Fransızlar, PKK'ya Suriye'nin Kuzeyindeki Amude Kentinde Üniversite Yapıyor - Son Dakika
Güncel

Fransızlar, PKK'ya Suriye'nin Kuzeyindeki Amude Kentinde Üniversite Yapıyor

Fransa'da kendini YPG'li olarak tanıtan yazar Patrice Franceschi ve arkadaşları Mardin'in karşısındaki Amude kentine üniversite ve kültür merkezi inşa ediyor. Üniversitenin anlaşması Abdullah Öcalan'ın posteri önünde imzalandı.

23.07.2018 07:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransız yazar ve maceracı Patrice Franceschi ve bir grup arkadaşı Kuzey Suriye'de PKK/ YPG'nin hakim olduğu bölgede bulunan Amude kentine bir üniversite ve kültür merkezi inşa ediyor.

Adı Rojava Frankofon Kültür Merkezi (CCFR) olacak merkezde teknik bilimler alanında üniversite eğitimi de verilecek. Merkezin temelleri kısa bir süre önce atılırken inşaatı devam ediyor.

BAĞIŞ FONU KURDU

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, Fransa'da kendini YPG'li olarak tanıtan yazar Franceschi, projeyi tamamlayacak parayı toplayabilmek için 'Asya Bağış Fonu' (Fonds de dotation ASIA-FdA) adıyla 23 Ocak 2016'da resmi bir bağış fonu kurdu.

Projesi Paris'te bulunan Pierre Audat mimarlık firması tarafından hazırlanan CCFR için Ağustos 2016'da bölgeye gelen Patrice Franceschi PKK/YPG'li yöneticilerle terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın posteri önünde anlaşma imzaladı.

5 HEKTARLIK ALAN

Eylül 2016'da YPG'nin komuta kademesi Franceschi'nin başında bulunduğu proje için Amude kentinde el koydukları bölgede 5 hektarlık bir alan verdi.

Padisli Pierre Audat Mimarlık tarafından çizilen projeye göre kampüste eğitim binası, kütüphane, bir oditoryum, barınmak için yurtlar ile spor ve sergi alanları bulunacak. Kurulacak üniversite ve kültür merkezinde araştırmacılar, sanatçılar ve gezginlerin ders vereceği belirtiliyor.

BAĞIŞLAR YPG'YE AKTARILDI

CCFR için kurulan internet sitesinde PKK/YPG övülürken, Türkiye'ye karşı iftiralar yer alıyor. Sitede ayrıca 2017 yazında Rakka dahil olmak üzere iki ay bölgede gezen Patrice Franceschi'nin PKK/YPG militanları ile çektirdiği fotoğraflar da yer alıyor. CCFR'nin sitesinde FdA'ya yapılan yardımların ilk bölümünün inşaatı başlatması için terör örgütüne teslim edildiği bilgisi de yer alıyor.

TÜRKİYE KARŞITI BİR YAZAR

Maceperest ve yazar olarak tanınan 64 yaşındaki Patrice Franceschi, Fransız Ordusu'nun eski bir mensubu olarak biliniyor. Son kitabı ise 'Kobani için ölmek' (Mourir pour Kobané) adını taşıyor. Franceschi katıldığı birçok televizyon ve radyo programında Türkiye aleyhine söyledikleriyle dikkat çekmişti.

Türkiye'ye yönelik birçok yanlış bilgiyi doğru gibi paylaşıp iftiralar atan Franceschi Fransız kanalı Arte'de katıldığı '28 Minutes' adlı programda Türkiye'yi Afrin'de etnik temizlik yapmakla suçlayıp PKK'yı övmüştü. Programda yer alan Profesör Betrand Badie ise dayanamayarak PKK'nın bir terör örgütü olduğunu söylemişti.

Fransızlar, PKK\'ya Suriye\'nin Kuzeyindeki Amude Kentinde Üniversite Yapıyor

Son Dakika Güncel Fransızlar, PKK'ya Suriye'nin Kuzeyindeki Amude Kentinde Üniversite Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Uzmanından, Ramazan ayında su tüketimi konusunda uyarı: 'Günde en az 2,5 litre su tüketin'
    10:28 Uzmanından, Ramazan ayında su tüketimi konusunda uyarı: 'Günde en az 2,5 litre su tüketin'

    Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nefroloji Bilim Şefi ve Organ Nakli Mesul Müdürü Doç. Dr. Ramazan Danış, Ramazan ayında su tüketiminin önemine dikkat çekerek, bir kişinin günde en az 2,5 litre su tüketmesi gerektiğini belirtti. Böbrek hastalarının ise hekim kontrolünde oruç tutmaları gerektiğini vurgulayan Danış, iftar ve sahur arasındaki zamana yayacak şekilde su tüketiminin önemli olduğunu söyledi.

  • Mersin'de PKK/KCK operasyonu: 11 şüpheli adliyeye sevk edildi
    10:25 Mersin'de PKK/KCK operasyonu: 11 şüpheli adliyeye sevk edildi

    Mersin'de Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyonda gözaltına alınan 3'ü kadın 11 PKK/KCK şüphelisi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin, muhalif şahısları tehdit ettiği, terör örgütünü övücü paylaşımlar yaptığı belirtildi. Operasyonda ruhsatsız silahlar ve örgütsel dijital materyaller ele geçirildi.

  • İzmir'de Kardeşler Çetesi Operasyonu: 13 Gözaltı
    10:24 İzmir'de Kardeşler Çetesi Operasyonu: 13 Gözaltı

    İzmir'in Kiraz ve Ödemiş ilçelerinde faaliyet gösteren 'Kardeşler Çetesi'ne yönelik jandarma operasyonunda 13 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise uyuşturucu, ruhsatsız av tüfeği ve senet ele geçirildi.

  • Osmaneli'de Şehitler Anma Günü ve Çanakkale Zaferi iftarla kutlandı
    10:24 Osmaneli'de Şehitler Anma Günü ve Çanakkale Zaferi iftarla kutlandı

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıl dönümü dolayısıyla Kaymakam Yüksel Ünal ve Belediye Başkanı Münür Şahin, şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle iftarda bir araya geldi. Kaymakam Ünal, devlet olarak her zaman gaziler ve şehit yakınlarının yanında olduklarını belirtti. Belediye Başkanı Şahin ise şehitlere rahmet dileyerek, gazilere sağlık ve sıhhat temennisinde bulundu.

  • Seydişehir Kaymakamı Şehit Aileleri ve Gazilerle İftarda Buluştu
    10:24 Seydişehir Kaymakamı Şehit Aileleri ve Gazilerle İftarda Buluştu

    Seydişehir Kaymakamı Cevdet Bakkal, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü ve ramazan dolayısıyla şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Kaymakam Bakkal, düzenlenen iftar yemeğinde şehit ve gazi aileleriyle yakından ilgilenerek sohbet etti. Programa çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri de katıldı.


Advertisement