Fü'de Çerçeve Yardımlı Beyin Tümörü Ameliyatları Başladı - Son Dakika
Yerel

Fü'de Çerçeve Yardımlı Beyin Tümörü Ameliyatları Başladı

Fü\'de Çerçeve Yardımlı Beyin Tümörü Ameliyatları Başladı

Fırat Üniversitesi (FÜ)Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı tarafından bölge genelinde ilk defa Elazığ’da çerçeve yardımlı (Stereotaktik) beyin tümörü operasyonu yapıldı.

26.04.2016 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fırat Üniversitesi (FÜ)Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı tarafından bölge genelinde ilk defa Elazığ'da çerçeve yardımlı (Stereotaktik) beyin tümörü operasyonu yapıldı.

FÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı tarafından düşük riskli olarak bilinen Stereotaktik ameliyatları yapılmaya başlandı. Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Sait Öztürk tarafından hastanede ve bölgede ilk defa yapılan ameliyatta, hastanın kafatasına bir çerçeve yerleştirilerek, beyin içerisindeki kitleye sıfır hata ile ulaşılıp yaklaşık 2 saatlik bir ameliyat ile hastanın beynindeki kitle çıkarıldığı bildirildi. Beyin tümörlü hastalarda çerçeve yardımıyla yapılan ameliyatların daha düşük riskli ameliyatlar olduğunu belirten Öztürk, hastaların ameliyat sonrası erken dönemde taburcu edilerek gündelik yaşamlarına döndüğünü söyledi.

Özellikle küçük boyutlu olan, ulaşılması zor ve çok yüksek riskli beyin tümörlerinde çerçeveli beyin tümörü ameliyatlarının hastalar için çok önemli bir avantaj sağladığını vurgulayan Öztürk, "İleri teknoloji ve deneyim gerektiren çerçeveli beyin tümörü ameliyatları ülkemizde sadece belli başlı birkaç merkezde uygulanabilen bir ameliyat. Bu ameliyata 2016 yılı itibariyle Fırat Üniversitesi Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniğinde yapmaya başladık. Bu konuda Elazığ'a ve bölgeye hizmet sunuyoruz" diye konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fü'de Çerçeve Yardımlı Beyin Tümörü Ameliyatları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement