FT: İki Taraf da Sınavı Geçti - Son Dakika
Dünya

FT: İki Taraf da Sınavı Geçti

FT: İki Taraf da Sınavı Geçti

Diyarbakır'da yapılan cenaze töreni, Financial Times gazetesinde geniş yer buldu.

18.01.2013 13:25  Güncelleme: 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Paris'te öldürülen üç PKK'lı kadın için Diyarbakır'da yapılan cenaze töreni, Financial Times gazetesince "barış görüşmelerine desteğinin" göstergesi olarak yorumlandı.

İngiliz Financial Times gazetesi, Diyarbakır'daki cenaze törenini "PKK cenaze töreni, barış görüşmelerine desteği gösteriyor" başlıklı bir haberde değerlendirdi. Tören sırasında Türk polisi ile kayda değer bir çatışmanın yaşanmadığını, polisin uzak durduğunu belirten gazete, "Diyarbakır, bir sınavdı ve her iki taraf sınavı geçti" yönündeki değerlendirmelerini de yansıttı.

"TÖREN, KADINLARA SEMPATİNİN DERİNLİĞİNİ GÖSTERİYOR"

FT törenin, bölgede "kadınlara sempatinin ne kadar derin olduğunu" gösterdiğini de yazdığı haberinde "esrarengiz cinayetlerin esas hedefinin barış görüşmeleri olduğu" yönündeki spekülasyona dikkat çekti.

İngiliz gazetesi haberinde, ABD'deki Lehigh Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Henri Barkey'in görüşlerine de yer verdi. Henri Barkey de, "Bir dereceye kadar cinayetlerin arkasında kimin olduğu önemli değil. Esas konu, başarısız olmalarıdır" dedi.

"ENGELLER HALA ÇOK BÜYÜK"

Financial Times, Türk hükümeti ve "Kürt aktivistlerince" cinayetlerden sonra gösterilen itidalin, görüşme sürecinin hala var olduğunu ortaya koyduğunu belirterek "Ancak engeller hala çok büyük" yorumunu yaptı.

"ERDOĞAN ÖNCEKİ HÜKÜMETLERDEN ÇOK DAHA FAZLASINI YAPTI"

Başbakan Erdoğan'ın bir ateşkes olmadığını söylediğine, Türk savaş uçaklarının da Kuzey Irak'taki PKK kamplarını bombaladığına dikkat çeken gazete, Öcalan'a televizyon sağlanmasına da vurgu yaptıktan sonra, Kürkçe derslerini örnek göstererek Erdoğan hükümetinin Kürtlerin dil ve siyasi taleplerinin karşılanması konusunda önceki hükümetlere göre çok daha fazla adım attığını da belirtti.

"TAVIRLAR DEĞİŞTİ, ABD'DE EŞCİNSEL EVLİLİĞİNDE OLDUĞU GİBİ"

Henri Barkey de, Türkiye'nin itilafa son verecek daha geniş değişiklikleri kabul etmesi olasılığını gördüğünü belirtirken, "Ülke savaştan bıktı ve tavırlar değişti, ABD'de eşcinsel evliliği konusunda olduğu gibi" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya FT: İki Taraf da Sınavı Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement