Fransız Basınında Atatürk ve Cumhuriyet Sergisi - Son Dakika
Güncel

Fransız Basınında Atatürk ve Cumhuriyet Sergisi

Fransız Basınında Atatürk ve Cumhuriyet Sergisi

Eskişehir’de fotoğraf sanatı üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Osman Yaşar Tanaçan’ın, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, Fransız basınının ‘Cumhuriyet ve Atatürk’e bakışını yansıtan’ bir sergi açacağı açıklandı.

23.10.2014 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de fotoğraf sanatı üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Osman Yaşar Tanaçan'ın, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, Fransız basınının 'Cumhuriyet ve Atatürk'e bakışını yansıtan' bir sergi açacağı açıklandı.

Tepebaşı Belediyesi'nin desteğiyle açılacak "70 yıl önce Fransız basınında Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti" adlı sergide, 40'lı yıllara ait bazı Fransız dergilerinin Cumhuriyet'in getirdiği yenilikler ve Atatürk'ün başarıları üzerine hazırladığı özel sayılar ışığında Fransız basınının Türkiye'ye bakışı yansıtılacak. Yapılan açıklamaya göre; Espark AVM zemin katta 27 ekim pazartesi saat 18.00'de açılacak ve 1 Kasım'a kadar devam edecek olan sergide, Tanaçan'ın arşivinde bulunan Fransız dergilerindeki fotoğraflar ve Prof. Dr. Medine Sivri'nin Fransızcadan yaptığı çeviri metinlerle, dönemin Fransız basınının Türkiye'de yaşanan değişim ve dönüşüme 'övgülü' yaklaşımı yer alacak. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fransız Basınında Atatürk ve Cumhuriyet Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement