Fransa Dışişleri Bakanı'ndan skandal karar! Türkiye maçına gitmiyor - Son Dakika
Güncel

Fransa Dışişleri Bakanı'ndan skandal karar! Türkiye maçına gitmiyor

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Türkiye'nin Suriye sınırında düzenlediği Barış Pınarı Harekatı sonrasında tepki amacıyla Fransa-Türkiye maçına gitmeme kararı aldı.

14.10.2019 14:10  Güncelleme: 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Barış Pınarı Harekatı nedeniyle bu akşam Paris'te Türk ve Fransız milli takımları arasında oynanacak maça gitmeme kararı aldı. Açıklama, bakanın ofisinden geldi.

Suriye'nin kuzeyinde askerleri bulunan ve Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nı Avrupa'da en yüksek sesle eleştiren ülkelerden birisi olarak öne çıkan Fransa'dan yeni bir hamle geldi.

Fransa Dışişleri Bakanı'ndan skandal karar! Türkiye maçına gitmiyor

BAKAN MAÇA GİTMEME KARARI ALDI

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın, harekatı protesto etmek amacıyla, A Milli Futbol Takımı ile Fransa Milli Takımı arasında bu akşam Paris'te oynanacak 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) eleme maçını izlemeye gitmeyeceği açıklandı.

Fransız siyasetçi Jean-Christophe Lagarde de Türkiye maçı öncesi"Müttefikimiz Kürtlerin öldürüldüğü operasyonu asker selamı ile destekleyen futbolcuları ağırlamak istemiyoruz" dedi. Öte yandan, Reuters'ın haberine göre Fransız emniyeti bu akşam Stade de France'da oynanacak maç için geniş güvenlik önlemleri almayı planlıyor.

SİLAH SATIŞI ASKIYA ALINMIŞTI

Barış Pınarı Harekatı'nın ardından Fransa, Türkiye'ye tüm silah ihracatını askıya aldığını duyurmuştu.

Fransa Cumhurbaşkanlığının Türkiye'nin harekatının 'en güçlü şekilde' kınandığı belirtilen açıklama yapıp "Fransa, Türk saldırısına derhal son verilmesi için diplomatik çabalarını artıracak" ifadelerine yer vermesinin ardından Drian, AB dışişleri bakanlarının Türkiye'yi kınaması ve silah ambargosu uygulaması gerektiğini söyledi. Fransız bakan, "Bu saldırı ciddi insani felakete yol açacak" demişti.

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Fransa, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda yürüttüğü askeri harekatın durdurulmasını beklerken, bu harekatta kullanılma ihtimali olan her türlü savaş teçhizatının Türkiye'ye ihracatının durdurulması kararını aldı" ifadelerini kullanmıştı.

Fransa Dışişleri Bakanı'ndan skandal karar! Türkiye maçına gitmiyor

Fransa Dışişleri Bakanı\'ndan skandal karar! Türkiye maçına gitmiyor

Son Dakika Güncel Fransa Dışişleri Bakanı'ndan skandal karar! Türkiye maçına gitmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • Aşşağı köyden MEMO: AH KEŞKE YENSEK ŞUNLARI NE GÜZEL OLUR. 22 3 Yanıtla
  • Arslan : Ulaaa bi gol atsak var yaaaa bi de asker selamiiii offff dadindan yenmez valla :)) 19 2 Yanıtla
  • TÜRK NEFERİ: cokta tın 15 2 Yanıtla
  • nefer: bunları yenmek farz oldu türkiyem !!! 13 3 Yanıtla nefer: gaza gelmeyin 5 atıp gönderirler :) 6 5
  • ahmet: Çok da tın tın. 10 1 Yanıtla
  • gkhn: Allah rızası için ne olur kurban olduğum MİLLİ TAKIM şu fransayı futbolunuzla dağıtın da gelin. En güzel dersi vermiş oluruz. Birde gol atınca bir selam çakın MEHMETÇİKLERİMİZE. Yeter bize... 9 2 Yanıtla
  • hakkı: çokta fi fi 8 1 Yanıtla
  • TÜRK NEFERI: cokda tın 7 1 Yanıtla
  • DİLLERDESİN: güya futbolcularımıza baskı yapıyorlar görüşeceğiz faşits fransa 5 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Çevreye rahatsızlık verenlere ceza yağdı
    18:36 Çevreye rahatsızlık verenlere ceza yağdı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde otomobille çevreye rahatsızlık veren 33 kişi ve 26 araca toplam 111 bin 135 TL para cezası uygulandı. Eşref Bitlis Parkı ve çevresinde vatandaşlara rahatsızlık veren şahıs ve araçlar ihbar üzerine polis ekipleri tarafından tespit edildi. Uygulama sonucunda 33 kişiye 'Çevreye rahatsızlık vermekten' 32 bin 241 TL idari para cezası, 26 araca ise toplam 78 bin 894 TL trafik cezası kesildi.

  • Hakan Tütüncü: Hizmet çantaları boş, projeleri olmayan adaylar sadece iftira atıyor
    18:35 Hakan Tütüncü: Hizmet çantaları boş, projeleri olmayan adaylar sadece iftira atıyor

    Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, hizmet çantaları boş, projeleri olmayan ve anketlerde geride kalan adayların sadece iftira attıklarını belirtti. Tütüncü, Serik ilçesinde düzenlenen mitingde halka hitap ederek, trafik ve ulaşım sorunlarını çözecek projelerle göreve talip olduklarını vurguladı. Ayrıca, tapu ve imar problemlerini çözmek, tarımsal üretimi desteklemek ve özgürlükleri artırmak için çalışacaklarını söyledi.

  • Martı TAG ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Davası Ertelendi
    18:34 Martı TAG ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Davası Ertelendi

    Martı TAG ile İstanbul Taksiciler Esnaf Odası arasında görülen dava 19 Temmuz'a ertelendi. Duruşma sonrası Martı TAG Kurucusu Oğuz Alper Öktem, 'Martı TAG uygulamamız aynen devam etmektedir, erişim engeli söz konusu değil. İstanbul'un en büyük ulaşım camiasıyız, davamızı kazanacağız' dedi.

  • Diyarbakır'da 7 aracın karıştığı zincirleme kazada 4 kişi yaralandı
    18:34 Diyarbakır'da 7 aracın karıştığı zincirleme kazada 4 kişi yaralandı

    Diyarbakır-Şanlıurfa kara yolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 7 araç birbirine çarptı ve 4 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • MHP MYK Üyesi Vahit Kayrıcı, İskilip Belediye Başkan adayı Ahmet Sağlam için destek istedi
    18:33 MHP MYK Üyesi Vahit Kayrıcı, İskilip Belediye Başkan adayı Ahmet Sağlam için destek istedi

    MHP MYK Üyesi ve Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı, İskilip Belediye Başkan adayı Ahmet Sağlam için vatandaşlardan destek istedi. Kayrıcı, İskilip'in eksiklerini tamamlamak için ellerinden geleni yapacaklarını ve halka yalan söylemeyeceklerini belirtti. MHP İl Başkanı Mehmet İhsan Çıplak ve MHP İskilip İlçe Başkanı Mehmet Aktaş da Sağlam için destek istedi.


Advertisement