Fransa'nın Gözü Bu Operasyonda - Son Dakika
Güncel

Fransa'nın Gözü Bu Operasyonda

Fransa\'nın Gözü Bu Operasyonda

Fransa'da 4'er gün arayla 7 kişiyi öldürdüğü öne sürülen zanlıya dair operasyon henüz sonuçlanmadı.

22.03.2012 10:35  Güncelleme: 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'nın güneyindeki Toulouse 4'er gün arayla 7 kişiyi öldürdüğü öne sürülen Cezayir asıllı Fransız vatandaşı 23 yaşındaki Muhammed Merah'ı Toulouse'ı ele geçirmek amacıyla 24 saati aşkın süreden bu yana düzenlenen operasyon henüz sonuçlanmadı. Evde patlayıcı madde bulundurduğunu söyleyen Merah, teslim olmadı.

Merah'ı ele geçirmek amacıyla operasyonun yapıldığı evin yanında 3 ayrı patlama sesi duyulurken bunun saldırgana göz dağı vermek için psikolojik bir operasyon olduğu evin giriş kapısı ve pencerelerine ateş açıldığı açıklandı. Operasyon yapılan mahallenin elektrikleri kesilirken, evin çevresi de boşaltıldı.

Toulouse'ta 7 kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili operasyon düzenlenen Muhammed Merah'a internet protokol adresi olan IP numarasından belirlenen adresi sayesinde ulaşıldığı belirtildi. IP numarası sayesinde internet kullanıcısının bulunduğu yerin enlem ve boylamının belirlenebildiği hatırlatıldı.

Daha önceden sabıka kaydı bulunan Fransa doğumlu bir otomobil tamircisi olan saldırganın avukatı Christian Etelin, uzun süreden bu yana tanıdığı müvekkilinin Afganistan'a gittiğini, döndükten sonra radikal eğilimlerinin dikkat çekmediğini söyledi.

Terör örgütü El Kaide üyesi olduğunu ve Gazzeli çocukların intikamını almak için üç saldırıyı kendisinin düzenlediğini itiraf ettiği bildirilen Merah'ın Fransa'da yasaklanan 'Gurur Şövalyeleri' adlı grupla bağlantısı olduğu ileri sürüldü. Merah'ın bir süre Pakistan ve Afganistan'da kaldığı ve bomba yerleştirmekten dolayı Afganistan'da üç yıl hapis yattığı ifade edildi. Fransız istihbarat servisi tarafından da takip edilen zanlının şüphe çekmeyen bir hayat sürdüğü futbola meraklı olduğu, zaman zaman gece kulüplerine gittiği. çevresindekilere karşı kibar olduğu ifade edildi.

Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant, El Kaide militanı olduğunu belirten Muhammed Merah'ın evin dışına attığı tabancanın dışında elinde en az 1 Kalaşnikof tüfek Uzi ile birlikte birkaç tabanca bulunduğunu açıkladı.

El Kaide üyesi olduğunu ve 'görevlendirildiğini' söyleyen silahlı saldırgan, kendisini ikna etmeye çalışan güvenlik güçlerine 1 asker ve 2 polis memurunu daha öldürmeyi planladığını anlattığı ifade edildi. Savcı François Molins, Merah'ın kıstırıldığı eve girmeye çalışan polislere ateş açtığını, ancak sonrasında diyalogu kabul ettiğini açıkladı.

Öte yandan Toulouse'taki okul saldırısında ölen 3'ü çocuk için Tel Aviv'de cenaze töreni yapılırken, yakınları gözyaşı döktü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fransa'nın Gözü Bu Operasyonda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement