Fransız ve Helles Anıtlarında Anma Töreni - Son Dakika
Güncel

Fransız ve Helles Anıtlarında Anma Töreni

Fransız ve Helles Anıtlarında Anma Töreni

Çanakkale kara savaşlarının 102'nci yıl dönümününde Fransız ve İngiliz Helles anıtlarında tören düzenlendi.

24.04.2017 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale kara savaşlarının 102'nci yıl dönümününde Fransız ve İngiliz Helles anıtlarında tören düzenlendi. Şehitler Abidesi'ndeki merasimin ardından Fransız Anıtı'nda tören düzenlendi. Buradaki törene Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Fransa Savunma Ateşesi Yarbay Valery sens ile savaşta yer alan ülkelerini temsilcileri katıldı. Anıta Türkiye, Fransa, İngiltere, Yeni Zellanda ve Avustralya adına çelenk bırakıldı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak, Türkiye ile Fransa'nın milli marşları çalındı. Tören sonunda Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Fransa şeref defterini imzaladı. Avcı, anıt şeref defterini imzaladıktan sonra İngiliz şehitliğine geçti.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 102'nci yıl dönümünü anma törenlerinde Morto Koyu'ndaki Fransız Anıtı'ndan sonra Seddülbahir köyündeki İngiliz Helles Anıtı'nda da tören düzenlendi. Katılanlar anıt önünde gayda çalan askerler tarafından karşılandı. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, Yeni Zellanda Adalet Bakanı Amy Adams, Avustralya Dışişleri Bakanı Julıe Bishop, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve diğerli ülkelerin temsilcileri iştirak etti. Anıta Türkiye, İngiltere, Avustralya, Bangladeş, Kanada, Fransa, Almanya, Hindistan, Irlanda, Yeni Zelanda, Pakistan, Sri Lanka, Kuzey İrlanda ülkeleri adına çelenk bırakıldı. Tören konuşmaların ardından askerlerin gayda çalmasıyla sona erdi.

Murat Yüksel - Emrah Elmas - Abdullah Çibir/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fransız ve Helles Anıtlarında Anma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement