Frig Vadisi Ultramaraton'a Ev Sahipliği Yaptı - Son Dakika
Yerel

Frig Vadisi Ultramaraton'a Ev Sahipliği Yaptı

Dünyanın sayılı kültür varlıkları arasında bulunan Frig Vadisi’nde, tanıtım amaçlı ultramaraton düzenlendi.

15.09.2015 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın sayılı kültür varlıkları arasında bulunan Frig Vadisi'nde, tanıtım amaçlı ultramaraton düzenlendi.

Frig Vadisi'nin tanıtılması amacıyla düzenlenen "Frig Vadisi Ultramarotonu", düzenlendi. NG Afyon Otel'in sponsorluğunda düzenlenen ultramaratonda Frigya medeniyetinden izler takip edildi. Maraton, 14-100 kilometre olmak üzere toplamda 5 özel parkurda gerçekleştirilirken, katılımcılara adrenalin dolu bir deneyim yaşattı. Afyonkarahisar'da start alan ultramaratonun 100 kilometrelik ayağı, Afyonkarahisar, Ayazini, Avdalaz Kalesi, Bayramaliler Köyü, Döğer Kasabası, İhsaniye İlçesi'nden geçerek NG Afyon Termal Otelde son buldu.

Birincinin Utku Eryaşar olduğu maratonda, ikinci Sezgin Oturmaz, üçüncü ise İsmail Eren oldu. Kral Midas'ın efsanelerine ışık tutan, Afyon'un tarihi ve mistik atmosferinde 11-12 Eylül tarihlerinde düzenlenen ultra maraton, Anadolu'da zengin ve kültürel miras oluşturan Frigler'in izlerini tekrar yaşatarak, katılımcılara unutulmaz bir maraton deneyimi sundu.

İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, katılımcılara teşekkür ederek etkinlikle ilgili şunları söyledi: "İlçemiz sınırları içinde bulunan Frig Vadisi'nin tanıtımı için biz önemli bir gayret içindeyiz. Tarihi ve kültürel gezilerde Frig Vadisi'nin öne çıkmasını amaçlıyoruz. Bu bağlamda da adım atmaya devam edeceğiz." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Frig Vadisi Ultramaraton'a Ev Sahipliği Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement