden tesis etmeyi kolaylaştırmadığı bildirildi.

Açıklamada, Fransa'nın Venezuela'yı insan haklarına, temel hak ve hürriyetlere saygı duymaya çağırdığı ve en kısa zamanda kamunun normal işleyişine dönmesini umut ettikleri kaydedildi.

Venezuela yönetimi ile muhalefet arasındaki ilişkilerin tekrar başlaması için Fransa'nın çalışmalarına devam edeceği ifade edilen açıklamada, diyaloğun ülkenin bu krizden çıkabilmesi için tek çözüm yolu olduğu bildirildi.

Venezuela'daki olaylar

Ülkede gıda kıtlığı, yüksek enflasyon ve artan suç oranlarından kaynaklanan toplumsal hoşnutsuzluk, Maduro liderliğindeki hükümetin kontrol ettiği Yüksek Mahkemenin, 31 Mart'ta Kongrenin yetkilerini elinden aldığını açıklamasıyla sokak protestolarına dönüşmüştü.

Maduro yönetimi, muhalefetin, aşırı sağcı radikaller ve suç çetelerinin iş birliği içinde şiddeti körüklediğini savunurken, muhalefet de ölümlerden orantısız güç kullanan güvenlik kuvvetlerini ve hükümet yanlısı milisleri sorumlu tutuyor.

Devlet Başkanı Maduro, ülkeyi ekonomik ve siyasi krizden çıkaracak tek yolun anayasanın yeniden yazılması olduğunu belirterek, 30 Temmuz'da kurucu meclis temsilcilerinin belirlenmesi için seçime gidileceğini açıklamıştı.

Ülkede mart sonundan bu yana devam eden hükümet karşıtı gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısının 120'yi bulduğu kaydediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa'dan Venezuela Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement