Freak Is The New Black ile Uzay Çağına Yolculuk - Son Dakika
Güncel

Freak Is The New Black ile Uzay Çağına Yolculuk

Dairesel hatların hem moda hem de mimaride kendini hissettirdiği 1960'lı yılların sonundaki Uzay Çağı akımı koleksiyonun çıkış noktasını oluşturuyor.

30.09.2015 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jet Age olarak da bilinen bu dönemde gelişen uçak ve uzay teknolojisinin retro fütüristik havası, 90'ların sonundaki modern minimalizm ile buluşarak yeniden yorumlanıyor.

Hikaye aslında uzak diyarlara gitmekten çok gitmeyi düşlemekle başlıyor. Koleksiyonu bir gezi rehberi olarak düşünürsek; 6 buçuk sihirli saat olarak adlandırılan büyülü bir transatlantik Panam uçuşuyla seyahate başlayıp, Stanley Kubrick'in kült filmi 2001 Uzay Macerası'nda kaybolduktan sonra Verner Panton'un çağ ötesi tasarımları aklımızı başımızdan alıyor ve kendimizi bir zaman makinesinde bulup 1996 yılından çıkış yapıyoruz.

Koleksiyon Detayları

Halftone olarak adlandırılan grafik yarım ton tekniği, noktaların ve dairelerin kullanımıyla koleksiyondaki desenlerin ana temasını oluşturuyor. Bu maceralı yolculuktan aklımızda kalan imgeler desenlerde hayat bulmaya devam ediyor. Gökyüzünden nefes kesen görüntülerin yansıdığı pencereler, sonrasında daha da yükselerek uzayın derinliklerinde gözlerimizi alamadığımız galaksiler, dairesel şekillerin akıllı birleşiminden ortaya çıkan optik illüzyonlu desenler yine dairelerden oluşan lazer kesim parçalar eşliğinde sunuluyor.

Bu formlardan etkilenen kıvrımlı kesimler; A-line, skater ve asimetrik silüetlerle bir araya gelerek koleksiyonun retro fütüristik havasının bir kez daha altını çiziyor. Yan kemer şeridi ve iri düğmeler gibi Mod dönemi ögeleri modern bir dille yeniden yorumlanarak yuvarlak hatlı omuz ve göğüs dekolteleri ile bir arada kullanıyor. Bu görünümü tamamlayan cut-out detaylar, fermuarlı balıkçı yakalar ve file paneller ise koleksiyona yenilikçi bir kimlik veriyor.

Uzayın gizemli dünyasını çağrıştıran renk paletine saks mavisi, fuşya, kırmızı gibi renkler canlılık katarken lacivert ve siyah kombinasyonu koleksiyonu dengeliyor. Pırıltılı ve deri görünümlü trikolarla eşleşen neopren ve mat saten gibi kumaşlar ise koleksiyona sportif bir şıklık katıyor. Bunun yanısıra koyu renk flock, holografik ve deri görünümlü folyo baskılarla bir araya gelen çift kat file oyunları lüks streetwear bir tarzı selamlıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Freak Is The New Black ile Uzay Çağına Yolculuk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement