Fransız Kültür Merkezi'nde Mıchael Haneke Filmleri - Son Dakika
Güncel

Fransız Kültür Merkezi'nde Mıchael Haneke Filmleri

Fransız Kültür Merkezi\'nde Mıchael Haneke Filmleri

Michael Haneke'nin ödüllü beş filmi Fransız Kültür Merkezi'nde ücretsiz ve Türkçe altyazılı olarak sinemaseverlerle buluşuyor.

26.02.2013 07:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

5 - 9 Mart 2013

Film gösterimleri Türkçe altyazılı ve ücretsizdir.

1942 yılında Münih'te dünyaya gelen Avusturyalı yönetmen ve senarist Michael Haneke, Avrupa sinemasının en önemli isimleri arasında yer alıyor. Birçok Fransız-Alman ortak prodüksiyonuna imza atan Haneke'nin filmleri önemli festivallerde sayısız ödüle layık görüldü : « Beyaz Kurdele » ve « Aşk » filmleri ile 2009 ve 2012 yıllarında Altın Palmiye Ödülü'ne layık görülen Haneke, Cannes Film Festivali'nde büyük ödülü iki kez alan ender sinemacılardan.

Fransız Kültür Mrekezi'ndeki programda 5 Mart tarihinde saat 19:00'da "Saklı", 6 Mart tarihinde saat 19:00'da "Bilinmeyen Kod", 7 Mart tarihinde saat 19:00'da "Piyanist" ve 9 Mart tarihinde saat 15:00'de "Kurdun Günü" ve 18:00'da "Tehlikeli Oyunlar" filmleri gösterilecek.

İstanbul Fransız Kültür Merkezi

İstiklal Cad. N:4 Taksim

www.ifturquie.org

« Saklı » (Caché) (2005)

Oyuncular : Daniel Auteuil, Juliette Binoche, Maurice Bénichou

Karısıyla birlikte mutlu ve huzurlu bir hayat süren Georges'un sıradan yaşamı bir gün kim tarafından gönderildiği belli olmayan bir paketle kabusa dönüşecektir.

« Bilinmeyen kod » (Code inconnu) (2000)

Oyuncular : Juliette Binoche, Thierry Neuvic, Sepp Bierbichler

Paris'in kalabalık caddesinde bir genç, dilenci bir kadının eline bir kağıt parçası bırakır. Ancak o sırada oradan geçmekte olan biri olaya müdahale eder. Bu olay, birbirinden çok farklı insanların hayatlarının kesişmesine neden olacakatır...

« Piyanist » « La Pianiste » (2001)

Oyuncular : Isabelle Huppert, Benoît Magimel, Annie Girardot

Erika Kohut, idealist, otoriter ve saygıdeğer kişiliğiyle tanınan bir öğretmendir. Tüm bu sıradan karakterinin yanısıra Erika, cinsel arzularına gömülü gizli dünyasında bastıramadığı ikincil kişiliğini de sürdürmektedir.

« Kurdun günü » (Le Temps du loup) (2003)

Oyuncular : Isabelle Huppert, Béatrice Dalle, Patrice Chéreau, Maurice Bénichou

Dört kişilik bir aile, tatilini geçirmek üzere kır evine gelir. Fakat beklenmeyen bir olay, onları bambaşka sorunlarla başbaşa bırakacaktır.

« Ölümcül Oyunlar » (Funny games) (2008)

Otyuncular: Naomi Watts, Tim Roth, Michael Pitt

Ann, George ve oğulları Georgie kısa bir tatil için göl kenarındaki yazlık evlerine giderler. Vardıklarında komşuları Fred ve Eva'da bir gariplik sezerler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fransız Kültür Merkezi'nde Mıchael Haneke Filmleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement