Frig Vadisi Ultra Maratonu Tarihin İzinde 3. Kez Koşuldu - Son Dakika
Güncel

Frig Vadisi Ultra Maratonu Tarihin İzinde 3. Kez Koşuldu

Frig Vadisi Ultra Maratonu Tarihin İzinde 3. Kez Koşuldu

NG Afyon'un desteğiyle gerçekleşen Frig Vadisi Ultra Maratonun 60K'nın kazananı kadınlarda Esma Eroğlu olurken erkeklerde Onur Ozan oldu.

05.09.2016 08:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bölge değerlerinin gelişimine verdiği desteklerle bilinen NG Afyon'un ana sponsorluğunda bu yıl üçüncüsü düzenlenen maratonda, yerli ve yabancı olmak üzere yaklaşık 200 sporcu ter döktü. Binlerce yıllık tarihi günümüze taşıyan, Frigya Medeniyeti'nden izler barındıran maratonda, sporcular 14K, 29K, 42K ve 60K olmak üzere 4 özel parkurda, adrenalin dolu bir deneyim yaşadı.

Kral Midas'ın efsanelerine ışık tutan Afyon'un tarihi ve mistik atmosferinde düzenlenen maratonda katılımcılar, Anadolu'da zengin kültürel miras oluşturan Frigler'in izlerini tekrar hissetti. Bölgenin kalbi Gazlıgöl Kasabası'ndan başlayan maraton parkuru, Ayazini, Avdalaz Kalesi, Bayramaliler Köyü, Döğer Kasabası ve Beyköy rotalarından geçti. Çevreci maraton olarak ön plana çıkan organizasyon kapsamında katılımcılar, bölge doğasını korumak amacıyla yanlarında pet şişe yerine su kabı taşıdı.

Spor keyfinin yanı sıra, bir kültür turu misyonu da bulunan etkinlikte, 14K'nın birincisi Medine Korkmaz, 29K'nın birincisi bayanlarda Neval Gördük erkeklerde Selman Tokçan, 42K'nın birincisi Şirin Mine Kılıç, 60K'nın birincisi ise bayanlarda Esma Eroğlu erkeklerde Onur Ozan oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Frig Vadisi Ultra Maratonu Tarihin İzinde 3. Kez Koşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement