Fransız Kardeşler Hacı Olmak İçin Yürüyerek Kudüs'e Gidiyorlar - Son Dakika
Güncel

Fransız Kardeşler Hacı Olmak İçin Yürüyerek Kudüs'e Gidiyorlar

Fransız Kardeşler Hacı Olmak İçin Yürüyerek Kudüs\'e Gidiyorlar

Fransa'dan geçen temmuz ayında hacı olmak için yaya olarak Kudüs'e doğru yola çıkan Fransız kardeşler Andre ve Marie Veyrat de Lalachenal, Antalya'nın Alanya İlçesi'ne geldi.

10.01.2012 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'dan geçen temmuz ayında hacı olmak için yaya olarak Kudüs'e doğru yola çıkan Fransız kardeşler Andre ve Marie Veyrat de Lalachenal, Antalya'nın Alanya İlçesi'ne geldi.

Fransa'nın Haute Savoie bölgesinden hacı olmak için 5 Temmuz 2011'de Kudüs'e gitmek için yola çıkan emekli asker 64 yaşındaki Andre ve ablası emekli öğretmen 74 yaşındaki Marie Veyrat de Lalachenal, İtalya ve Yunanistan'ın ardından Türkiye'ye ulaştı. Günde 25 kilometre yürüyen Fransız kardeşler, İstanbul, Çanakkale, İzmir ve Muğla üzerinden Antalya'ya geldi. Daha sonra yollarına devam ederek dün Alanya'ya ulaşan Veyrat de Lalachenal kardeşler, geceyi Avsallar Beldesi'nde bir yerel gazete muhabirinin evinde geçirdi.

Yolculuğu yaya olarak gerçekleştirmekteki amaçlarının insanlarla tanışmak olduğunu anlatan Andre Veyrat de Lalachenal, 7 kilogramlık sırt çantası ve 25 kilogram ağırlığındaki valizle Kudüs'e yürüdüklerini söyledi. Havanın iyi olması halinde geceyi çadırda geçirdiklerini belirten Veyrat de Lalachenal, soğuk havada ise otel ve misafirhanelerde konakladıklarını ifade etti.

Türk misafirperverliği için teşekkür eden Fransız kardeşler, Mersin, Adana, Suriye, Lübnan ve Filistin üzerinden Kudüs'e ulaşmayı planladıklarını kaydetti. - Antalya/ Alanya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fransız Kardeşler Hacı Olmak İçin Yürüyerek Kudüs'e Gidiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement