Fransız bilim insanları uyardı: Halk tedbirlere uymazsa ölü sayısı 200 bin olabilir - Son Dakika
Güncel

Fransız bilim insanları uyardı: Halk tedbirlere uymazsa ölü sayısı 200 bin olabilir

Fransız bilim insanları, ülkede 11 Mayıs'ta sona erecek olan sokağa çıkma yasağının ardından salgında ikinci dalganın yaşanabileceği uyarısında bulunarak, "Halk tedbirlere uymazsa ölü sayısı 200 bin olabilir" dedi.

30.04.2020 22:36  Güncelleme: 00:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını (Kovid-19) nedeniyle Avrupa'da en fazla can kaybının yaşandığı ülkelerden Fransa'da, salgının yayılmasını önlemek amacıyla 23 Mart'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, geçtiğimiz haftalarda, söz konusu yasağın 11 Mayıs'a kadar uzatıldığını açıkladı.

FRANSIZ BİLİM İNSANLARI ENDİŞELİ

Ancak Fransız bilim insanları, sokağa çıkma yasağının sona ermesinin ardından meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Bilim insanları, yasağın kalkmasının ardından salgında ikinci dalganın yaşanabileceğini aktaran bilim adamları, "Halk tedbirlere uymazsa ölü sayısı 200 bin olabilir" uyarısında bulundu.

"İKİNCİ DALGA" UYARISI

Fransız bilim adamları yaptıkları araştırma sonucunda ülkede sokağa çıkma yasağının sona ermesinin ardından halkın sosyal mesafe, maske takmak, hijyen kuralları gibi tedbirlere uymaması durumunda salgında ikinci bir dalga yaşanabileceğini açıkladı. Bilim adamları, sokağa çıkma yasağının kaldırılmasından sonra ülkede kritik bir sürecin başlayacağına dikkat çekerek, "Halk tedbirlere uymazsa ölü sayısı 200 bin olabilir" uyarısında bulundu.

KRONİK HASTALARA "EVDEN ÇIKMAYIN" ÇAĞRISI

Paris Hastaneleri Kamu Desteği ve Columbia Üniversitesi ile birlikte çalışan bir grup epidemi uzmanının yaptığı araştırmada sadece taşıtlarda maske mecburiyeti getirilmesi durumunda 85 bin kişinin, tamamen tedbirsiz kalındığında ise 165 bin kişinin korona virüs nedeni ile hayatını kaybedebileceği öngörüsünde bulunuldu. Bilim adamları, ölü sayısının 200 binlere kadar ulaşabilme ihtimalinin olduğunu dile getirirken, sağlık hizmetlerinin ise bu durumda yetersiz kalacağı konusunda uyardı.

Öte yandan bilim adamları, özellikle yaşlıların ve kronik hastaların evlerinden çıkmamaya devam etmesi çağrısında bulundu.

Fransız bilim insanları uyardı: Halk tedbirlere uymazsa ölü sayısı 200 bin olabilir
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fransız bilim insanları uyardı: Halk tedbirlere uymazsa ölü sayısı 200 bin olabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement