Fransa Sarayı Bahçesinde Ramazanda Caz Konseri - Son Dakika
Güncel

Fransa Sarayı Bahçesinde Ramazanda Caz Konseri

10 Temmuz akşamı Fransa Sarayı bahçesi, Ramazanda Caz Festivali kapsamında, Hakan Erdoğan Productions ve Fransız Kültür Merkezi işbirliği ile, Fransa'dan André Manoukian Quartet'i ağırlayacak.

08.07.2015 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

André Manoukian Quartet'e konserde ünlü cazcı ve vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz'in yanı sıra Türk-Roman müziğinin olağanüstü virtüözlerinden usta klarnetçi Yarımdünya Hasan, ünlü asma davul ustası Hacı Rüstem Çembeli ve ünlü zurna virtüözü Ahmet Özden konserde eşlik edecek.

Fransa'nın en önemli caz topluluklarından André Manoukian Quartet bu yıl Ramazanda Caz festivali kapsamında 10 Temmuz Cuma akşamı saat 21.30'da Fransa Sarayı'nın bahçesinde müzikseverlerle buluşuyor. André Manoukian Quartet dinleyicileri bu konserde Hazar Denizi'nden Akdeniz'e uzanan farklı kültürlerin tınılarıyla müzikal bir yolculuğa çıkaracak.

Ünlü cazcı ve vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz, Türk-Roman müziğinin olağanüstü virtüözlerinden usta klarnetçi Yarımdünya Hasan, ünlü asma davul ustası Hacı Rüstem Çembeli ve ünlü zurna virtüözü Ahmet Özden de André Manoukian Quartet'e konserde eşlik edecek.

İstanbul Fransa Başkonsolosluğu, İstanbul Fransız Kültür Merkezi ve Hakan Erdoğan Productions işbirliği ile gerçekleşen konser akşamı, Saray'ın kapıları misafirlerine 20.00'da açılacak, konser 21.30'da başlayacaktır.

1957 yılında Lyon'da doğan Fransız caz piyanisti André Manoukian, Boston'daki saygın müzik okulu Berklee'deki eğitiminin ardından Liane Foly, Charles Aznavour, Gilbert Bécaud, Natacha Atlas, Janet Jackson ve China Moses gibi farklı müzisyenlerle çalıştı.

Türkiye kökenli bir aileden gelen André Manoukian, Ermenistan'ın bayram havasındaki müziklerini tekrardan yorumladığı son albümü Mélanchology'de Kafkasya'nın alaturka davul ritimlerini piyano tınılarıyla bir araya getiriyor. Yelken açtığı bu Doğu rotası, Hazar Denizi'nden Akdeniz'e müziğin sürekli aktığı bir coğrafyadaki halkların kültürleriyle zengin bir alan. Müzisyenin kozmopolit bir ekiple çıktığı bu müzikal yolculuk, coğrafi ve zihinsel sınırları aşarak dinleyiciye ulaşıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fransa Sarayı Bahçesinde Ramazanda Caz Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement