Frig Vadisi Ultra Maratonu Tarihin İzinde 4.Kez Koşuldu - Son Dakika
Güncel

Frig Vadisi Ultra Maratonu Tarihin İzinde 4.Kez Koşuldu

Frig Vadisi Ultra Maratonu Tarihin İzinde 4.Kez Koşuldu

NG Afyon'un, Frig Vadisi'ni tanıtmak ve özellikle maraton koşularında bölgenin alternatif bir rota olduğunu duyurmak amacıyla desteklediği Frig Vadisi Ultra Maratonu'na Frig Vadisi'nin doğal ve tarihi güzellikleri arasında, 54 km'yi kapsadı.

12.09.2017 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bölge değerlerinin gelişimine verdiği desteklerle bilinen NG Afyon'un ana sponsorluğunda bu yıl 4.'sü düzenlenen maratonda, yerli ve yabancı olmak üzere yaklaşık 300 sporcu ter döktü. Binlerce yıllık tarihi günümüze taşıyan, Frigya medeniyetinden izler barındıran maraton; 9K,23K ve 54K olmak üzere 3 özel parkurda, adrenalin dolu bir deneyim yaşattı.

Kral Midas'ın efsanelerine ışık tutan Afyon'un tarihi ve mistik atmosferinde düzenlenen maratonda Anadolu'da zengin kültürel miras oluşturan Frigler'in izlerini tekrar hissettirdi.

Spor keyfinin yanı sıra, bir kültür turu misyonu da bulunan etkinlikte, katılımcılar unutulmaz bir deneyim yaşadı. 54K erkekler genel klasmanda zaferi Bahadır Ozan Singer göğüslerken kadınlarda 1.'lik sırasına Seda Kurtuldu oturdu. 23K erkekler genel klasmanın 1.'si Aykut Kırsay olurken kadınlarda ise Hülya Kıvrak oldu. Sevilen sunucu ve yaşam koçu Ece Vahapoğlu'da 55 dakikalık koşu süresiyle 9K kadınlar genel klasmanının 2.si oldu. 9K genel klasman erkeklerin 1.si Mehmet Aydıngör, kadınlarda ise Cevriye Akkurt 1.'lik sırasına oturdu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Frig Vadisi Ultra Maratonu Tarihin İzinde 4.Kez Koşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement